Tenavatähti-kilpailu teki Antti Pääkkösestä koko kansan tunteman tähden jo 11-vuotiaana – avautuu nyt voiton karuista seurauksista - Viihde - Ilta-Sanomat

Tenavatähti-kilpailu teki Antti Pääkkösestä koko kansan tunteman tähden jo 11-vuotiaana – avautuu nyt voiton karuista seurauksista

Antti L. J. Pääkkönen on täyskaima toisen suositun ääninäyttelijän, Pääkkösten näyttelijäsukuun kuuluvan Antti Pääkkösen kanssa. Sen takia Tenavatähti-Pääkkönen pitää nimessään myös toisen ja kolmannen etunimensä alkukirjaimet.

Julkaistu: 19.6. 7:17

Moni muistaa 11-vuotiaan Antti Pääkkösen, joka lauloi Tenavatähti-kilpailussa. IS kertoo juhannuksen aikaan 90-luvulta tuttujen suomalaisten kuulumiset.

Antti L. J. Pääkkösen elämä muuttui 11-vuotiaana kesällä 1992, kun hän voitti Tenavatähden finaalin. Pääkkönen vietti teinivuotensa varuillaan.

– Muistin aina, että mikä tahansa hetki joku voi tunnistaa minut. Opettelin suoraan olemaan nuori aikuinen, Pääkkönen kertoo.

Pääkkönen ajatteli, että laulukilpailussa esiintyminen vähentäisi koulukiusaamista, mutta toisin kävi.

– Olin suoraa tykinruokaa kiusaajille. Se oli kuin olisi heittänyt bensaa kiukaalle.

Pääkkönen on huomannut, että lapsitähteys ja kiusaaminen liittyvät usein yhteen.

– Olen kiitollinen, että olen tenavatähti vuosimallia -92 enkä -22, hän viittaa some-kiusaamiseen.

Lapualta kotoisin oleva Pääkkönen lauloi Tenavatähti-kilpailun finaalissa täpötäydelle Tampere-talolle Vanha holvikirkko -kappaleen. Finaalia seurasi pitkälti yli miljoona suomalaista.

Yleinen harhaluulo on, että Pääkkösen musiikilliset vanhemmat ilmoittivat poikansa kisaamaan.

– Minua kyllä vietiin musiikin pariin pienestä asti, mutta Tenavatähteen halusin itse, Pääkkönen painottaa.

Toinen julkisuuspiikki iski 1999, kun entiset Tenavatähti-voittajat esiintyivät Bumtsibumissa miljoonille.

– Sitten oli pian taas levytyssopimus taskussa. Levy-yhtiö EMI:n tutkimuksessa minut tunnisti kasvoilta 80 prosenttia suomalaisista.

Pääkkönen korostaa saaneensa lapsitähteydestä paljon hyvää. Esiintymisjännitys karisi heti. 1997 Pääkköstä pyydettiin Disney-elokuva Herkulekseen äänirooliin.

– Kuulemani mukaan nuorta tenoria olisi kysytty Tenavatähden juontajalta Seppo Hovilta, ja hän muisti minut.

Antti L. J. Pääkkönen on täyskaima toisen suositun ääninäyttelijän, Pääkkösten näyttelijäsukuun kuuluvan Antti Pääkkösen kanssa. Sen takia Tenavatähti-Pääkkönen pitää nimessään myös toisen ja kolmannen etunimensä alkukirjaimet.

Elokuva-alan medianomiksi valmistunut Pääkkönen on tehnyt runsaasti äänirooleja, joista tunnetuin lienee Paavo Pesusieni. Pääkkönen myös ohjaa ääninäyttelijöitä, esiintyy teatterissa ja tekee musiikkia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?