Toni Nieminen joutui asunnottomaksi eronsa jälkeen – sitten eteen tuli ”lottovoitto” ja pesti ”yleismies jantusena” - Viihde - Ilta-Sanomat

Toni Nieminen joutui asunnottomaksi eronsa jälkeen – sitten eteen tuli ”lottovoitto” ja pesti ”yleismies jantusena”

Julkaistu: 2.6. 6:30

Olympiavoittaja Toni Nieminen karisti pohjoisen pölyt haalareistaan ja muutti Vihtiin, kun ex-alppitähti Sami Uotila tarjosi kesätöitä ”yleismies jantusena”. Uutta työtään Nieminen kuvaa lottovoitoksi.

Mäkihypyn vuoden 1992 olympiavoittaja Toni Nieminen jäi ennen toukokuun puoliväliä asunnottomaksi, kun hänellä tuli ero Ansku-rakkaansa kanssa.

Asuntokauppiaana viime vuodet työskennellyt Nieminen piti alkuvuodesta 2020 eroon asti majaa Anskun asunnossa Oulussa, ja sitä ennen ex-vaimonsa Heidin luona samassa kaupungissa.

Nyt Nieminen, 45, vahvistaa IS:lle muuttaneensa Vihtiin ja löytäneensä sieltä myös uuden työpaikan.

Lahtelaislähtöinen ex-hyppääjä on löytänyt katon päänsä päälle ex-alppihiihtotähti Sami Uotilan kotitalosta.

– Joo, näin onnellisesti on käynyt. Saan nyt asua Samin luona ainakin kesän, ja se on tässä kohtaa aivan mahtava uutinen itselleni, Nieminen kertoo.

– Samin luona mulla on asiat paremmin kuin hyvin.

Vuosien varrella monenlaisissa liemissä möyhennetty Nieminen majaili tässä välissä muun muassa kaverinsa luona Kemissä ja velipojallaan Samilla Lahdessa. Nieminen ehti jo pelätä, että hänen reppu- ja reissumieselämänsä saattaisi kestää pitkäänkin, kunnes hänelle ennestään hyvin tutut Uotilan veljekset ottivat yhteyttä.

– Kaikenlaisia ajatuksia ehti jo pyöriä mielessä, hän myöntää.

Toni Niemisen tämä kesä sujuu Uudellamaalla Vihdissä ystävänsä Sami Uotilan aktiviteettipuistossa ”yleismies jantusen” hommissa.

Talousvaikeuksista viime vuosina kärsineen olympiavoittajan ei tarvinnut miettiä kahdesti, kun Janne Uotila tarjosi hänelle töitä Vihdissä sijaitsevasta PuuhaParkista.

Monipuolinen liikunnallinen aktiviteettipuisto on Janne Uotilan suunnittelema ja ideoima.

– Kun Janne kysyi, tulisinko kesäksi puistoisännän hommiin, niin olin heti enemmän kuin valmis, Nieminen kertoo.

– Tämä oli mulle kaikin tavoin paras ratkaisu – kuin lottovoitto. Vihdissä pääsen hengähtämään ja jäsentämään elämäni palapelin uuteen uskoon. Olen todella helpottunut ja huojentunut siitä, että kaverit tarjosivat mulle tämän mahdollisuuden.

Niemisen ja oululaisen seitsemän lapsen äidin suhde nousi otsikoihin alkuvuodesta. Samoihin aikoihin Nieminen myös muutti asumuseroon ex-vaimonsa Heidi Niemisen kanssa.

Tammikuussa Nieminen myönsi uuden suhteen Anskun kanssa Ilta-Sanomille. Nieminen on työskennellyt Anskun kanssa samassa kiinteistönvälitysfirmassa Oulussa.

Niemisellä itsellään on neljä lasta, joista kaksi hän sai liitossa Heidi Niemisen kanssa. Hänen vanhimmat lapsensa syntyivät ensimmäisestä avioliitosta.

– Olen kiitollinen myös siitä, että minulla on kesän jälleen edelleen työpaikka Oulussa. Sain sovittua asuntokaupan johdon kanssa, että olen nyt kesän niistä töistä lomalla Vihdissä, ja katsomme sitten myöhemmin tilanteeni uudestaan, Nieminen selvittää.

Toukokuun alkupuolella Toni Nieminen erosi Anskusta, jonka luona hän asui Oulussa. Hän julkaisi tämän kuvan Anskun kanssa Instagramissa viime maaliskuussa, jolloin hän myös antoi IS:lle luvan julkaista kuvan.

Kesäkuun 13. päivänä ovensa avaava PuuhaPark markkinoi itseään niin lasten kuin aikuisten teemapuistona.

Puistosta löytyy esimerkiksi peliareenoita sählyä, jalkapalloa ja koripalloa varten sekä oma alue rullavehkeille ja trampoliineille, sporttikatua ja keppihevosaitausta unohtamatta

– Nyt alkuun yritän auttaa täällä kaikessa mahdollisessa, jotta saadaan puitteet hyvissä ajoin kuntoon. Avauspäivästä lähtien olen niin ikään eräänlainen ”yleismies jantunen”, eli teen kaikkea mahdollista – milloin toimin apuna eri kohteissa, milloin isäntänä vieraille, Nieminen kertoo.

– Tämä homma sopii itselleni kuin nenä päähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?