Näyttelijä Rebel Wilson hoikistui rutkasti kiistellyllä luksusdieetillä – menetelmä maksaa yli 4000 euroa viikossa - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Rebel Wilson hoikistui rutkasti kiistellyllä luksusdieetillä – rikkaiden suosima hoito maksaa yli 4000 euroa viikossa

Näyttelijä Rebel Wilson noudattaa rikkaiden ja kuuluisien suosimaa dieettiä.

Koomikko Rebel Wilson innostui hittidieetistä vierailtuaan Itävallassa.

26.6.2020 8:24

Näyttelijä Rebel Wilson, 40, kertoi toukokuussa sosiaalisessa mediassa aikovansa olla tänä vuonna paremmassa kunnossa kuin koskaan. Wilson paljasti tuolloin tehneensä elämäntaparemontin, lisänneen liikuntaa ja syövänsä terveellisemmin.

Wilson kirjoitti Instagramissaan, että hänen tavoitteensa tälle vuodelle on se, että painaisi 75 kiloa.

Koomikko ei ole kertonut tarkemmin julkisuudessa noudattaako hän jonkinlaista dieettiä, mutta People-lehti tietää kertoa, että tähti vieraili viime vuonna Itävallassa luksushoitola Viva Mayrissa.

People-lehden mukaan Wilsoille laadittiin hoitolassa dieetti, jota hän on noudattanut nyt yli puolen vuoden ajan.

Peoplen mukaan Viva Mayr -dieetti perustuu itävaltalaisen lääkäri Franz Xaverin liki 100 vuotta sitten laatimaan ruokavalioon.

The Guardian esitteli Viva Mayrin luksushoitolan ja dieetin 2017, jolloin hoitola oli avaamassa toimipistettä Lontooseen.

The Guardianin mukaan Viva Mayrissa asiakkaat syövät noin 600 kaloria päivässä ja välttelevät gluteenia ja laktoosia sisältäviä tuotteita. Lehden mukaan hoitola on rikkaiden ja kuuluisien suosiossa.

Lehti kuvaili hoitolan tarjoavan asiakkaille viikon elämyksen, jonka aikana opitaan noudattamaan aivan uudenlaista ruokavaliota.

– Kaikki alkaa ruoansulatusjärjestelmästä. Periaate on, että ihmisen hyvinvointia voidaan edistää sitä kautta. Voi syödä terveellisesti ja luomutuotteita, mutta niitä voi syödä väärin, hoitolan apulaisjohtaja Christine Stossier kertoi lehdelle.

Halpaa hupia Viva Mayr ei ole, vaan hinta-arvio hoidosta vaihtelee.

Glamour-lehti kertoo, että viikko hoitolassa kustantaa arviolta noin 4 400 euroa. Suurin osa asiakkaista viihtyy hoitolassa kaksi tai kolme viikkoa.

Ei maitotuotteita eikä gluteenia

Viva Mayrissa keskitytään Peoplen ja The Guardianin mukaan muun muassa tuoreisiin ruoka-aineksiin ja siihen, että ruoka syödään hitaasti. Välipalat ovat kiellettyjä ja ruokaa pureskellaan perusteellisesti, vähintään 30 kertaa.

Rebel Wilson kuvattuna punaisen maton tilaisuudessa helmikuussa 2019.

Wilson kuvattuna vuotta myöhemmin helmikuussa 2020 Vanity Fairin Oscar-juhlissa.

Maitotuotteet ja gluteenia sisältävät ruoat on karsittu minimiin. Ruokavaliossa suositaan emäksisiä ruokia, kuten tuoretta kalaa ja tuoreita vihanneksia, sekä lampaanmaitoa. Aamiaiseksi syödään Peoplen mukaan muun muassa spelttileipää.

The Guardian kuvailee, että Viva Mayrissa panostetaan siihen, että ruokailusta tehdään kiireetön hetki ja jokaisesta suupalasta nautitaan. Hoitolassa asiakkaat eivät saa näplätä syödessään puhelinta tai tietokoneita. Aterioilla ei myöskään nautita nesteitä ja ruokailut aikataulutetaan neljän tunnin välein.

Wilsonin lähipiiristä kerrotaan Peoplelle, että ruokavalion lisäksi tähti treenaa personal trainerin opastuksella kuusi kertaa viikossa.

– Hän treenaa kuusi kertaa viikossa ja käy kävelyillä. Tiedän, että hän on myös yrittänyt päästä eroon tunnesyömisestä, sisäpiiristä paljastetaan.

The Guardian kertoo, että Viva Mayr on saanut osakseen myös runsaasti kritiikkiä. Lehden vuonna 2017 haastattelema lääkäri ihmetteli dieetissä sitä, että esimerkiksi raakaruoat ovat kiellettyjä klo 16 jälkeen. Lääkärin mukaan säännölle ei ole mitään tieteellistä perustetta.

– En näe mitään hyötyä siinä, että jotain tiettyä ruokaa syötäisi tiettyyn aikaan päivästä, nimettömänä pysytellyt lääkäri sanoi lehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?