Sara Sieppi paljastaa podcastissa, miten syvälle hän vajosi 1,5 vuotta sitten – hälyttävä hetki lääkekaapilla oli viimeinen niitti - Viihde - Ilta-Sanomat

Sara Sieppi paljastaa podcastissa, miten syvälle hän vajosi 1,5 vuotta sitten – hälyttävä hetki lääkekaapilla oli viimeinen niitti

Sara Sieppi kävi syvissä vesissä erotessaan Roope Salmisesta. Nykyään hän voi hyvin ja on onnellinen.

Julkaistu: 31.5. 18:41

Sara Sieppi kertoo Aki Linnanahteen podcastissa, miten vaikeaa hänellä oli sen jälkeen, kun hän erosi ex-puolisostaan Roope Salmisesta.

Entinen Miss Suomi ja nykyinen juontaja ja sometähti Sara Sieppi puhuu elämästään harvinaisen avoimesti Aki Linnanahteen podcastissa. 29-vuotias Sieppi kertoo Aki Linnanahde Talk Show’n tuoreessa jaksossa tuntemuksista, joita hän kohtasi noustessaan yllättäen Miss Suomeksi. Hän puhuu avoimesti myös misseyden mukanaan tuoman julkisuuden varjopuolista ja siitä, miltä hänestä on tuntunut vaikeimpina hetkinä.

Sieppi kertoo Linnanahteelle, että yksi hänen elämänsä haastavimmista ajanjaksoista oli noin 1,5 vuotta sitten, kun hän erosi juontaja-näyttelijä-muusikko Roope Salmisesta. Sieppi ja Salminen seurustelivat noin kolme vuotta ja elivät avoliitossa.

Pari kertoi suhteestaan julkisuudessa ja edusti yhdessä tapahtumissa, ja siksi myös eroa puitiin mediassa. Sieppi myöntää Linnanahteelle, että se tuntui äärimmäisen raskaalta ja sai hänet vajoamaan pohjalle.

– Se oli tosi rankkaa aikaa mulle, Sieppi myöntää podcastissa.

Sieppi kertoo Linnanahteelle tiedostavansa, että kun parisuhde on julkinen, on myös ero julkinen. Salminen oli nouseva juontajatähti, kun pari seurusteli ja Sieppi tunnettiin entisenä Miss Suomena. Parin yhteiselo kiinnosti ihmisiä ja heidän parisuhteestaan janottiin lisätietoja.

Sieppi antoi parisuhteestaan useita haastatteluja, ja kun hän ja Salminen päätyivät eroon, oli päätöksestä kerrottava julkisesti. Sieppi kertoi erosta syyskuussa 2018 blogissaan.

– Joskus on vaan pakko luovuttaa ja tässä kohtaa lähteminen oli ainoa oikea ratkaisu, Sieppi kirjoitti tuolloin.

Pian uutinen oli tavoittanut lähes kaikki suomalaiset ja kaikkia kiinnosti eron syy. Keskustelupalstat täyttyivät spekulaatiosta ja asia nousi otsikoihin.

– Toki se oli myös omaa syytä, kun tein siitä niin julkista. Täytyy myös kestää se, mitä eron myötä tuli, Sieppi sanoo Linnanahteen podcastissa.

Siepin mukaan hänet yllätti erossa etenkin se, miten paljon se kiinnosti ja että paparazzi seurasi häntä tiiviisti ja jopa päivysti hänen kotiovellaan. Kun koko elämän mullistanut asia oli yhtäkkiä suurennuslasin alla, alkoi Sieppiä ahdistaa valtavasti.

– Se oli tosi ahdistavaa aikaa. Olin silloin henkisesti ihan super rikki, hän myöntää.

Sieppi yritti selvitä erosta muuttamalla uuteen kotiin ja koettamalla jatkaa elämää päivä kerrallaan. Välillä jopa ruokakaupassa käyminen tuntui ylivoimaisella, sillä hän ei halunnut ihmisten tunnistavan häntä. Hän pohti, vahtivatko ihmiset mitä hän osti ja tekisivätkö tuntemattomat siitä johtopäätöksiä.

– Mä tulin ihan vainoharhaiseksi ja tuntui, että halusin olla vain kotona neljän seinän sisällä. Mulla oli tosi vaikeita hetkiä. Olin tosi sekaisin enkä tiennyt, miten tulen selviämään yhtään mistään. Mietin välillä, onko tässä yhtään mitään järkeä, Sieppi sanoo Linnanahteelle.

Sieppi muutti uuteen kotiin erottuaan Roope Salmisesta. Kuvassa Sieppi kotonaan viime joulukuussa.

Siepin mukaan hänen päänsä valtasivat synkimpinä hetkinä sellaiset ajatukset, joita hän ei ollut koskaan aiemmin käynyt läpi.

– Muistan, että yksi ilta mulla oli sellainen lääkekaappi, otin sen lääkekaapin pöydälle ja mietin, että mitä tapahtuu, jos syön nämä kaikki.

– En olisi koskaan tehnyt itselleni mitään, mutta se, että olen ajatellut, mitä tapahtuu, jos syön kaikki nämä pillerit... hän pohtii vakavana.

Sieppi kertoo Linnanahteelle, että hän tajusi nopeasti, ettei voinut jatkaa samalla tavalla. Hän päätti ottaa irtioton kaikesta, ja viettää aikaa yksin kaukana Suomesta.

– Olin, että nyt Sara tämä on ihan liikaa ja sulla on elämä edessä ja tämmösiä ei pidä miettiä tässä vaiheessa. Mun oli vaan päästävä pois ja lähdin yksin Thaikkuihin pariksi viikoksi. En pystynyt enää olemaan Suomessa, mulla oli tosi ahdistunut olo. Ihan kammottavia ajatuksia kävin läpi silloin.

Jälkikäteen Sieppi on ymmärtänyt, miten kammottavaa on käydä läpi ero julkisesti ja miten paljon vaikeampaa se tekee jo valmiiksi kipeästä asiasta.

Hän kertoi Linnanahteelle, että sai vaikeimpina hetkinä apua ystäviltä ja perheeltä, mutta myös yksin oleminen auttoi häntä. Nykyään hän on sinkku ja voi hyvin.

Nykyään Sara Siepin elämä hymyilee. Hän viihtyy hyvin yksin ja suunnittelee ostavansa oman asunnon.

Sieppi kertoi IS:lle huhtikuussa, että hän viihtyy hyvin yksin, mutta lähestyvä 30 vuoden ikä on saanut hänet myös pohtimaan elämäänsä tarkemmin.

– Olen aiemmin ajatellut, että 30-vuotiaana minulla on jo ne perusasiat, kuten puoliso, lapsia ja oma asunto. Ja sitten havahduin siihen, että minulla ei ole näistä asioista yhtäkään. Toisaalta olen alkanut miettiä, että mitä sitten? Olen onnellinen näin.

Sieppi paljasti, että hän on päättänyt aloittaa tänä vuonna jostain: vuoden loppuun mennessä hän tahtoo olla asunnonomistaja.

– Jos nyt sitten ostan sen asunnon ja katson sen mukaan, mitä seuraavaksi tulee, Sieppi totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?