Remu Aaltonen kohtasi veljensä surmaajan radio-ohjelmassa: ”Kaikki tulee takaisin jossain vaiheessa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Remu Aaltonen kohtasi veljensä surmaajan radio-ohjelmassa: ”Kaikki tulee takaisin jossain vaiheessa”

Julkaistu: 23.6. 22:00

Remu Aaltonen ja rocklegendan veljen surman tunnustanut Lauri ”Late” Johansson kertoivat väleistään Radio Dein ohjelmassa. Aaltonen kävi katsomassa Johanssonia vankilassa lukuisia kertoja 18 vuoden aikana.

Legendaarisen Hurriganes-yhtyeen nokkamies Remu Aaltosta kuultiin tiistai-iltana esitetyssä Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmassa veljensä murhan tunnustaneen Lauri ”Late” Johanssonin ja evankelista Ali Niemelän vieraana.

Kolmoismurhaaja Johansson, 54, tunnusti vuosia sitten murhanneensa Aaltosen veljen, Jari Aaltosen.

Ohjelmassa Remu Aaltonen, 72, nostaa esille oman vankilamenneisyytensä sekä hänen ja Johanssonin välit. Johansson kertoo ohjelmassa tutustuneena Aaltoseen Sörnäisten vankilassa 80-luvun lopulla.

– Meillä oli Henryn kanssa hyvä yhteys Sörkassa, ja ollaan sen jälkeen koko ajan pidetty yhteyttä. Remu on tiukka jätkä, Johansson sanoo ohjelmassa.

Ohjelmassa selviää, että Remu Aaltonen kävi katsomassa Johanssonia vankilassa lukuisia kertoja 18 vuoden aikana. Johansson vapautui kesäkuun alussa Naarajärven vankilasta viimeisen koevapausjakson päätyttyä.

– Remu on hieno mies. Hän on käynyt katsomassa minua vankilassa, mielisairaalassa ja vaikka missä, Johansson kehaisee.

Ex-Criminals -ohjelman tekijät Lauri ”Late” Johansson ja Ali Niemelä vierailivat Remun kotona.

Muusikon veli Jari Aaltonen surmattiin ampuma-aseella 1998. Jari Aaltosen ruumista ei ole koskaan löydetty.

Muusikko on puhunut julkisuudessa veljensä kohtalosta harvakseltaan ja todennut kuolemaan liittyvän uutisoinnin olleen raskasta erityisesti hänen edesmenneelle Eeva-äidilleen.

– Tuntuu, että Jari olisi ollut ainoa surmattu koko maassa. Eikä se (julkisuus) ole ollut hyvä vainajankaan sielulle. Nyt hän saa rauhan, Aaltonen on sanonut Ilta-Sanomille.

Radiossa Aaltonen kertoo suhtautuvansa armollisesti veljensä surmanneeseen Johanssoniin.

– Jos juo pirun kusta eli viinaa, voi alkaa tapahtua ihan mitä vaan. Vanhoilla kavereilla on yhtäkkiä veitset kädessä ja ne alkavat leikkiä merirosvoja – tappelemaan keskenään, Aaltonen täräyttää.

Aaltonen on jo aiemmin kertonut julkisuudessa keskustelleensa veljensä kuolemasta Johanssonin kanssa.

Hän on todennut, ettei usko Johanssonin tappaneen Jari Aaltosta.

– Mutsi sanoo aina, että olen liian lälly. Ei saisi olla liian kiltti, mutta eihän vanha koira opi enää istumaan. Ajattelen, että pitkässä juoksussa kaikki tulee kuitenkin takaisin jossain vaiheessa, Aaltonen sanoo ohjelmassa.

Lauri Johansson tuli uskoon vankilassa ollessaan ja tunnusti kaksi selvittämätöntä henkirikosta.

Johanssonin elinkautinen tuomio tuli siitä, että hän ampui rikollisjärjestö NBK:sta irti pyrkineen miehen metsään Porvoossa vuonna 2001.

Sittemmin myös Johansson itse irtaantui NBK:sta, jota hän oli perustamassa vuonna 1999.

Johansson paljasti Jari Aaltosen murhan vuonna 2008 rikoslehti Alibin haastattelussa.

Hengellisen herätyksen kokenut Johansson sanoi syyllistyneensä kolmeen henkirikokseen, joista yhdestä hän kärsi tuolloin jo elinkautista vankeustuomiota. Kaksi muuta olivat selvittämättömiä.

Aaltonen on sanonut julkisuudessa käsitelleensä veljensä kuoleman.

Johansson tunnusti ampuneensa Jari Aaltosen huumevelkojen takia. Toinen tapaus oli puolestaan vuodelta 1992, jolloin Helsingistä hävinnyt mies löytyi surmattuna satama-altaasta Kotkasta. Ruumis nousi pintaan, vaikka siinä oli painot.

– Nyt olen hyvällä mielellä. Olin Suomen suljetuimmalla osastolla, kun tulin uskoon. Ei minua sen jälkeen ole yli 12 vuoteen ahdistanut mikään asia, vaikka kaikkea on sattunut: mutsi on kuollut, faija tapettu, ollut kaksi avioeroa. Vaikka mitä, Johansson kertoi Ilta-Sanomille joulukuussa 2019, jolloin hän pääsi valvottuun koevapauteen.

Uskoontulon jälkeen Johansson on kiertänyt puhumassa hengellisissä tilaisuuksissa eri puolella Suomea.

Hän ja Ali Niemelä ovat juontaneet Ex-Criminals -ohjelmaa Radio Dein taajuuksilla helmikuusta lähtien.

Ex-Criminals esitetään uusintana keskiviikkona 24. kesäkuuta kello 16.05. Ohjelma on kuunneltavissa lähetyksen jälkeen myös podcastina Radio Dein verkkosivuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?