Mamma Mia -tuottaja vihjaa elokuvasarjan jatkolla: ”Sen on tarkoitus olla trilogia” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mamma Mia -tuottaja vihjaa elokuvasarjan jatkolla: ”Sen on tarkoitus olla trilogia”

Mamma Mia -tuottajan mukaan paluu Kreikan saaristoon voi olla horisontissa.

Julie Walters, Meryl Streep ja Christine Baranski tanssivat ja lauloivat ensimmäisessä Mamma Mia -elokuvassa.­

23.6. 12:53

Abba-musikaalielokuvien fanit saivat ilouutisen: kolmas Mamma Mia -elokuva on mietinnässä.

Mamma Mia! -musikaalin takana oleva tuottaja Judy Craymer vihjaa Daily Mailille haastattelussa, että kolmas Mamma Mia -elokuva voisi olla mahdollinen. Craymer toivoo saavansa elokuvaan mukaan myös uusia Abba-kappaleita.

Tuottaja Judy Craymer Björn Ulvaeusin ja Benny Anderssonin kanssa Mamma Mia! -musikaalin 20-vuotisnäytöksessä.­

Craymer kertoo aikoneensa miettiä kolmatta Mamma Mia -elokuvaa koronaeristyksen aikana, mutta huomasi keskittymisen olevan vaikeaa.

– Uskon, että jonakin päivänä tulee vielä uusi elokuva, sen on tarkoitus olla trilogia, Craymer kertoo, ja jatkaa:

– Tiedän, että Universal haluaisi minun tekevän sen, Craymer kertoo Daily Mailille.

Craymer toivoo, että voisi käyttää kolmannessa elokuvassa neljää uutta kappaletta, jotka Benny Andersson ja Björn Ulvaeus ovat tehneet. Kappaleet tehtiin suunnitteilla olevaa virtuaalikonserttia varten. Myös Anni-Frid Lyngstad ja Agnetha Fältskog ovat mukana konsertin toteutuksessa.

Mamma Mia: Here We Go Again kurkisti Donnan nuoruuteen.­

Mamma Mia -elokuva perustuu samannimiseen musikaaliin, ja elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2008. Elokuvassa äitinsä Donnan kanssa kahdestaan elänyt Sophie valmistelee häitään kreikkalaisella saarella, ja kutsuu kolme mahdollista isäänsä häävieraiksi kertomatta äidilleen. Abban hittikappaleet siivittävät isän selvittämisen ja häävalmisteluiden kulkua. Päärooleissa nähdään muun muassa Meryl Streep ja Amanda Seyfried.

Jatko-osa Mamma Mia: Here We Go Again oli sekin jättihitti ilmestyessään valkokankaille kymmenen vuotta myöhemmin. Jatko-osassa seurataan Sophien hotellin avajaisia, ja takaumia Lily Jamesin näyttelemän Donnan nuoruuteen. Elokuva näyttää, kuinka Donna tapasi ensimmäisessä elokuvassa esitellyt kolme isäehdokasta. Jatko-osassa paikalle lennätetään myös supertähti Cher.

Amanda Seyfriedin näyttelemän päähenkilö Sophien isäehdokkaiden rooleissa nähdään Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan ja Colin Firth.­

Mamma Mia! -musikaalin ensi-ilta oli Broadwaylla vuonna 2001 vain muutamia viikkoja syyskuun yhdeksännen terrori-iskujen jälkeen. Nyt koronakriisin keskellä Craymer toivoo Mamma Mian elokuvaversioiden tuovan ihmisille iloa, vaikka teatterien musikaalinäytökset ovatkin tauolla.

– Luojan kiitos meillä on kaksi elokuvaa ilahduttamassa ihmisiä, Craymer sanoo Daily Mailille.

Englantilainen Craymer kertoo Daily Mailille, että toivoo kuninkaallisten ja Boris Johnsonin suuntaavan teatterikatsomoihin, kun koronakriisi hellittää. Lontoon Mamma Mia! -esitykset ovat tauolla, mutta jatkuvat toivottavasti jo loppuvuodesta. Tuottaja aikoo kutsua Mamma Mia! -katsomoon myös kriittisillä aloilla koronaviruksen aikana työskenteleviä ihmisiä sitten, kun tilanne sen sallii. Craymer uskoo teatterin voimaan kriisin keskellä.

– Se on niin tärkeä tapa kokoontua yhteen, niin paljon kuin nautimmekin kotona istumisesta ja Netflixin katselusta, Craymer sanoo.

Mamma Mia! -musikaali on nähty Suomessa Svenska Teaternissa vuonna 2014, sekä Helsingin Messukeskuksessa vuonna 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?