Suomalaisten ”viimeiset normaalit kuvat” näyttävät: juhlia, tosiystäviä, kaukomatkoja, tavallista talvea... Näin ihanaa elämä oli vielä pari kuukautta sitten - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaisten ”viimeiset normaalit kuvat” näyttävät: juhlia, tosiystäviä, kaukomatkoja, tavallista talvea... Näin ihanaa elämä oli vielä pari kuukautta sitten

Julkaistu: 18.5. 11:10, Päivitetty 20.5. 7:56

Korona vei Suomen poikkeustilaan maaliskuun puolivälissä. Miten erilaista elämä olikaan ennen sitä – siis vain pari kuukautta sitten!

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä syntynyt kuvaketjuja, joissa on jaettu puhelimen ”viimeisiä normaaleja” kuvia ennen korona-aikaa. Niitä kysyi myös Britannian yleisradioyhtiö BBC, jonka juttu on levinnyt laajasti. Mekin pyysimme lukijoiltamme kuvia ajalta ennen koronaa. Tervetuloa mielettömälle aikamatkalle!

”Loma Meksikossa. Kotiin 16.3.2020.”

”Ravintola-ateria Mikkelin Einossa 13.3.2020 yhdessä äitini (+80v) kanssa.”

”Viimein kuva ennen koronaa. Ihana perheloma Fuengirolassa viikolla 10. Tästä 5 päivää niin Espanjassa tuli ulkonaliikkumiskielto.”

Olin Roomassa ja näin televisiossa uutisia Wuhanin tartunnoista. Hotellissa asui kiinalaisia ja mietin, ovatko he Wuhanista ja voinko saada tartunnan esim. hississä tai aamiaishuoneessa. Kuva on otettu 23.1.2020.”

”8.3.2020 naistenpäivän pilkkiretki Kallavedellä. Korona ei huolestuttanut vielä.”

”7.3. Metropolis ja Tampereen Filharmonia.”

”Viimeinen kuva ennen koronaa.”

”Kun vielä sai mennä ravintolaan. Carihuela Chica, Välimeren rannalla.”

”Viimeinen kuva ennen koronaa. Teatteri-ilta Kansallisteatterissa (Sinivalas).”

”Viimeinen kuva ennen koko koronaepisodia ja yhteiskunnan pysähtymistä!”

”Lapsenlapseni viimeisin yökyläilypiirros. Monta viikkoa sitten.”

”Ystävien kesken Amarillon The Table -pöydässä 7. maaliskuuta. Mustat käsineet eivät kertoneet koronasta, vaan kuuluivat illan teemaan.”

”Kuvassa on Teneriffalla Los Cristianoksen sataman aallonmurtaja, jonka päällä menee kävelytie. Kuvattu 22.2.2020”

KooKoo - HIFK pelissä Kouvolassa kavereiden kanssa. Viimeinen peli ennen sulkua - ja voitto tietysti kovakuntoiselle KooKoolle!

”Oma koirani työpaikallani katsoi vielä normaalia aamuliikennettä ja eläinkauppamme viimeisiä hetkiä normaali aukioloaikana. Tuon jälkeen jouduimme supistamaan aukioloajat lyhyemmäksi ja aamuruuhkatkin hävisi. Paikkana Eläintarvike Norppis, Imatra.”

”Filippiineiltä kotoisin oleva vieraani kauhisteli alastonta miespatsasta Huittisissa liikenneympyrän keskellä.”

”Kuva hetkeä ennen Pieni merenneito- näytelmää Helsingin kaupunginteatterissa 22.2.2020.”

”Matkalla kotiin Manchesterista Manseen. Kuva on tosiaan lennolta perjantailta 13.3. jolloin palasin kotiin työmatkalta. Tämä oli se päivä jonka jälkeen kaikki muuttui. Vielä tuolloin kentällä ja lentokoneessa oli ihan normaalit käytännöt ja maskeja ei ollut kuin muutamalla matkustajalla.”

