Suomalaisbloggaaja marssi hedelmällisyystesteihin someyhteistyön takia, mutta saikin musertavan diagnoosin – nyt hän odottaa esikoistaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaisbloggaaja marssi hedelmällisyystesteihin someyhteistyön takia, mutta saikin musertavan diagnoosin – nyt hän odottaa esikoistaan

Julkaistu: 22.5. 21:37

Bloggaaja Linda Juhola kertoo Youtube-videollaan pelänneensä vuosi sitten, ettei koskaan tulisi raskaaksi. Nyt hän odottaa esikoistaan yhdessä avopuolisonsa kanssa.

Suomen suosituimpiin bloggaajiin lukeutuva Linda Juhola, 31, kertoi hiljattain Instgram-tilillään odottavansa esikoistaan. Aiemmin Linda oli kertonut avoimesti hänen ja kollegansa Alexa Dagmarin yhteisessä Nonsense-podcastissa, että haaveilee perheenlisäyksestä yhdessä avopuolisonsa Steven kanssa.

Perjantaina julkaisemallaan Youtube-videolla Linda kuitenkin paljastaa, että raskaaksi tulemiseen liittyi hänen kohdallaan iso epävarmuustekijä. Hän nimittäin kertoo käyneensä viime vuoden puolella hedelmällisyystesteissä someyhteistyön tiimoilta, eivätkä testin tulokset olleet aivan sitä, mitä Linda oli ehkä odottanut.

– Mua itkettää jo nyt sen takia, että mua pelottaa, että se (raskaaksi tuleminen) ei tule olemaan helppoa. Viime vuonna mä kävin hedelmällisyystestissä. Onneksi kävin, Linda kertoo 5. maaliskuuta kuvaamallaan videolla.

  • Yllä olevalla videolla Linda kertoo raskaudestaan ja hedelmällisyyskokeistaan.

Hedelmällisyystesteissä hedelmällisyyttä mitataan ultraäänen ja verikokeiden avulla. Linda kertookin videolla saaneensa varsin pian lääkäriltä puhelun, jonka mukaan hänen kohdallaan hedelmällisyyttä mittaava AMH-arvo oli verikokeiden perusteella tavallista matalampi. Lääkäri kehottikin Lindaa pian saapumaan uudelleen verikokeisiin, jotta tuloksesta voitaisiin olla varmoja.

– Muutaman kuukauden jälkeen menin uudelleen ottamaan sen testin. Pari viikkoa sen jälkeen sain taas puhelun ja se lääkäri kertoi mulle, että se mun arvo oli taas mennyt alaspäin. Mitä se tarkoittaa on, että mun voi olla vaikeampi tulla raskaaksi ja myös korkeampi riski saada keskenmeno, Linda kertoo videolla.

Linda kertoo lääkärin neuvoneen, että jos raskaus ei onnistu puolen vuoden yrittämisen jälkeen, olisi seuraava askel hedelmällisyyshoidot. Maaliskuussa kuvaamallaan videolla Linda kertookin, että haluaa taltioida pariskunnan matkan kohti vanhemmuutta, vaikka hän ei vielä ollutkaan raskaana. Hän toteaa haluavansa antaa vertaistukea muille, jotka kenties painivat samanlaisten tilanteiden keskellä.

– Eihän sitä tiedä, ehkä mä tulen raskaaksi ensi kuussa. Toivottavasti. Mä haluan uskoa, että ihmeitä voi tapahtua. Te saatte olla mukana meidän matkalla, hän toteaa videolla seuraajilleen.

Lindan haave toteutui kuitenkin yllättävän nopeasti, kun hän teki positiivisen raskaustestin 26. maaliskuuta. Seuraavalla, toukokuussa kuvaamallaan videoklipillä hän kertoo kaiken tapahtuneen paljon nopeammin kuin hän olisi ikinä osannut edes unelmoida. Hän on nyt 12. raskausviikollaan.

– Mulle tuli niin hölmö fiilis siitä, että ensin mä itkin ihan vuolaasti ja olin ihan paniikissa, ja sitten kaikki kävikin näin nopeasti. Mä olen tosi onnellinen, mä olen ikionnellinen. Mä en voi edes sanoin kuvailla kuinka kiitollinen olen siitä, koska mua pelotti tosi paljon se, että miten kauan voi kestää, Linda avautuu.

– Mutta siinä vaiheessa kun se testi oli positiivinen, niin mulle tuli vaan sellainen, että apua, miten tämä voi olla mahdollista. Tämä tuntuu omalla kohdalla ihmeeltä, vaikka meillä tärppäsikin jo kolmannella yrittämällä ja mun on vieläkin vaikea ymmärtää sitä, hän selittää.

Linda Juhola on kirjoittanut suosittua P.S. I Love Fashion -blogiaan jo vuosien ajan. Blogin ohella hän työskentelee Instagramin sekä Nonsense-podcastinsa parissa. Hän on asunut jo pitkään Tukholmassa yhdessä avopuolisonsa Steven kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?