Stefan Thermanin yrityksen konkurssihakemus peruttiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Stefan Thermanin yrityksen konkurssihakemus peruttiin

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma oli hakenut konkurssia vajaan 70 000 euron velan takia.

Stefan Thermanin yritys on ollut toiminnassa kahdeksan vuotta.

3.6.2020 10:30 | Päivitetty 3.6.2020 13:18

Liikemies Stefan Thermanin yrityksen konkurssihakemus peruttiin keskiviikkona. Helsingin käräjäoikeus vahvistaa, että hakija peruutti hakemuksensa.

Thermanin yhtiötä ST Capital Oy:tä oli hakenut konkurssiin Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, jolla oli lähes 70000 euron saatava. Hakemuksen peruuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että ST Capital on joko maksanut velkansa tai päässyt Varman kanssa sopimukseen maksuista.

Konkurssihakemuksen peruuttamisesta kertoi ensimmäisenä Seiska.

Thermanin yhtiöllä ST Capital Oy:llä oli Varmalle erääntyneisiin maksuihin perustuvaa velkaa, joiden alkuperäinen suuruusluokka korot ja kulut mukaan lukien oli yli 51 000 euroa.

Konkurssihakemuksesta selviää, että Varma lähetti ST Capitalille konkurssiuhkaisen maksukehotuksen 9. maaliskuuta. Tuossa vaiheessa velka oli kasvanut jo 69 858 euroon.

Asianajajan laatiman hakemuksen mukaan velka oli yhä maksamatta, kun konkurssihakemus jätettiin viime maanantaina 1. kesäkuuta.

Thermanin yhtiö on ilmoittanut kaupparekisteriin toimialakseen rakennustarvikkeiden yleistukkukauppa. Sen liikevaihto viime vuonna oli lähes neljä miljoonaa euroa. Yritys on viime vuosina työllistänyt muutaman ihmisen.

Nyt peruuntuneen konkurssihakemuksen lisäksi yhtiöltä löytyy viime kuukausilta kaksi aiempaa maksuhäiriömerkintää. Marraskuussa 2018 verottaja peri yhtiöltä runsaan 23 000 euron tilittämättömiä veronpidätyksiä ja alv-eriä. Yhtiö maksoi ne helmikuussa 2020.

Maaliskuussa 2020 perintäyhtiö karhusi 213 euron laskua. Se on maksettu huhtikuussa.

Therman ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa hyvinvointiyrittäjä Martina Aitolehti erosivat tänä keväänä. Eron jälkeen Therman on yhdistetty fitnessmalli Sofia Belórfiin. He eivät kuitenkaan ole vahvistaneet suhdetta.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla kello 10.55.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?