Remu Aaltonen kohtaa radiossa Lauri Johanssonin, joka surmasi hänen veljensä – täräyttää suorat sanat tapahtuneesta: ”Jos juo pirun kusta...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Remu Aaltonen kohtaa radiossa Lauri Johanssonin, joka surmasi hänen veljensä – täräyttää suorat sanat tapahtuneesta: ”Jos juo pirun kusta...”

Rumpalilegenda Remu Aaltonen kohtaa Radio Dei -kanavalla Lauri Johanssonin, joka surmasi hänen Jari-veljensä vuosia sitten.

22.6. 10:31

Legendaarisen Hurriganes-yhtyeen rumpalina tunnetuksi tullut Remu Aaltonen kohtaa tiistaina Radio Dei -kanavalla Lauri Johanssonin. Johansson tunnusti vuosia sitten murhanneensa Aaltosen veljen, Jari Aaltosen. Johansson on ollut vangittuna viimeiset 18 vuotta.

Johansson vapautui kesäkuun alussa Naarajärven vankilasta viimeisen koevapausjakson päätyttyä. Nyt kaksikko pääsee keskustelemaan toistensa Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmassa. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Aaltonen ja Johansson käyvät läpi tapahtunutta, sillä Johansson kertoo ohjelmassa rumpalilegendan vierailleen hänen luonaan vankilassa useaan otteeseen.

– Mutsi sanoo aina, että olen liian lälly. Ei saisi olla liian kiltti, mutta eihän vanha koira opi enää istumaan. Ajattelen, että pitkässä juoksussa kaikki tulee kuitenkin takaisin jossain vaiheessa, toteaa Aaltonen ohjelmassa.

Remu Aaltonen on itsekin ollut vankilassa.­

Vankilat eivät ole vieraita paikkoja Aaltoselle, sillä hän kärsi ensimmäisen ehdottoman vankeustuomion Sörnäisten vankilassa ollessaan vasta 16-vuotias. Juuri Sörnäisten vankilassa hän tapasi ensimmäistä kertaa myös Johanssonin.

– Muistan, kuinka ensimmäisessä kuulustelussa kysyttiin ammattia. Sanoin, että ”muusikko”. No ne kytät kyllä nauroivat sitä silloin. Eivät naura enää, Aaltonen muistelee.

– Meillä oli Henryn kanssa hyvä yhteys Sörkässä, ja ollaan sen jälkeen koko ajan pidetty yhteyttä. Remu on tiukka jätkä, paljastaa puolestaan Johansson.

Aaltonen suhtautuu armollisesti Johanssoniin kaikesta huolimatta.­

Radiossa Aaltonen kertoo suhtautuvansa armollisesti veljensä surmanneeseen Johanssoniin.

– Jos juo pirun kusta eli viinaa, voi alkaa tapahtua ihan mitä vaan. Vanhoilla kavereilla on yhtäkkiä veitset kädessä ja ne alkavat leikkiä merirosvoja – tappelemaan keskenään, Aaltonen täräyttää.

Rikollisena pidetyn Natural Born Killers -järjestön (NBK) entinen johtaja Lauri Johansson sai syytteen kahdesta murhasta vuonna 2007. Toinen murhasyytteen tuoneista henkirikoksista koski juuri Aaltosen Jari-veljen katoamista vuonna 1998. Aaltosen ruumista ei etsinnöistä huolimatta koskaan löydetty.

Toinen tapaus oli puolestaan vuodelta 1992, jolloin Helsingistä hävinnyt mies löytyi surmattuna satama-altaasta Kotkasta. Ruumis nousi pintaan, vaikka siinä oli painot.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan molempien vanhojen henkirikosten taustalla olisi uumoiltu olleen huumeisiin liittyviä asioita tai velkoja. Kahden selvittämättömän henkirikoksen tutkintaan saatiin uudenlaista puhtia sen jälkeen, kun NBK-pomo tuli uskoon.

Johansson vapautui viime perjantaina Naarajärven vankilasta.­

Johansson paljasti asian vuonna 2006 sitten rikoslehti Alibin haastattelussa ja tunnusti kolme henkirikosta, joista yhdestä hän kärsi tuolloin jo elinkautista vankeustuomiota. Kaksi muuta tapausta koskivat Jari Aaltosta ja satama-altaaseen painojen kera upotettua miestä.

Johanssonin elinkautinen tuomio tuli siitä, että hän ampui NBK:sta irtipyrkineen miehen metsään Porvoossa vuonna 2001. Sittemmin myös Johansson itse irtaantui NBK:sta, jota hän oli perustamassa vuonna 1999.

Remu Aaltonen Lauri ”Late” Johanssonin vieraana Radio Deissä Ex-Criminals -ohjelmassa tiistaina 23.6. kello 22.05.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?