Mitä ihmettä! Spede Pasanen päätyi pelihahmoksi kanadalaisfirman lautapeliin

Spede Pasanen seikkailee piirroshahmona Roxley-pelifirman lautapelissä.

13.5.2020 15:00

Viihdelegenda Spede Pasanen ja Suomi ovat saaneet yllättävää näkyvyyttä pelimaailmassa. Spede Pasanen nimittäin seikkailee kanadalaisen peliyhtiö Roxley Games Laboratoryn lautapelissä. Pasanen nähdään Stempunk Ralley Fusion -pelissä piirroshahmona varsin nimekkäässä joukossa.

Peliyhtiö on etsinyt uusia hahmoja lautapeliin kampanjan avulla, jossa ihmiset saavat äänestää peliin uusia hahmoja. Pelihahmojen joukossa on muun muassa Nikolas Tesla ja Marie Curie. Spede Pasasen lisäksi uusina pelihahmoina Steampunk Ralleyyn ovat päätyneet raketti-insinööri Sergei Koroljov ja fyysikko Maria Telkes.

Pasanen päihitti yleisöäänestyksessä pelihahmoiksi ehdolla olleet ilmailuinsinööri Beatrice Shillingin sekä autoinsinööri Karl Benzin ja hänen vaimonsa Bertha Benzin.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Viihteen monitoimimies Pertti ”Spede” Pasanen muistetaan myös innokkaana keksijänä. Hän tehtaili vuosikymmenten aikana lukuisia keksintöjä, joista kymmenelle hän sai myös patentin. Patenttihakemuksia Pasanen jätti lähes 50 kappaletta.

Spede Pasanen esitteli 1977 Lahden kisamontussa suunnittelemansa hiihtohissin prototyyppiä.

Useat Pasasen keksinnöistä liittyivät vapaa-ajan viettoon ja urheilulajeihin, kuten mäkihyppyyn ja veneilyyn. Näistä esimerkkeinä muun muassa hiihtohissi, menetelmä mäkihyppyjen pituuden mittaamiseksi sekä tuulivoimalla kulkeva vene.

Speden patenttia vaille jääneistä keksinnöistä kenties tunnetuinta, jätepussitelinettä, voi nähdä edelleen käytettävän julkisissa tiloissa. Spede haki vuonna 1997 patenttia rengasmaiselle roskapussinpidikkeelle, johon jätepussi asetetaan.

Lisäksi Speden keksintöihin lukeutuvat muun muassa uidessa mukana kulkeva säilytyspussi ja Matkaradio-levysoitin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?