Sara Chafak kärsii vakavista terveysongelmista: kovat kipukohtaukset lyyhistävät lattialle - Viihde - Ilta-Sanomat

Sara Chafak kärsii vakavista terveysongelmista: kovat kipukohtaukset lyyhistävät lattialle

Kevään hittiohjelmissa mukana ollut ex-missi Sara Chafak on tällä hetkellä vakavien asioiden äärellä, kun huoli omasta terveydestä kasvoi äkillisesti suureksi.

Sara Chafakin kevät oli monella tapaa poikkeuksellinen.

8.6.2020 6:31

Sara Chafak, 29,on viettänyt poikkeuksellista arkea, kun reissaamiseen tottuneen naisen matkalaukut ovat olleet pandemian takia pölyttyneinä kaapissa. Pysähtyminen on tehnyt hyvää.

– Tietyllä tapaa on ollut helpottavaa, kun on saanut hetken aikaa olla paikallaan. Kauhistuin, kun tajusin, että olen vuoden aikana lentänyt yli 70 kertaa. Nyt ei ole kiire taas matkustaa, Helsingin Ullanlinnassa asuva Chafak toteaa.

Kevät ei kuitenkaan ole päästänyt ex-missiä helpolla. Hän paljastaa kärsivänsä vakavista terveysongelmista.

– Munuaisissani on ollut jonkin aikaa häikkää. Krea-arvoni ovat olleet koholla, ja olen saanut todella pahoja kipukohtauksia, jotka lyyhistävät minut lattialle, Chafak kertoo vakavana.

Krea-arvot eli kreatiniiniarvot kertovat munuaisten toiminnasta. Kreatiniiniarvo nousee, jos sen erittyminen häiriintyy munuaisissa.

Tutkimukset ovat kesken, mutta terveysongelmat luonnollisesti huolestuttavat nuorta naista. Hän ei kuitenkaan lähde arvailemaan mahdollista diagnoosia.

– Vielä en uskalla epäillä mitään, tulee mitä tulee, mutta totta kai se pelottaa. Olen kuitenkin helpottunut sitten, kun saan oireideni syyn selville, eikä tarvitse enää stressata, hän tuumii.

Epävarmuus oireiden syystä ahdistaa, mutta Chafak pyrkii pitämään asian poissa mielestä ennen kuin syy on selvinnyt.

Chafak pyrkii olemaan ajattelematta asiaa, kun tutkimukset ovat vielä kesken. Mielen päällä sen sijaan ovat olleet maailman tapahtumat.

Chafak on seurannut rasismista ja Yhdysvaltojen tapahtumista viime aikoina käytyä keskustelua. Aihe kolahtaa, sillä Chafak sekä hänen perheensä joutunut kohtaamaan rasismia.

– Vaikka itse olen aikuisiälläkin kohdannut rasismia, se ei ole mitään siihen verrattuna, mitä pikkuveljeni joutuu kohtaamaan. Voin myöntää pelkääväni heidän puolestaan, kun aikuiset ihmiset ovat uhkailleet heitä väkivaltaisesti, Chafak kertoo.

– Eniten suututtaa yleistäminen. Esimerkiksi kaikki poliisit eivät ole väkivaltaisia ja korruptoituneita tai rasisteja, eivätkä kaikki arabit ole terroristeja, hän painottaa.

Chafak nähtiin keväällä Farmi- ja Masked Singer -ohjelmissa. Kokiksi valmistuneen Chafakin työhön kuuluu muun muassa someyhteistöitä ja mallikuvauksia, joiden takia hän on matkustellut tiiviisti. Chafak nousi alun perin julkisuuteen Miss Helsinki -kisasta. Hänet kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 2012.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?