Archie Cruz, 28, joutui vieroitushoitoon – takana myrskyisä ero kihlatusta ja sekasortoinen elämänvaihe - Viihde - Ilta-Sanomat

Archie Cruz, 28, joutui vieroitushoitoon – takana myrskyisä ero kihlatusta ja sekasortoinen elämänvaihe

Santa Cruz -yhtyeestä tunnettu Archie Cruz kertoo Instagramissa päässeensä juuri pois vieroitushoidosta ja intensiiviseltä terapiajaksolta.

29.5.2020 13:09

Santa Cruz -yhtyeen keulahahmo Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen kertoo Instagramissa päässeensä juuri vieroitushoidosta.

28-vuotias Kuosmanen julkaisi tilillään kuvan, jossa hän hymyilee leveästi kitaraa pidellen. Kuvan yhteydessä hän kertoo, että on viettänyt viimeiset kolme viikkoa Loimaalla sijaitsevassa hoitolaitoksessa.

– Olen iloinen saadessani ilmoittaa, että päätin tänään kolme viikkoa vieroitushoidossa ja intensiivisessä terapiassa. Olen edistynyt valtavasti itseni kanssa, ja alkanut tuntea oloni jälleen inspiroituneeksi. Tänä kesänä aion jatkaa keskittymistä itseeni, mielenterveyteeni ja fyysiseen terveyteeni, joten kun aika on oikea, voin palata sen pariin, mitä rakastan eniten: musiikin, Kuosmanen kertoo Instagramissa englanniksi.

Rokkari kertoo tunteikkaassa päivityksessään, että hän on kiitollinen läheisiltään saamasta avusta. Hänen mukaansa viime ajat hänen elämässään ovat olleet myrskyisiä.

– Haluan kiittää perhettäni ja ihmisiä, jotka ovat tukeneet minua tänä sekasortoisena ajanjaksona. Tiedätte, keitä olette. Itseni löytäminen, sisäinen rauha, raittius, anteeksi anto, arvokkuus ja parantuminen ovat avainsanoja, joita kohti kuljen tästä eteenpäin, Kuosmanen kirjoittaa.

Kuosmanen tyhjensi reilun 50 000 seuraajan Instagram-tilinsä noin kuukausi sitten, kun hän poisti somepalvelusta kaikki kuvansa ja julkaisunsa. Siitä asti rokkari on elänyt hiljaiseloa.

Kuosmanen ilmoitti huhtikuun lopussa yllättäen eronneensa amerikkalaisesta avopuolisostaan Katelynista. Kuosmanen muutti vain pari kuukautta aiemmin Venturan kaupunkiin Kaliforniaan parin yhteiseen kotiin.

Instagramissa tavannut pariskunta meni kihloihin viime vuonna ja aikoi avioitua tulevana kesänä, mutta suunnitelmat romuttuivat huhtikuussa.

– Minusta riippumattomista syistä joudun valitettavasti ilmoittamaan, että minä ja Katelyn olemme purkaneet kihlauksemme. Pistän levytykset purkkiin Los Angelesissa toukokuussa ja muutan takaisin Suomeen, Kuosmanen ilmoitti tuolloin Instagramissa.

Parin yllätyseron jälkeen Katelyn julkaisi Instagram-tilillään kovia väitteitä Kuosmasen käytöksestä ja siitä, miten rokkari romutti ennen lähtöään hänen kotinsa.

Kuosmanen myönsi Seiskalle myöhemmin tuhonneensa ex-parin kodin, mutta kertoi myös korvanneensa vahingot. Rokkari kertoi lehdelle olleensa humalassa ja raivostuneensa siitä, että Katelyn juhli muiden miesten kanssa.

Vielä helmikuussa Kuosmasen ja Katelynin rakkaus kukoisti. Rokkari kertoi tuolloin IS:lle, että hän uskoi viimein löytäneensä naisen, jonka kanssa hän voisi olla loppuelämänsä.

– Hän on tosi rempseä ja eloisa tyyppi, mutta samalla myös introvertti ihan niin kuin minäkin. Se tuo elämääni hyvää balanssia, että tykkään viettää aikaa omissa oloissani esiintyvän taiteilijan työn ulkopuolella. Hän on sukulaissieluni, jonka kanssa voin katsoa kotona kauhuelokuvia, ottaa kissat kainaloon ja laittaa villasukat jalkaan, Kuosmanen kuvaili parin elämää Kaliforniassa.

– Tuntuu tosi hyvältä vakiintua. Olen aina ollut yhden naisen mies, vaikka viime vuodet ovat olleet aika tuulisia kiertue-elämän takia. Nyt olen valmis asettumaan aloilleni, hän totesi.

28-vuotias Archie Cruz tunnetaan Santa Cruz -yhtyeestä.­

Archie Cruz joutui myös pari vuotta sitten kohun silmään, kun hänen luotsaamansa Santa Cruz -yhtye hajosi kesken Amerikan-kiertueen.

Tuolloin yhtyeen fanit epäilivät, että syy välirikkoon oli Kuosmasen käytöksessä.

Viime vuonna Kuosmanen Archie myönsi IS:lle, että hän antoi tuolloin rokkielämän ottaa itsestään vallan. Hän uskoi sen johtaneen siihen, että ihmiset ajattelivat hänen elämäntapojensa olleen pääsyy bändin hajoamiseen.

– Elin kuin huomista ei olisi. Se on pidemmän päälle tosi kuluttavaa, Kuosmanen sanoi viime vuonna.

Rokkari päätti yhtyeensä hajoamisen jälkeen tehdä totaalisen elämäntapamuutoksen, hankki personal trainerin ja alkoi elää terveellisemmin.

– Tosi iso osa ihmisiä syytti mua kaikesta tapahtuneesta ja piti alkoholistina. Halusin todistaa, ettei se ole mulle ongelma. Että mä en oo vaan se jätkä joka haluaa dokata, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?