Tuija Pehkonen esittelee raskausvatsaansa Instagramissa – juontajatähti ottaa tiukasti kantaa odottavien naisten kohteluun - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuija Pehkonen esittelee raskausvatsaansa Instagramissa – juontajatähti ottaa tiukasti kantaa odottavien naisten kohteluun

Pehkonen haluaa nostaa odottavien naisten kohtelun puheenaiheeksi.

Julkaistu: 10.6. 19:22

Pehkosen mukaan odottaviin naisiin kohdistuu ennakkoluuloja, olettamuksia ja epätasa-arvoa.

Juontaja ja televisiokasvo Tuija Pehkonen otti Instagramissa kantaa äitiyteen liittyviin asenteisiin. Pehkonen odottaa ensimmäistä lastaan miehensä Eero Ettalan kanssa.

Pehkosen julkaisemassa kesäisessä kuvassa juontajatähti hymyilee kameralle pidellen vauvavatsaansa. Taustalla näkyy asuntoauto, jolla pari on reissannut ympäri Suomea. Kuvatekstissä Pelkonen kertoo halunneensa aluksi piilotella raskauttaan.

– Ajattelin aiemmin, että jos joskus saisin kantaa pientä bebeä vatsassani, piilottaisin massuni huolella. Ajattelin, että haluaisin pitää kaiken ihan vain itselläni ja verhoutuisin löysiin mekkoihin ja paituleihin, Pehkonen kirjoittaa julkaisussa.

Pehkonen kertoo huomanneensa odottaviin naisiin kohdistuvia ennakkoluuloja, olettamuksia ja epätasa-arvoa, ja haluaa siksi ottaa raskaana olemisen puheenaiheeksi.

– Haluan olla normalisoimassa kaikkea sitä, mikä meihin ”hormonihöyryisiin” tuleviin äiteihin liittyy, Pehkonen kirjoittaa.

– Kannan vatsaani ja vähän kömpelöitynyttä olemustani ihan valtavalla ylpeydellä ja toivon todella, että nainen on sopiva naiseksi minkä tahansa kokoisena, muotoisena ja mallisena.

34-vuotias Pehkonen tunnetaan radio- ja tv-juontajana.

Kannanotto sai Pehkosen seuraajilta runsaasti positiivista palautetta.

– Hienoa Tuija, juuri niin pitää tehdä maailman ihanimman asian kanssa.

– Kyllä vaan, täällä kannan myös vatsaani ylpeydellä.

– Lisää tulevia ja olevia äitejä näkyviin julkisuuteen! Tämä on niin kaunis ja luonnollinen osa elämää.

Myös julkimot kiittivät juontajatähteä aiheen esiin tuomisesta. Muun muassa Janni Hussi, Hanna Pakarinen, Lotta Harala, ja Marja Hintikka lähettivät tukensa Pehkoselle.

Eero Ettala ja Tuija Pehkonen menivät naimisiin viime joulukuussa.

34-vuotias Pehkonen tunnetaan radio- ja tv-juontajana. Hänet on nähty muun muassa Suomen ihanimmat häät-, Huippujengi- ja Rankat duunit -ohjelmissa. Pehkonen on ollut mukana myös Tanssii tähtien kanssa -kisan juontotiimissä.

35-vuotias Ettala puolestaan on entinen huippulumilautailija, joka on sittemmin nähty myös tv-juontajana. Hän luotsasi Ota rahat ja juokse -sarjaa viime vuonna MTV3-kanavalla. Hänet nähdään myös Suomen surkein kuski -sarjassa.

Pehkonen ja Ettala pitivät parisuhteensa pitkään salassa julkisuudelta. Pari yllättikin seuraajansa viime elokuussa, kun he paljastivat menneensä kihloihin. Pari meni naimisiin viime joulukuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?