Malli otti pahaa aavistamatta brasilialaisen pyllynkohotuksen ja heräsi keskellä painajaista – karmea huijaus aloitti vuosien piinan - Viihde - Ilta-Sanomat

Malli otti pahaa aavistamatta brasilialaisen pyllynkohotuksen ja heräsi keskellä painajaista – karmea huijaus aloitti vuosien piinan

Intialainen Instagram-tähti Shilpa Sethi kertoi pieleen menneestä kauneusoperaatiosta. Kuvituskuva.

Julkaistu: 24.5. 18:56

Intialaismalli haluaa puhua hittioperaatioksi nousseen brasilialaisen pyllynkohotuksen vaaroista ja alalla liikkuvista huijareista.

Brazilian butt lift eli brasilialainen pyllynkohotus on kasvattanut viime vuosina suosiotaan valtavasti, sillä muhkeat takapuolet ovat olleet muotia muun muassa Kardashianien vuoksi.

Toimenpiteessä kehon omaa rasvaa siirretään takapuoleen, jotta siitä saadaan muodokkaampi. BBL-leikkauksia tehdään yhä enemmän, vaikka operaatioon liittyy lukuisia vakavia ja jopa hengenvaarallisia riskejä.

Intialainen Instagram-tähti ja malli Shilpa Sethi, 25, kertoi hiljattain vuosien piinastaan, joka alkoi pieleen menneestä BBL-operaatiosta. Sethiä seuraa kuvapalvelussa yli 1,2 miljoonaa käyttäjää.

Sethi kertoi kuulleensa BBL-leikkauksesta ensi kerran 20-vuotiaana. Hän säästi leikkaukseen tarvittavat 9 100 euroa ja marssi Miamissa veitsen alle.

– Olen aina ihaillut kurvikkaita vartaloita ja vartaloni oli todella tasapaksu, Sethi kertoo Daily Mailin haastattelussa.

– Äitini ei halunnut minun menevän leikkaukseen, mutta tein sen silti.

Kaikki meni kuitenkin pieleen alusta alkaen. Epäonnistuneen leikkauksen seurauksena Sethin takapuoli jäi roikkuvaksi ja äärimmäisen kivuliaaksi. Sen jälkeen paljastui, että Sethi oli joutunut huijauksen kohteeksi: hänen valitsemansa plastiikkakirurgin saamat arviot olivat olleet väärennettyjä.

– Ensimmäinen leikkaus epäonnistui. Sain komplikaatioita heti toimenpiteen jälkeen. En pystynyt hengittämään ja jalassani tuntui kovaa kipua, Sethi muistelee.

– Se oli tuskaa. En pysynyt istumaan takamuksellani kuukausiin.

Sethi joutui käymään kolmessa kalliissa ja kivuliaassa jatko-operaatiossa korjatakseen BBL-leikkauksen aiheuttaman tuhon. Leikkaukset kustansivat yhteensä yli 55 000 euroa.

Vasta nyt, viisi vuotta ensimmäisen operaation jälkeen Sethi kertoo olevansa viimein takamukseensa tyytyväinen. Hän kertoo haastattelussa haluavansa varoittaa leikkauksesta haaveilevia sen riskeistä ja huijareista, joita alalla liikkuu.

– En halua kenenkään käyvän läpi samaa kuin minä. Ihmisten täytyy olla rehellisiä tällaisten leikkausten kanssa. Se on suuri operaatio ja voi viedä hengen.

Plastiikkakirurgi Hilkka Peltoniemi kertoi IS:lle aiemmin BBL-leikkauksen riskeistä. Toimenpide on aiheuttanut maailmalla lukuisia kuolemantapauksia.

– Pahimmissa paikoissa kuolleisuus on ollut viisi prosenttia, eli joka 20. nainen on kuollut operaatioon. Eihän tuollaiseen kosmeettiseen toimenpiteeseen pitäisi kenenkään kuolla, Hilkka Peltoniemi totesi.

Peltoniemi kertoi IS:lle, että BBL-operaation vaarat piilevät muun muassa siinä, että takamukseen saatetaan suihkuttaa kerralla liikaa rasvaa.

Koska operaatiolle on niin paljon kysyntää, tehdään ulkomaisilla pikkuklinikoilla niitä vaarallisen suurilla rasvamäärillä ja liian nopeasti. Joillakin klinikoilla rasvaa siirretään yli kilo per pakara.

– Kun rasvaa ruiskutetaan suuri määrä, se ei mahdu turvalliseen läskikerrokseen, jossa ei ole suuria suonia tai hermoja, Peltoniemi kertoi IS:n haastattelussa.

Riskinä on osua iskiashermoon tai peräsuoleen. Myös verisuonet ovat vaarassa, sillä jos rasvaa päätyy runsaasti verenkiertoon, voi se tukkia keuhkoverenkierron, jolloin potilas saattaa kuolla.

Viime vuoden lokakuussa sosiaalisen median tähti ja laulaja Sophie Elise kertoi blogissaan, kuinka epäonnistunut takapuolen kohotusleikkaus ulkomailla pilasi hänen ulkonäkönsä. Sophie kertoi lentäneensä Turkkiin brasilialaista pyllynkohotusta varten. Hän kertoo menneensä Turkkiin ”viikon leikkausmatkalle”, sillä se oli paljon edullisempaa kuin Norjassa. Hän myönsi, ettei tehnyt taustatyötä kunnolla.

– Siihen aikaan en ajatellut, että minulla tulisi olemaan sama takapuoli vielä 50-vuotiaanakin. Joten menin leikkaukseen Turkkiin, koska se oli ”halpaa ja kivaa”, Sophie kirjoitti.

Mallilla olikin edessä hintava korjausleikkaus asiallisella klinikalla.

– Kun puhutaan operaatioista, halvin ei ole paras. Niin monet houkutellaan Turkkiin halpojen leikkausten varjolla ja sinne päästyäni olin shokissa. Monet potilaat olivat tulossa jo viidenteen tai kuudenteen operaatioonsa ja useat heistä olivat nuoria tyttöjä. Ei tämä ole niin vaarallista, ajattelin, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän olen eri mieltä.

    Playboyn sivuilta ja Miss Helsinki -kisasta tuttu Taru Kalenov kertoi Instagram-tilillään viime viikolla käyneensä jo toista kertaa ruiskuttamassa rasvaa takapuoleensa. Kalenov vastaili seuraajiensa kysymyksiin leikkauksesta ja siitä toipumisesta, sillä hän kävi operaatiossa jo toisen kerran lyhyen ajan sisään.

    – Jotenkin tähän on tottunut. Jos jotain haluaa, niin sen eteen pitää tehdä töitä. Olin päättänyt, että haluan tehdä tämän. Jos jotain haluaa, niin kyllä sen sitten tekee. Jos ei ole valmis, niin sitten ei kannata mennä, Kalenov tyytyi toteamaan.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?