Fyre-festivaalin mainoksissa keikistely tuli kalliiksi Kendall Jennerille - Viihde - Ilta-Sanomat

”Kaikkien aikojen ökybileet” päättyivät veret seisauttavaan tuhoon – jopa huippumalli Kendall Jenner joutui maksumieheksi

Malli Kendall Jenner pääsi sopuun Fyre-festivaalin oikeusjupakassa.

Julkaistu: 23.5. 16:31

Fyre-festivaali maksoi lukuisille tähdille festareiden mainostamisesta. Festarin flopattua rahoja karhutaan takaisin.

Huhtikuussa 2017 järjestetty ja katastrofiksi muodostunut Fyre-festivaali vainoaa yhä tosi-tv-tähti ja malli Kendall Jenneriä. Jenner oli yksi niistä sometähdistä, jotka mainostivat omilla kasvoillaan ”luksusfestariksi” mainostettua Fyrea.

Fyre-festivaalin oli tarkoitus olla upea luksustapahtuma tasokkaine majoitukseen, yksityisine hiekkarantoineen, huippukokkien valmistamine aterioineen ja upeine VIP-vieraineen.

Todellisuudessa näyttävästi mainostettu ja jättisummia vieraille maksanut festivaali paljastui farssiksi sen lähes kaikkien järjestelyjen petettyä pahasti.

Festivaalin jälkipyykkiä puidaan edelleen oikeudessa asti, ja nyt NBC kertoo, että festivaalin mainoksissa keikistellyt Kendall Jenner joutuu maksamaan korvauksia osallisuudestaan Fyreen.

Jenner joutuu maksamaan Fyre-sopasta pitkän pennin.

NBC:n mukaan Jennerille maksettiin Fyren mainostamisesta noin 252 000 euroa. Jenner haastettiin viime vuonna oikeuteen ja hänen syytettiin antaneen festivaalista täysin vääränlaisen kuvan sosiaalisessa mediassa. Jennerin syytettiin jättäneen kertomatta miljoonille Instagram-seuraajilleen, että hänelle maksettiin siitä, että hän julkaisi hehkutusviestejä Fyre-festivaalista omilla somekanavillaan.

– Hän antoi ymmärtää, että festivaali on täynnä kuuluisia malleja eksoottisella yksityissaarella, oikeuden asiakirjoissa kuvaillaan.

Syyniin oikeudessa joutui NBC:n mukaan myös se, että Jenner oli valehdellut isosiskonsa miehen, räppäri Kanye Westin esiintyvän festareilla.

Amerikkalaismedia kertoo, että Jenner on sopinut maksavansa nyt 82 000 euroa osallisuudestaan Fyre-fiaskoon.

Monien muiden festaria mainostaneiden henkilöiden, kuten näyttelijä Emily Ratajkowskin ja raptrio Migosin osalta tutkinta on yhä käynnissä.

Fyre-festivaalin nousua ja tuhoa puitiin viime vuonna julkaistussa Netflixin dokumentissa. Dokumentissa kuvailtiin, kuinka joukko miehiä sai liikeidean: järjestetään kaikkien aikojen parhaat bileet, todelliset ökyfestarit, jotka sijoittuvat asumattomalle saarelle Bahamasaarilla.

Fyre-festivaalista julkaistiin viime vuonna dokumentti Netflixissä.

Aivan kaikki meni pieleen

Joukkoon kuuluivat etunenässä toimitusjohtaja Billy McFarland, räppäri Ja Rule ja markkinointivastaava Grant Margolin. He haalivat ympärilleen joukon muita, jotka innostuivat ideasta. Alkoi suunnaton operaatio, joka päättyi lopulta täyteen katastrofiin.

He kuvasivat mallien kanssa houkuttelevaa videomateriaalia bilemainoksiin. Somessa alkoi levitä materiaalia, joissa mainostettiin maailman parhaita luksusbileitä. Videoissa kuvankauniit bikinimallit bailasivat turkoosin veden äärellä ja huippuartistien musiikki pauhasi.

Katso alla olevalta videolta, miten Fyre-festivaalia mainostettiin:

Kun liput tulivat myyntiin, ne myytiin loppuun viidessä minuutissa. Liput maksoivat kalleimmillaan liki 69 000 euroa kappaleelta. Sitten alkoi alamäki.

Saarelle oli tulossa yli 1000 rikasta festivaalivierasta, joille oli jokaiselle luvattu yksityinen huvila parvekkeella, iso lista mahtavia esiintyjiä, merellä seilaavia jahteja jatkojuhlineen ja upeaa ravintolaruokaa.

Totuus oli kuitenkin se, että asumattomalla saarella ei ollut lainkaan sähköä tai juoksevaa vettä. Yhtäkään huvilaa ei saatu rakennettua ajoissa, esiintyjiä kiinnitettyä tai ruokahuoltoa järjestettyä. Edes juomavettä ei ollut saatu kuljetettua saarelle tarpeeksi.

Tilanne kärjistyi, kun pahaa-aavistamattomat festarikävijät kyydittiin paikalle.

Ei nukkumapaikkoja, vesi ja ruoka loppuivat...

Paikalle päästyään festarivieraita odotti täysi kaaos, kun luksusmajoituksesta ei ollut tietoakaan ja ruoka ja juoma olivat loppuneet heti alkumetreillä. Toisin sanoen järjestelyt olivat aivan alkutekijöissään siinä vaiheessa, kun Fyre-festivaalin oli tarkoitus alkaa Bahamalla.

Fyre-festivaalin järjestelyt olivat vielä aivan vaiheessa, kun rikkaita asiakkaita ruvettiin kuskaamaan saarelle.

Varakkaille vieraille oli pystytetty saareen pitkä rivistö valkoisia kupolitelttoja, joihin oli raahattu patjoja nukkumapaikoiksi. Kun bileet alkoivat, järjestäjät yrittivät huudattaa musiikkia mahdollisimman lujalla ja juottaa vieraille tequilaa, jotta he eivät ryhtyisi vastarintaan.

Kun yö pimeni, musiikki hiljeni ja tunnelma kärjistyi tappeluhenkiseksi ja katastrofaaliseksi. Takana oli kokonainen päivä polttavan kuumalla autiolla saarella, jossa ei ollut juuri lainkaan ruokaa tai juomavettä tai vessoja. Pilkkopimeällä saarella ei ollut nukkumapaikkoja kaikille.

Vieraat majoitettiin luksushuviloiden sijaan telttoihin ja patjoille. Kaikille ei ollut nukkumapaikkoja ja pian festareilla vallitsi täysi kaaos, kun vieraat taistelivat ruoasta ja teltoista.

Alueella kuljeskeli useiden vieraiden mukaan lukuisia villejä kulkukoiria ja sikoja. Monet festarivieraat jäivät myös saarelle jumiin yrittäessään päästä takaisin kotiin.

Paljon hehkutettu huippukokkien valmistama ruoka näytti todellisuudessa tällaiselta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?