Stranger Things -tähti Winona Ryder latasi kylmääviä syytöksiä Mel Gibsonin niskaan – nyt näyttelijälegendan taustajoukot syyttävät häntä valehtelusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Stranger Things -tähti Winona Ryder latasi kylmääviä syytöksiä Mel Gibsonin niskaan – nyt näyttelijälegendan taustajoukot syyttävät häntä valehtelusta

Stranger Things -sarjassa näyttelevä Winona Ryder kertoo Mel Gibsonin päästäneen juhlissa suustaan antisemitistisiä kommentteja.

Julkaistu: 26.6. 21:00

Winona Ryder syyttää Mel Gibsonia antisemitistisistä kommenteista.

Stranger Things -sarjassa näyttelevä Winona Ryder, 48, väitti Sunday Times -lehden haastattelussa Mel Gibsonin, 64, päästäneen suustaan antisemitistisiä kommentteja, kun Ryder ja Gibson olivat vuosia sitten samoissa juhlissa.

Haastattelussa Ryder, joka on juutalainen, kertoi joutuneensa urallaan antisemitismin kohteeksi yllättävissä tilanteissa.

Ryder muisteli hetkeä, jolloin tapasi Gibsonin eräissä juhlissa. Ryder väitti Gibsonin sanoneen loukkaavia asioita keskustelun aikana. Hän myös väitti Gibsonin käyttäytyneen homofobisesti Ryderin ystävää kohtaan.

– Olimme juhlissa erään hyvän ystäväni kanssa ja Mel Gibson poltti sikaria, Ryder kertoi haastattelussa.

Ryderin mukaa Gibson käyttäytyi homofobisella tavalla ja osoitti sen kysymällä erikoisen kysymyksen.

– Hei odotas, saanko minä nyt Aidsin? Ryder kertoi Gibsonin sanoneen.

Mel Gibson heitti Ryderin mukaan juutalaisvastaisia ja homofobisia kommentteja.

Ryderin mukaan tämän jälkeen keskustelu ajautui juutalaisuuteen, jolloin Gibson päästi suustaan todellisen sammakon.

– Ethän ole uunin väistelijä, oletko? Gibson sanoi Ryderin mukaan.

Ryderin mukaan Gibson yritti myöhemmin pyytää sanojaan anteeksi, uutisoi Metro UK.

64-vuotiaan Gibsonin edustaja on sittemmin vastannut väitteisiin lausunnolla, jossa Gibson kiistää antisemitistiset kommentit. Gibson myös syyttää Ryderia valehtelusta.

– Väitteet ovat 100 prosenttista valhetta. Hän valehteli asiasta 10 vuotta sitten puhuessaan lehdistölle ja hän valehtelee siitä myös nyt, Gibsonin edustajan kirjoittaa lausunnossaan.

Gibsonin mukaan myös anteeksipyyntö on täyttä valhetta.

– Hän valehteli myös anteeksipyynnön yrityksestä. Gibson otti häneen yhteyttä monia vuosia sitten, mutta vain saattaakseen hänet vastuuseen valheistaan, mistä hän kieltäytyi.

Winona Ryder toivoo Mel Gibsonin ottavan vastuun käytöksestään.

Ryder kuitenkin pysyy sanojensa takana Variety-lehdelle antamassaan lausunnossa.

– Uskon pelastukseen ja anteeksiantoon. Toivon, että herra Gibson on löytänyt terveen tavan taistella demoneitaan vastaan, mutta minä en ole yksi heistä, Ryder kirjoittaa lausunnossaan.

– Vuonna 1996 minä ja ystäväni Kevyn Aucoin olimme vastaanottamassa näitä vihapuheita. Se on minulle tuskallinen ja elävä muisto.

– Vain ottamalla vastuun käytöksestämme tässä elämässä voimme saada rauhan ja todella kunnioittaa toisiamme. Toivon hänelle hyvää tällä elämän matkalla, Ryder päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?