Hannu-Pekka Björkmanin dramaattinen avautuminen tv:ssä: Harkitsee näyttelijänuransa lopettamista - Viihde - Ilta-Sanomat

Hannu-Pekka Björkmanin dramaattinen avautuminen tv:ssä: Harkitsee näyttelijänuransa lopettamista

Korona-aika on saanut palkitun näyttelijän pohtimaan ammattiaan. Björkman kertoo ajatuksistaan avoimesti Ylen Efter Nio -ohjelmassa.

Hannu-Pekka Björkman on kyseenalaistanut ammatinvalintansa.

26.5.2020 10:00

Palkittu näyttelijä Hannu-Pekka Björkman saapui Ylen Efter Nio -ohjelmaan vieraaksi maanantaina. Haastattelussa Björkman kertoi urastaan näyttelijänä.

Juontaja Sonja Kailassaari kysyi näyttelijältä, miten hän suhtautuu korona-aikaan, kun näyttelijänammatin harjoittaminen on rajoitettua. Björkman yllättää vastauksellaan kertomalla, että hän ei itse asiassa ole varma, haluaako hän jatkaa uraansa näyttelijänä.

– Voisin sanoa, että ensimmäisen kerran elämässäni olen kyseenalaistanut ammattini ja miettinyt, haluanko mä tehdä tätä. En ole tätä julkisesti sanonut, tulipa sanottua, Björkman paljastaa.

Näyttelijä kertoo myös pohtineensa aikaa poikkeusolojen jälkeen.

– Palautuuko kaikki normaaliksi tässä maailmassa? Pahin pelko on se, että palautuu. Tarkoitan, että palautuuko siihen samaan kiireeseen ja paineeseen, jota on ollut koko näyttelijänuran, Björkman pohtii.

– Väistämättä nousee kysymyksiä, olisiko joku toinen paikka, jossa voisi toteuttaa itseään. Kyllä tällaisten vakavien kysymysten äärelle on ajautunut, hän toteaa.

Hannu-Pekka Björkman sai viime keväänä parhaan miespääosan Jussi-palkinnon.

Vaihtoehdoksi näyttelemiselle mies mainitsee kirjoittamisen, jota hän on tehnyt sivutyönä.

– Yhä enemmän se kiehtoo, koska yhtäkkiä tuntuu, että sillä pystyy ilmaisemaan jotakin sellaista, mitä ei näyttelemisellä pysty. Asioita, joista on kiinnostunut toisella tavalla. Näyttelijä on kuitenkin enemmän tai vähemmän palvelija ja puhuu toisen kirjoittamaa tekstiä, Björkman tiivistää.

Näyttelijä paljastaa kirjoittavansa parhaillaan kirjaa hovinarrien historiasta.

Risteilyisäntä Jocke nousi nopeasti M/S Romantic -fanien suosikiksi.

Hannu-Pekka Björkman on yksi Suomen työllistetyimmistä näyttelijöistä. Björkman on näytellyt lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa sekä teatterissa. Hän oli 2013–2018 näyttelijäntyön professorina Teatterikorkeakoulussa.

Björkmanilla on kaksi parhaan miespääosan Jussi-palkintoa. Vuonna 2019 hän sai myös Venla-palkinnon parhaana miesnäyttelijänä.

Hannu-Pekka Björkman nähtiin muun muassa Ylen supersuositussa M/S Romantic -sarjassa risteilyisäntä Jockena. Sarjasta tuli nopeasti monen suomalaisen suosikki, josta puhuttiin jopa tv-sensaationa. Risteilyisäntä Jocke nousi sarjan fanien suosikiksi.

Björkman seurustelee kirjailija Nina Honkasen kanssa. Björkmanilla on kaksi lasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?