Miss Helsinki -finalistille yli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta puukotuksesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Helsinki -finalistille yli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta puukotuksesta

Julkaistu: 25.6. 13:36

Käräjäoikeus tuomitsi Karoliina Ala-Kantin 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeuteen.

Miss Helsinki -finalistina tunnettu Karoliina Ala-Kantti, 27, tuomittiin käräjäoikeudessa ehdottomaan vankeuteen miesystävän puukottamisesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen. Torstaina annettu tuomio tuli törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä.

Ala-Kantin ja hänen silloisen seurustelukumppaninsa halloween-juhlinta päättyi väkivaltaisesti viime marraskuussa. Riita alkoi jo ravintolassa. Aamuyöstä miehen asunnolla Ala-Kantti löi häntä veitsellä vasemman olkapään taakse.

Pistohaava ulottui keuhkopussiin asti ja aiheutti ilma- ja veririnnan.

Käräjäoikeuden mukaan teko oli hyvin vaarallinen ja lähellä tapon yritystä, josta syyttäjä oli vaatinut rangaistusta. Rikos ei kuitenkaan ollut erityisen suunnitelmallinen, vaan tehty pikaistuksissa kiistatilanteessa.

Käräjäoikeus ei pitänyt lieventävänä seikkana naisen puukotuksen jälkeen soittamaa hätäpuhelua, sillä tallenteesta ei ilmene, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut hälyttää apua miehelle.

Ala-Kantti ja mies kertoivat oikeudessa tehneensä sovinnon keskenään, eikä miehellä ollut asiassa mitään vaatimuksia. Käräjäoikeus ei kuitenkaan antanut sovinnolle suurta painoarvoa, koska kyse oli niin vakavasta teosta.

Nainen vetosi oikeudessa hätävarjelutilanteeseen. Tästä ei ollut kuitenkaan muuta näyttöä kuin hänen oma kertomuksensa, jota oikeus ei pitänyt kovinkaan luotettavana muun muassa kertomuksen muuttumisen takia. Miehen saama syyte pahoinpitelystä hylättiin.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Ala-Kantti saa odottaa mahdollista hovioikeuskäsittelyä vapaalta, sillä käräjäoikeus ei määrännyt häntä heti vangittavaksi. Vaikka rikos on vakava, niin hän on käräjäoikeuden mukaan ensikertalainen ja hänen elämänsä olosuhteet ovat vakaat.

Ala-Kantti kisasi muutama vuosi sitten Miss Helsinki 2017 -tittelistä.

Oikeudessa Ala-Kantti kertoi lopettaneensa tapauksen jälkeen alkoholin käytön ja ravintoloissa käymisen kokonaan. Hän opiskelee ja toimii yrittäjänä.

Ala-Kantti osallistui vuoden 2017 Miss Helsinki -kilpailuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?