Muistatko vielä nämä kohauttavat julkkisriidat? Jare Tiihosen ja Mikael Gabrielin käsirysy, Bam Margera katkaisi tylysti välit Ville Valoon... - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko vielä nämä kohauttavat julkkisriidat? Jare Tiihosen ja Mikael Gabrielin käsirysy, Bam Margera katkaisi tylysti välit Ville Valoon...

Julkaistu: 21.6. 7:27

Julkisuudessa on seurattu jos monenmoisia riitoja. Listasimme viisi kohauttavaa tapausta, joissa julkkisten välit ovat katkenneet kuin seinään.

1. Pitkäaikainen ystävyys katkesi oikeusjuttuun

Lauantaina uutisoitiin Teemu Selänteen ja Ari Mennanderin välirikosta, kun Selänne pettyi syvästi elämäkertansa kirjoittaneen Mennanderin nostamasta satojentuhansien oikeusjutusta.

Selänteen kanssa ystävystynyt Mennander oli pitänyt kaikilta salassa talousongelmiensa vyyhdin. Vyyhti repäistiin auki 8. kesäkuuta 2020, kun Mennander, 54, tuomittiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä, kolmesta törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta ja velallisen petoksesta.

Selänne ei liity oikeudenkäyntiin, mutta samana päivänä, kun Mennanderille luettiin tuomio, asioissa tapahtui shokeeraava käänne: Mennander ilmoitti yhtiönsä Mennu Productions Oy:n haastaneen Selänteen yhtiöt (TS Holding Oy ja TS Promotion Oy) oikeuteen ja vaativan vähintään 250 000 euron korvauksia erinäköisistä palkkioista.

Tieto tuli Selänteelle massiivisena pettymyksenä. Hän kommentoi viikonloppuna asiaa hyvin vastahakoisesti, koska haava on vielä auki.

– Olen syvästi pettynyt ja järkyttynyt, Selänne sanoi IS:lle.

Selänteen ja Mennanderin välit kariutuivat pitkän ystävyyden päätteeksi.

Selänne ja Mennander eivät vuosiin olleet vain toimittaja ja urheilutähti, vaan perheystävät.

– Meillä on pitkä historia takana myös perheidemme kanssa; yhteisiä juhannuksia, itse asiassa jopa viime juhannus, sekä vierailuja jenkeissä ja muuta.

Mennanderin talousongelmista oli kirjoitettu ja varsinkin huhuiltu pitkään, ja ne olivat olleet myös Selänteen tiedossa.

– Tiesin silti todella vähän. Hän vakuutti aina kaiken olevan kunnossa ja että asiat ovat muiden väärinkäsityksiä, Selänne kertoo.

– Ennen kirjan julkaisua saimme tiedon että hänellä ja hänen yhtiöllään on isoja ulosottovelkoja ja jotta hän pääsisi niistä yli, niin lainasimme hänelle yhtiöstämme 100 000 euroa vuoden 2014 aikana.

Selänne ei lähtenyt oikeusjuttuun mukaan peräämään saatavia, koska hän uskoi viimeiseen saakka, että Mennander saa asiansa kuntoon.

– Muutoin hän pimitti talousvaikeutensa aina viime vuoteen asti. Kun asiat ja useat väärinkäytökset selvisivät meille syksyllä 2019, niin ilmoitimme hänelle että lopetamme kaiken yhteistyön hänen kanssaan.

Seuraavan kerran entiset ystävät Teemu Selänne ja Ari Mennander kohdannevat yhtiöidensä välisessä siviilioikeudenkäynnissä.

2. Raivokas riita Napakymppi-menneisyydestä

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa nähtiin syksyllä dramaattinen riita Heidin ja Oskarin välillä.

Pariskunnan sukset menivät ristiin yhdessä vietetyn juhannuksen jälkeen, kun Heidi sai kuulla Oskarin osallistuneen muutama vuosi sitten Napakymppiin. Pari ajautui pattitilanteeseen ja asiasta keskustelu ei edennyt minnekään.

– En kyllä odottanutkaan, että kaikki menisi automaattisesti tuosta vaan kuin saduissa. Se kuitenkin oli yllätys, mistä asiasta tuli meille kompastuskivi. En olisi voinut kuvitellakaan, että Napakymppi saisi aikaan sellaisen reaktion, Oskari totesi.

Heidin ja Oskarin avioliitto ajautui nopeasti karille.

Napakymppi-menneisyys oli Heidille varsin kova paikka, erityisesti se, ettei Oskari ollut kertonut siitä hänelle. Hän vaati kotiavaimensa takaisin, ja parin välit muuttuivat jäätäviksi.

– Meidän molempien pääkopan ja henkisen hyvinvoinnin vuoksi olisi hyvä olla nyt erossa, Heidi kommentoi ohjelmassa.

Lopulta pari ei saanut välejään kuntoon ja päätyi eroon. Oskari ei jäänyt jossittelemaan tai murehtimaan sitä, olisiko suhde mahdollisesti jatkunut, jos hän olisi tehnyt jotakin toisin.

– Jälkiviisaana voi tietysti tällaista miettiä, mutta olisiko sillä oikeasti vaikutusta lopputulokseen? Tuskin. Jos mentäisi ajassa taaksepäin, niin en usko, että toimisin yhtään eri tavalla, Oskari kommentoi IS:lle lokakuussa 2019.

3. Katkaisi välit julkisella kirjeellä

Jackass-tähti Bam Margera oli vuosien ajan HIM-yhtyeen keulahahmona tunnetun Ville Valon kanssa sydänystäviä. Miesten välit kuitenkin tulehtuivat railakkaiden juhlavuosien päätteeksi. Päihteet näyttelivät suurta roolia Margeran ja Valon elämässä.