”Oltiin Erinin keikalla. Kuvassa näkyvät Tiian ja Maijan kädet.”

”Tämä kuva on symboli viimeisistä normaaleista hetkistä. Se on otettu joulupäivänä Playa Flamencan rannalla piknikillä. Pidän sitä muistuttamassa kännykän näytöllä. Vietimme perhejoulua poikamme ja tyttäremme kanssa Espanjassa ja kuvassa taustalla näkyy iloinen meno joulupäivänä rannalla. Barbecue-tuoksun voi melkein haistaa, kuvassa kun näkyy ilmassa leijuvaa savua! Kuvautimme itsemme joulupotrettiin muistaaksemme iloisen fiiliksen, eikä kukaan meistä arvannut että heti alkuvuodesta tulee uusi normaali, mikä se loppujen lopuksi onkaan.”

”Oltiin mieheni kanssa testaamassa uutta Silent Disco and Karaoke -baaria Oulussa.

”Ennen korona-aikaa ravintola Purpurissa Helsingissä 4. maaliskuuta ruoka oli aseteltu kauniisti. Wolt on kiva, mutta se ei ole sama kuin söisi ravintolassa. Purpurissa oli hyvä tunnelma ja mukava henkilökunta. Naapuripöydän juhlinta oli positiivisella tavalla omanlaisensa ohjelmanumero.”

”Nautimme mieheni kanssa ihanasta auringonlaskusta Thaimaan Phuketissa."

”Silloin, kun sai vielä käydä sisällä syömässä kropsuja ja juomassa kahvit.”

Ruotsinlaivalla 22.2.2020. Laivalla tulee käytyä parin kuukauden välein. Nyt kaikki laivamatkat on seis ja samalla laivamatkailu jäänyt.

NHL:n runkosarjan viimeinen kierros 10.3.2020. Toronto Maple Leafs vastaan Tampa Bay Lightning.

”Mieheni oli yllättänyt minut ja vienyt loppuun myytyyn näytökseen Helsingin Oopperaan, jossa nautimme lasilliset shamppanjaa.”

”Berliinissä odottamassa Keanen keikan alkamista. Kuva helmikuulta, kun sai vielä matkustaa ja käydä keikoilla.”

NHL-ottelussa New Jerseyssä.

”Viimeinen kuva ennen poikkeustilaa! Kuva otettu 15.3. noin kello 12.Viittä tuntia myöhemmin piti Hollannin hallitus (asun Amsterdamissa) tiedotustilaisuuden, jonka johdosta mm. kaikki kuntosalit suljettiin. Ja näillä näkymin pysyvät kiinni 1.9. asti!”

”Viimeinen normaalin ajan kuva.”

”Tässä 10.3. otettu kuva Dublinista. Kevät oli jo pitkällä ja Irlannissa vain vähän tartuntoja. Tunnelmat muuttuivat äkkiä Suomeen palattuani samana iltana.”

”Kotkan Lyseon lukion vanhojen tanssit 14.2. Kuvan ottanut Lassycreative. Turvavälit eivät kuuluneet vielä normaaliin sanavarastoon.”

”Viimeisin normaali kuva ennen koronaa. Ystävän babyshowereiden juhlimista Kämpissä.”

”Kuva on Old Traffordilta Manchesterista maaliskuun alusta tältä vuodelta. Otteluna oli Manchesterin derby eli United vs City ja paikalla reilut 74 000 katsojaa.”

”Enteellistä? Kuvattu 12.3. kello 9.”

”Viimeisiä normaaleja. Ehdittiin juuri ennen rajoituksia käymään Budapestissä Unkarissa.”

”Loihdin ystävälleni ravintola-annosta jäljittelevän flaming table -liha-aterian neljällä eri lihalaadulla. ’Normaalina aikana’ tein joka kuukausi ystävilleni tämän tasoisia illallisia kotona.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?