Glee-tähti Lea Michele joutui rajujen syytösten kohteeksi – entiset kollegat latoivat kylmääviä väitteitä näyttelijän todellisesta luonteesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Glee-tähti Lea Michele joutui rajujen syytösten kohteeksi – entiset kollegat latoivat kylmääviä väitteitä näyttelijän todellisesta luonteesta

Lea Michele jakoi Twitterissä rasisminvastaisen kannanoton. Pian kommenttikenttään ilmestyi paljonpuhuvia kommentteja Glee-tähden entisiltä kollegoilta.

Glee-sarjasta tunnetuksi tullut Lea Michele (vas.) sai kritiikkiä käytöksestään sarjassa esiintyneeltä kollegaltaan Samantha Warelta.­

3.6. 21:22

Glee-hittisarjasta julkisuuteen noussut näyttelijä ja laulaja Lea Michele kommentoi maanantaina Twitterissä päivitystä, joka liittyi vahvasti viime aikaisiin tapahtumiin Yhdysvalloissa. Michele otti omassa kommentissaan terävästi kantaa George Floydin kuolemaan, joka on kohauttanut maailmaa lähes ennennäkemättömällä tavalla.

– George Floyd ei ansainnut tätä. Tämä ei ollut erillinen tapaus ja tämän täytyy loppua, Michele kirjoitti ja lisäsi kommenttiinsa hashtagin #BlackLivesMatter.

Michele pyysi keskiviikkona Instagram-tilillään käytöstään anteeksi.­

Pian Michelen kirjoitukseen pamahti kuitenkin erikoinen kommentti hänen entiseltä Glee-kollegataan Samantha Warelta. Waren kommentti ei kuitenkaan ollut Michelen näkökulmasta imarteleva, päin vastoin.

– Muistatko, kun teit ensimmäisestä televisioroolistani täyttä helvettiä? Koska minä en tule ikinä unohtamaan, Ware täräytti.

– Uskoakseni kerroit kaikille, että jos mahdollisuus siunaantuisi, sinä p*skoisit peruukkiini, puhumattakaan muista traumaattisista mikroagressioista jotka saivat minut kyseenalaistamaan uraa Hollywoodissa, hän jatkoi.

Ware ja Michele ehtivät näytellä Glee-sarjassa yhdessä vain noin kymmenen jakson ajan. Siinä missä Michele oli yksi sarjan kantavista voimista, tähdittäen sitä vuosina 2009-2015, tuli Ware mukaan vasta viimeisellä tuotantokaudella. Sittemmin he ovat molemmat tahollaan luoneet uraa television ja elokuvien parissa.

Samantha Waren mukaan Lea Michele teki hänen ajastaan Gleessä painajaista.­

Myös muut Michelen kanssa työskennelleet näyttelijät kiiruhtivat ottamaan kantaa Warenin väitteisiin Twitterissä. Michelen kanssa muun muassa The Mayor -komediasarjaa tähdittänyt Yvette Nicole Brown sekä niin ikään Glee-sarjassa nähty Alex Newell kävivät jättämässä päivitykseen paljonpuhuvat kommentit.

– Tunsin jokaisen noista sanoista, Brown kommentoi Waren päivitystä.

– Halusin taputtaa, kommentoi puolestaan Newell.

Keskiviikkona Lea Michele otti kollegoidensa kommenteista aiheutuneeseen kohuun kantaa omalla Instagram-tilillään. Michele sanoi olevansa pahoillaan siitä, että on käytöksellään pahoittanut kanssanäyttelijöidensä mielen. Hän kuitenkin painotti, ettei ole koskaan laukonut Waren kertomia kommentteja.

– En muista koskaan sanoneeni tätä kyseistä kommenttia, enkä ole ikinä tuominnut ihmisiä heidän ihonvärinsä perusteella. Se ei kuitenkaan ollut kirjoituksen pointti, sillä olen selvästi käyttäytynyt tavoilla, jotka ovat satuttaneet muita ihmisiä, Michele kirjoitti.

– Ehkä se oli etuoikeutettu asemani tai näkökulmani joka sai minut olemaan toisinaan tunteeton tai asiaton, tai sitten kyse oli epäkypsästä tai tarpeettoman vaikeasta luonteestani. Pyydän anteeksi käytöstäni ja tuskaa, jota olen aiheuttanut, hän jatkoi.

Lea Michele nousi kuuluisuuteen Glee-sarjan myötä.­

Lea Michele nousi julkisuuteen vuonna 2009, kun hän nappasi yhden sittemmin suureksi hitiksi nousseen Glee-hittisarjan päärooleista. Michele tähditti sarjaa kaikkien kuuden tuotantokauden ajan. Gleen ohella Michele on työskennellyt myös Broadwaylla, tähdittänyt useita elokuvia sekä julkaissut kolme studioalbumia.

Michele seurusteli pitkään Glee-kanssanäyttelijänsä Cory Monteithin kanssa. Monteith kuitenkin menehtyi yllättäen vuonna 2013 vain 31-vuotiaana. Maaliskuussa 2019 Michele avioitui liikemies Zandy Reichin kanssa ja tänä keväänä pariskunta kertoi odottavansa esikoistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?