Margera on laukonut julkisuudessa rajuja väitteitä Valosta ja siitä, kuinka laulaja johdatti hänet pahoille teille. Vuonna 2014 Margera julkaisi Facebook-tilillään avoimen kirjeen Ville Valolle. Videolla Bam Margeran ystävä luki Margeran kirjoittaman tekstin, jossa mies katkaisi välit Valoon.

Bam Margera lähetti Facebookissa tylyn kirjeen Ville Valolle.

Valo nousi esille myös Margeran tammikuussa 2019 julkaistussa Instagram-päivityksessä. Hän kirjoitti ihailleensa Valoa ja seuranneensa tämän esimerkkiä monissa asioissa, kuten juomatottumuksissa. Margera syytti Valoa siitä, että hänen juomisensa riistäytyi käsistä.

– 33-vuotiaana Ville Valo oli idolini ja tutustutti minut päiväkänneihin. Siitä lähtien join entistä enemmän, Margera latoi.

Margeran perhe oli jo aikaisemmin kertonut miehellä olleen mutkikkaat välit Ville Valon kanssa. Syksyllä 2017 Bam Margeran äiti April syytti tv-ohjelmassa poikansa alkoholiongelmasta ja syömishäiriöstä Valoa.

Margera tunnusti Epicly Later’d -ohjelmassa, ettei juonut juuri ollenkaan ennen 24 vuoden ikää. Sitten rocktähden elämä vei mennessään ja juominen riistäytyi käsistä.

– Muistan, kun minä ja Ville Valo olimme Lontoossa. Hän heräsi iltapäivällä ja korkkasi oluen, silloin tutustuin päivisin juomiseen, tähti muisteli.

4. Jätti bändinsä sähköpostiviestillä

Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtye kertoi yllättäen hajoamisestaan maaliskuussa 2011. Myöhemmin Lauri Tähkä myönsi jättäneensä bändinsä sähköpostiviestillä.

Bändin ohella hajosi myös ihmissuhteita. Yhtyeen viulistina tutuksi tullut Johanna Koivu kommentoi kesällä 2011 välejään entiseen yhtyekumppaniinsa jäätävästi.

– Hän katkaisi välit meihin muihin. Niinhän se meni. Meillä ei ole mitään yhteyttä, Johanna kertoi IS:lle kesäkuussa 2011.

Tähkän lähtö bändistä on muille jäsenille edelleen täysi mysteeri.

Hajoamisen jälkeen yhtye jatkoi ilman Tähkää Elonkerjuu-nimellä. Koivu jätti yhtyeen vuonna 2016.

Tähkän lähtö bändistä on muille jäsenille edelleen täysi mysteeri.

– Ei meille oikein selvinnyt, miksi hän lähti. Hän on siitä julkisuudessa osansa varmaankin sanonut, mutta ei siitä sen enempää, basisti Antero Naali kommentoi IS:lle viime syksynä.

Naali totesi syksyllä, ettei yhtye ole vieläkään minkäänlaisissa tekemisissä Tähkän kanssa.

– Ei voi sanoa, että meillä olisi hyvät tai huonot välit, kun ei ole välejä ollenkaan, Naali totesi.

5. Kohuvideo oli liikaa

Räppäri Mikael Gabrielin ja Jare Tiihosen välit ovat olleet aina räjähdysherkät. Elämäkertakirjassa Mikael Gabriel – Alasti (WSOY) molemmat kertoivat näkemyksensä heidän värikkäästä suhteestaan.

Miesten välit kariutuivat ensimmäisen kerran kunnolla vuonna 2014, jolloin Mikael julkaisi Midist-nimisen kappaleen. Kappaleen musiikkivideo kuvattiin suurielkeisesti Yhdysvalloissa, ja videolla kiroiltiin, poltettiin kannabista ja kourittiin stripparin takamusta. Kuvasto oli jenkkiräppiskeneä, jota Mikael oli pienestä pitäen ihaillut.

Kirjassa kerrottiin, että videon ilmestyttyä Mikael sai heti viestin Jarelta. Jare pyysi Mikaelia vetämään videon välittömästi pois, koska siinä käytetään huumeita. Mikael ei kuunnellut. Tämä johti välittömästi välien jäätymiseen.

Mikael Gabrielin ja Jare Tiihosen välit ovat olleet melko kimurantit.

Kirjan mukaan kaksikon välit tulehtuivat entisestään, kun seuraavana vuonna ilmestyi Cheekin levy Alpha Omega. Mikael piti levyä ”paskana” ja ”juosten kustuna”. Mikael kritisoi levyä kovaan ääneen tuottaja Antti ”RZY” Riihimäelle, joka välitti tietenkin palautteen eteenpäin Jarelle, joka piti käytöstä epäkunnioittavana.

Tilanne kärjistyi fyysiseksi loppuvuodesta 2015. Mikael oli vieraana Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa, jossa juontajat onnittelivat häntä platinalevystä. Mikael sanoi haastattelussa, ettei Cheekin uusi levy ole vielä myynyt platinaa, vaikka tosiasiassa Alpha Omega oli myynyt jo tuplaplatinaa.

Pian seurueet eksyivät samaan ravintolaan juhlimaan, ja lopputuloksena oli baaritappelu, jossa miehet ottivat rajusti yhteen. Nujakan jälkeen Jaren ja Mikaelin välit olivat pitkään poikki.

– Kelasin, että nyt toi pitkään jatkunut kukkoilu sai riittää. Mun ja Miklun välille oli kasaantunut paljon kitkaa, ja jonkinlainen välikohtaus oli ollut varmasti tuloillaan. Puoli seitsemän -ohjelman kommentteja levymyynneistä en ollut kuullut, joten ne eivät asiaan vaikuttaneet, Jare väitti kirjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?