Roope Salminen vaahtosi Instagramissa tärkeästä aiheesta – pian seuraaja huomasi tuoreessa isässä merkittävän muutoksen

Roope Salminen otti Instagramissa kantaa ajankohtaiseen aiheeseen. Pian eräs seuraajista teki huomion, joka sai Salmisen vetoamaan tuoreen isän unirytmiin.

Roope Salminen otti kantaa ajankohtaiseen aiheeseen Instagramissa.

2.7.2020 13:55

Muusikkona, näyttelijänä ja juontajana tunnettu Roope Salminen aloitti torstaipäivänsä avautumalla Instagram-tilinsä tarinat-osiossa ajankohtaisesta aiheesta. Salmisen avautuminen sai alkunsa, kun hän näki toimittaja Sanna Ukkolan tuoreen Twitter-päivityksen.

– Dungeons and Dragons -roolipeli muuttaa puhtaasti pahat hahmot eli mm. örkit, koska ne antavat vääränlaisia stereotypioita. Suurten kulttuuripuhdistusten aika. Maailma on tullut hulluksi, kuului Ukkolan päivitys.

Salminen halusikin kyseisen roolipelin ystävänä ottaa kantaa Ukkolan kirjoitukseen. Hän kertoi Instagramin tarinat-osiossaan pelanneensa kyseistä peliä siitä asti, kun oli 11-vuotias.

– En usko, että Sanna Ukkola on idiootti. Tämä twiitti on kuitenkin idioottimainen, Salminen täräytti.

Salminen tiivisti videonsa myös tekstimuotoon ja kertoi, mistä asiassa oli kyse.

Salminen julkaisi aamulla Instagramin tarinat-osiossaan lukuisia videoita, joissa hän selittää seuraajilleen, miksi peliin tehty muutos oli tarpeellinen. Hän kertoi, että pelin tekijät halusivat luopua ajatuksesta, että moraali olisi rotusidonnainen asia.

– Tämä on hyvä juttu. On täysin kestämätön ajatus, että tietyt rodut olisivat lähtökohtaisesti kykeneviä ainoastaan pahaan, hyvään, laiskuuteen, ahneuteen tai väkivaltaan, Salminen selitti.

Pian avautumisensa jälkeen Salminen sai huvittavan viestin yhdeltä seuraajaltaan.

– Ei liity aiheeseen, mutta nopeasti laskettuna sanoit näissä stooreissa 24 kertaa öö, ääm, ää, kuului seuraajan Salmiselle lähettämä viesti.

Kyseinen kommentti saikin Salmisen vetoamaan tuoreen isän unirytmiin. Salminen ja hänen avopuolisonsa, näyttelijä Helmi-Leena Nummela saivat hiljattain esikoisensa.

– Mulla on tuoreen isän unirytmi, call time oli tänään 06:00 ja en suunnitellut sanomisiani etukäteen vaan aloin blastaamaan kun v*tutti. Toivon armoa, Salminen vastasi kommentin lähettäjälle.

Salminen ottaa usein kantaa erinäisiin asioihin sosiaalisessa mediassa.

Muun muassa Putous-viihdeohjelman juontajana sekä Roope Salminen ja koirat -yhtyeen keulakuvana tunnettu Salminen ei tunnetusti pelkää ottaa julkisuudessa kantaa erinäisiin aiheisiin, ja hän onkin vastustanut näkyvästi muun muassa rasismia. Kun koronakriisi iski Suomeen, Salminen myös kritisoi kollegoidensa toimintaa sosiaalisessa mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?