Nanna Karalahti avautuu työstään hyvinvointiyrittäjänä – sitten Aki Linnanahde täräyttää tiskiin tiukan kommentin: ”Vaarallista ja vastuutonta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Nanna Karalahti avautuu työstään hyvinvointiyrittäjänä – sitten Aki Linnanahde täräyttää tiskiin tiukan kommentin: ”Vaarallista ja vastuutonta”

Podcastissaan Aki Linnanahde käy painavaa keskustelua Nanna Karalahden kanssa.

Nanna Karalahti nousi julkisuuteen fitness-tähtenä. Hänet on nähty muun muassa Fitnesspäiväkirjat-ohjelmassa.­

13.5. 19:48

Yrittäjä ja sosiaalisen median vaikuttaja Nanna Karalahti on vieraana Aki Linnanahteen Aki Linnanahde Talk Show -podcastin tuoreimmassa jaksossa. Podcastissa kaksikko keskustelee muun muassa Karalahden työstä hyvinvointivalmentajana.

Nanna Karalahti myy erilaisia verkkovalmennuksia ja on muun muassa luotsannut Herotreeni-valmennuskonseptia.

Verkossa myytävien treeni- ja ruokavaliovalmennusten suosio on kasvanut huimasti, ja niiden tarjonta on paisunut. Radiojuontaja Aki Linnanahde esittää uutuuspodcastissaan tiukan mielipiteen verkkovalmennuksista.

– Väitän, että 90 prosenttia tuosta valmennus- ja hyvinvointijutusta on täyttä skeidaa. Se on feikkiä ja mun mielestä vaarallista ja vastuutonta, Linnanahde täräyttää.

Vastaukseksi Karalahti kommentoi, että vastuullisuus kuuluu jokaiselle – ei pelkästään verkkovalmennuksia myyvälle.

– Tietyllä tavalla koen tuon väitteen todella hyväksi. Tekee sitten mitä tahansa duunia, on oltava vastuullinen ja sen on lähdettävä omista arvioista. Vastuuta ei voi sysätä kellekään, vaikka työskentelisi jollekin muulle, hän pohjustaa.

Karalahti muistuttaa kuluttajan vastuusta.

– Hirveän herkästi vastuu sysätään täysin pelkästään sille myyjälle, hän huomauttaa.

Linnanahde näkee ongelmalliseksi erityisesti sen, kun faneihin kohdistuvaa valtaa käytetään hyväksi bisneksessä.

– Käytännössä näitä valmennuksia myyvät sellaiset tyypit, joilla on paljon seuraajia faneja. Fanitus perustuu siihen, että fanit tekevät suurin piirtein mitä vain pyytää, Linnanahde toteaa.

Sosiaalisen median vaikuttaja Nanna Karalahti tunnistaa Linnanahteen esiin nostaman valtasuhteen.

– Kun vedän treeniä ja edessäni hyppii 300 ihmistä, niin joskus tulee tunne, että mähän voin käytännössä sanoa heille mitä vaan, ja he tekevät sen. Koen sen vähän pelottavaksi, Karalahti pohtii.

Pariskunta kuvattuna helmikuussa 2020.­

Keravalainen Nanna ponnahti julkisuuteen alettuaan seurustella Jere Karalahden kanssa. Nanna Karalahti on sittemmin esiintynyt julkisuudessa fitneksen parissa, ja hänet nähty muun muassa Fitnesspäiväkirjat-ohjelmassa.

Linnanahde kysyy Nannalta suoraan, olisiko hän pystynyt luomaan omaa uraa samalla tavalla ilman ex-jääkiekkoilija Jeren kautta saatua julkisuutta.

– Totta hitossa Jeren kautta sain sen startin. Kyllähän kaikki on siitä lähtenyt, vaikka loput olenkin hoitanut itse, Nanna myöntää.

Nanna ja Jere Karalahti ovat olleet naimissa vuodesta 2015. Parilla on kaksi lasta: Jax ja Alexia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?