Maailman suurin kevätjuhla: Jannika B, Ellinoora, Cledos, Seksikäs-Suklaa ja Jukka Poika esiintyvät - Viihde - Ilta-Sanomat

Jannika B, Ellinoora ja muut huiput maailman suurimmassa kevät­juhlassa

Julkaistu: 28.5. 15:10, Päivitetty 29.5. 12:00

ISTV näytti perjantaina suorana lähetyksenä Lasten ja nuorten säätiön järjestämän ”maailman suurimman kevätjuhlan” eli Kevätjuhlaliven.

Virtuaalijuhlassa esiintyivät Ellinoora, Jukka Poika, Cledos, Seksikäs-Suklaa, Jannika B ja joukko nuoria ympäri Suomen. Kevätjuhlaliven juonsivat näyttelijät Krista Kosonen, Christoffer Strandberg ja Essi Hellén.

Ajatus maailman suurimmasta kevätjuhlasta syntyi, kun koulujen perinteiset kevätjuhlat jouduttiin perumaan koronarajoitusten takia.

– Teettämämme 10 kysymystä koronatilanteesta -selvityksen mukaan nuoria harmittaa kovin, että kaikki kivat asiat on koronan takia peruttu. Samalla opettajat ovat venyneet uskomattomiin suorituksiin tehdessään digiloikan muutamassa viikossa. Halusimme tarjota nuorille unohtumattomat koulun päättäjäiset ja opettajille mahdollisuuden tuoda nuorensa valmiiksi suunniteltuun kevätjuhlaan, Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen kertoo tiedotteessa.

Juhlan teemana oli unelmat ja tulevaisuususko. Yhteisellä juhlalla haluttiin viestittää nuorille, että elämää on koronan jälkeenkin ja kivoja juttuja tapahtuu poikkeustilanteesta huolimatta.

– Jo ennen koronaa nuorten tulevaisuususkoa ovat koetelleet muun muassa ilmastonmuutos ja työelämän epävarmuus. On tärkeää, että annamme yhdessä nuorille viestin, että myös poikkeustilanteessa on tärkeää unelmoida ja miettiä miten yhteiskunnasta tehdään entistä parempi, Alanen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?