Queenin kitaristi Brian May sai sydänkohtauksen – kuvailee videolla kauhunhetkiään - Viihde - Ilta-Sanomat

Queenin kitaristi Brian May sai sydänkohtauksen – kuvailee videolla kauhunhetkiään

Muusikko kiidätettiin sairaalaan.

Brian May sai sydänkohtauksen ja joutui sairaalaan.­

25.5.2020 14:35

Legendaarisen Queen-yhtyeen kitaristi ja lauluntekijä Brian May kertoo Instagram-tilillään saaneensa sydänkohtauksen. Hänet kiidätettiin sairaalaan, mutta nyt hänen tilansa on vakaa.

May, 72, julkaisi maanantaina videon, jossa hän kertoo järkyttävästä kokemuksesta. Muusikon mukaan sydänkohtaus ilmeni muun muassa rintakipuna sekä hikoiluna ja kivut kestivät noin 40 minuuttia.

Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hänelle suunniteltiin aluksi avosydänleikkausta. Lopulta lääkärit päätyivät operaatioon, jossa Mayn sydämeen laitettiin kolme stenttiä, jotka pitävät verisuonet auki.

– Minun on itse kerrottava tämä, koska ihmiset aina keksivät tarinoita. Halusin kertoa totuuden tapahtuneesta, kitaristi pohjustaa videolla.

Videolla May painottaa olevansa nyt kunnossa ja kiittää sairaalahenkilökuntaa. Hän kertoo, että toipuminen on sujunut hyvin ja ettei hän kärsi kivuista.

– Kävelin sairaalasta ulos vahvan sydämen kera. Olen hyvässä kunnossa ainakin tällä hetkellä, May kertoo.

Muusikko muistuttaa faneja pitämään huolta sydämestään.

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että saan elää. Olin tämän vuoksi hyvin lähellä kuolemaa. Se tuska oli valtavaa. Mutta nyt voin hyvin ja olen valmis rokkaamaan. Teidän ei tarvitse osoittaa sympatiaa, koska kaikki on hyvin, May vakuuttaa.

Terveysongelmat ovat toden teolla piinanneet rocktähteä. Aiemmin toukokuussa May reväytti pakaralihaksensa touhutessaan puutarhassa. Hän päätyi sairaalaan tutkimuksiin ja joutui pyörätuoliin. Kitaristi kärsi onnettomuuden takia hyvin voimakkaasta hermokivusta.

Maylla on aiemmin ollut myös pahoja selkäkipuja, joiden takia hän on joutunut ottamaan vahvoja kipulääkkeitä ja käyttämään kävelysauvoja.

Muusikko arvioi, että hänen terveysongelmiinsa on vaikuttanut yli 50 vuoden ura rocktähtenä.

– Kaikki tämä on silti ollut sen arvioista! May kirjoittaa tuoreimmassa päivityksessään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?