Maailman suurin kevätjuhla suorana lähetyksenä ISTV:ssä - Viihde - Ilta-Sanomat

Jannika B, Cledos ja Seksikäs-Suklaa esiintyvät maailman suurimmassa kevätjuhlassa – ISTV näyttää juhlan suorana lähetyksenä 29. toukokuuta

Julkaistu: 13.5. 10:28

Perinteiset kevätjuhlat on peruttu koronarajoitusten takia, mutta ei hätää. ISTV näyttää suorana lähetyksenä Lasten ja nuorten säätiön järjestämän ”maailman suurimman kevätjuhlan” eli Kevätjuhlaliven.

Virtuaalijuhlassa esiintyvät muun muassa Jannika B, Cledos, Seksikäs-Suklaa ja joukko nuoria. Ohjelmassa on myös valmistuvien nuorten puheita. Lähetyksen juontavat näyttelijät Krista Kosonen ja Christoffer Strandberg.

Juhla nähdään suorana lähetyksenä ISTV:ssä perjantaina 29. toukokuuta kello 12-14.

Ajatus maailman suurimmasta kevätjuhlasta syntyi, kun koulujen perinteiset kevätjuhlat jouduttiin perumaan koronarajoitusten takia.

– Teettämämme 10 kysymystä koronatilanteesta -selvityksen mukaan nuoria harmittaa kovin, että kaikki kivat asiat on koronan takia peruttu. Samalla opettajat ovat venyneet uskomattomiin suorituksiin tehdessään digiloikan muutamassa viikossa. Halusimme tarjota nuorille unohtumattomat koulun päättäjäiset ja opettajille mahdollisuuden tuoda nuorensa valmiiksi suunniteltuun kevätjuhlaan, Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen kertoo tiedotteessa.

Juhlan teemana on unelmat ja tulevaisuususko. Yhteisellä juhlalla halutaan viestittää nuorille, että elämää on koronan jälkeenkin ja kivoja juttuja tapahtuu poikkeustilanteesta huolimatta.

– Jo ennen koronaa nuorten tulevaisuususkoa ovat koetelleet muun muassa ilmastonmuutos ja työelämän epävarmuus. On tärkeää, että annamme yhdessä nuorille viestin, että myös poikkeustilanteessa on tärkeää unelmoida ja miettiä miten yhteiskunnasta tehdään entistä parempi, Alanen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?