Game of Thrones -lihaskimppu rikkoi maastavedon maailmanennätyksen – hirviömäinen suoritus saa leuat loksahtamaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Game of Thrones -lihaskimppu rikkoi maastavedon maailmanennätyksen – hirviömäinen suoritus saa leuat loksahtamaan

”Vuorena” parhaiten tunnettu islantilainen Hafthor Julius Björnsson on virallisesti yksi maailman vahvimmista ihmisistä.

Hafthor Julius Bjornsson rikkoi maailmanennätyksen nostettuaan rautaa peräti 501 kilon edestä.­

11.5. 17:00

Game of Thrones -hittisarjasta tunnettu näyttelijä Hafthor Julius Björnsson, 31, on niittänyt näyttelijäuran lisäksi mainetta voimalajeissa.

Ser Gregor Cleganena eli ”Vuorena” parhaiten tunnettu islantilainen Björnsson on virallisesti yksi maailman vahvimmista ihmisistä, sillä hän rikkoi hiljattain maastavedon maailmanennätyksen.

Maastavedon 500 kilon maailmanennätystä on vuodesta 2016 saakka pitänyt Briton Eddie Hall. Björnsson rikkoi ennätyksen nostettuaan rautaa peräti 501 kilon edestä islantilaisella Thor’s Power Gym -salilla.

  • Katso alta video Björnssonin maailmanennätysnostosta

[video]

[/video]

Maastavedossa käytetään usein tukivyötä loukkaantumisriskin pienentämiseksi ja vetoremmejä, jos otteen pitämisen kanssa on vaikeuksia. Tyylipuhtaassa suorituksessa Björnsson nosti painoista taipuneen tangon pitäen sitä ilmassa kahden sekunnin ajan.

– Uskon, että olisin jaksanut enemmänkin, mutta mikä pointti siinä olisi ollut? Olen tyytyväinen tähän, kommentoi Björnsson tuoretta ennätystään.

Peräti 206 senttiä pitkä jättiläismies painaa itse 205 kiloa.

Yli kaksi metriä pitkä Björnsson painaa peräti 205 kiloa.­

Björnssön on voimailu-uransa aikana rikkonut monenlaisia ennätyksiä. Vuonna 2018 hän voitti World’s Strongest Man -kilpailun.

Vuoden 2015 alussa hän rikkoi tuhat vuotta vanhan islantilaisen ennätyksen käveltyään viisi askelta 650-kiloinen tukki selässä. Vanha ennätys oli kolme askelta, ja tekijältä murtui selkä. Ennätys syntyi Norjassa Maailman vahvin viikinki -kilpailussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?