16-vuotias prinsessa Ingrid Alexandra päätti peruskoulun – ylpeä äiti julkaisi tuoreita kuvia tulevasta Norjan hallitsijasta - Viihde - Ilta-Sanomat

16-vuotias prinsessa Ingrid Alexandra päätti peruskoulun – ylpeä äiti julkaisi tuoreita kuvia tulevasta Norjan hallitsijasta

Prinsessa Ingrid päätti peruskoulun.

Julkaistu: 30.6. 8:27

Tuleva Norjan kuningatar, prinsessa Ingrid Alexanda päätti peruskoulun ja aloitti kesälomansa aurinkoisissa tunnelmissa.

Norjan prinsessa Ingrid Alexandra, 16, päätti hiljattain peruskoulun ja aloittaa lukion syksyllä.

Prinsessan äiti, kruununprinsessa Mette-Marit julkaisi juhlapäivän kunniaksi kesäisiä kuvia kesälomansa aloittaneesta tyttärestään. Kuvassa prinsessa on aurinkoisella piknikillä perheensä kanssa.

Toisessa kuvassa suloinen Ingrid on juuri aloittamassa koulutaivaltaan reppu selässä koulukavereiden joukossa.

– Ylpeä isä... Ingrid päätti kymmenen vuoden koulutaipaleensa, kruununprinsessa Mette-Marit kirjoitti sydänhymiön kera.

  • Voit katsoa kuvan prinsessasta pienenä klikkaamalla kuvassa näkyvää nuolta.

Kruununprinsessa kiitti myös opettajia, koulukavereita ja muita vanhempia kuluneista vuosista.

– Emme voisi olla enempää ylpeitä ihanasta tyttärestämme, hän jatkoi.

Prinsessa kävi kansainvälistä koulua.

– On tärkeää, että hän saa hyvän perustan ajatella, puhua ja kirjoittaa englanniksi, hovin viestintäpäällikkö Marianne Hagen on kertonut VG:lle.

Kuvassa prinsessa 16-vuotiaana.

Prinsessa Ingrid on saanut kasvaessaan yhä enemmän virallisia tehtäviä.

Prinsessa Ingrid on kruununprinssi Haakonin ja kruununprinsessa Mette-Maritin ensimmäinen yhteinen lapsi. Kun aika koittaa, prinsessa Ingridistä tulee mitä todennäköisemmin toinen nainen Norjan historiassa, joka hallitsee maata kuningattarena.

Edellinen kuningatar nähtiin keskiajalla, reilut 600 vuotta sitten, kun Margareta (1389-1412) hallitsi Norjaa, Tanskaa ja Ruotsia.

Vahva yhteys Ruotsiin on säilynyt näihin päiviin saakka. Kruununprinsessa Victoria on yksi Ingridin kummeista ja tyttö toimi morsiusneitona Victorian ja Danielin häissä kesäkuussa 2010.

Prinsessan on sanottu olevan innokas ja aktiivinen teini-ikäinen, joka pitää hiihtämisestä ja harrastaa potkunyrkkeilyä. Hän jakaa myös perheen kiinnostuksen vesiurheiluun ja nauttii erityisesti surfaamisesta.

Kuninkaallinen perhe kuvattuna Norjan kansallispäivänä toukokuussa 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?