Muotijätti Vogue ylistää suomalaissuunnittelijan uusia lastenvaatteita – myös mallina toimiva 2-vuotias tytär kerää kehuja - Viihde - Ilta-Sanomat

Muotijätti Vogue ylistää suomalaissuunnittelijan uusia lastenvaatteita – myös mallina toimiva 2-vuotias tytär kerää kehuja

Claudia Cifun Paloma-tytär toimii mallina.

Julkaistu: 9.5. 14:52

Vogue hehkuttaa Claudia Cifun lastenvaatemallistoa, jonka keulakuvana nähdään 2-vuotias tytär Paloma.

Suomalaissuunnittelija, stylisti ja muodin monialainen ammattilainen Claudia Cifu suunnitteli niin ikään kotimaiselle Vimma-vaatemerkille oman lastenvaatemalliston. Vimma x Claudia Cifu -mallisto sisältää runsaasti juuri nyt muodikkaita kukka- ja armeijakuosia.

Ilta-Sanomat kertoi suomalaissuunnittelijasta jo aiemmin, mutta nyt myös maineikas kansainvälinen muotilehti Vogue on huomioinut Claudia Cifun malliston ja tietysti myös sen keulakuvana poseeraavan pienen Paloma-tyttären.

Muotiraamatuksi tituleerattu julkaisu ylistää mallistoa ja kehuu suomalaissuunnittelijan tehneen lastenvaatteista trendikkäitä – myös suloisella hymyllä hurmaava Paloma kerää runsaasti kehuja Voguen artikkelissa.

Vimma x Claudia Cifu -mallistossa nähdään nykymuotia lapsille.

Cifu kertoo Voguelle tyttärensä olleen suuri innoittaja lastenvaatemalliston syntymiselle. Paloma täyttää tässä kuussa vasta 3 vuotta, mutta oli luonnollista valita oma tytär malliston keulakuvaksi.

Aivan alunperin idea lastenvaatemallistosta alkoi kyteä vuosi sitten. Cifu oli muuttanut takaisin Suomeen asuttuaan 14 vuotta New Yorkissa. Kun tuli aika pukea omaa lasta, hän huomasi, että lastenvaatteet olivat Suomessa kyllä kovin söpöjä, mutta niistä puuttui asennetta ja rohkeutta, jota newyorkilaisten lasten yllä näki harva se päivä.

Näin syntyi hänen lastenvaatemallistonsa. Erilaisia kuoseja ja katumuotia juhlivien vaatteiden tarkoitus on olla Cifun mukaan myös sukupuolineutraaleja.

– Halusin suunnitella vaatteita, joita jokainen lapsi voisi pitää sukupuolesta huolimatta, Cifu kertoi Voguelle.

– Se on vähän sama, mitä Nirvana-yhtyeen jäsenet tekivät ysärillä (käyttäessään mekkoja). Se oli kapinallista siihen aikaan, Cifu muistuttaa lehdessä.

– Nykyään puhutaan edelleen paljon siitä, että poikien pitäisi muka olla niin vahvoja eikä näyttää tunteitaan. Mielestäni sen täytyy muuttua. Lasten identiteetti alkaa muodostua jo hyvin nuorena, Cifu kuvailee Voguessa.

Vimma x Claudia Cifu -mallistoon kuuluu housut, paitatakki, haalari ja tämä mekko. Kaikkia tuotteita saa useissa eri sävyissä ja kuoseissa.

Vimma x Claudia Cifu -mallistoon kuuluu housut, paitatakki, haalari ja yllä olevassa kuvassa näkyvä mekko. Kaikkia tuotteita saa useissa eri sävyissä ja kuoseissa.

Kokoelma on valmistettu kotimaisen tekstiilitukun ylijäämäkankaista Tallinnassa ja se lanseerattiin tänään torstaina.

– Olin suunnitellut mallistolle mieleenpainuvat studiokuvaukset, mutta jouduin muuttamaan alkuperäistä suunnitelmaani. Päätin kuvata malliston omatekoisessa kotistudiossa tyttäreni yllä, kännykkäkameran avulla, Cifu kertoi tiedotteessa.

Asu kuin suoraan trendikkäimmän katutyylivaikuttajan yltä. Mallisto sisältää runsaasti juuri nyt muodikkaita kukka- ja armeijakuosia.

Cifu on tehnyt pitkään töitä kansainvälisillä markkinoilla.

– Käytännölliset ja funktionaaliset unisex-vaatteet, jotka sopivat kaikenkokoisille lapsille, ovat aina vetäneet minua puoleensa. Kestävät työvaatteet ja värikkäät ja ikoniset printit muistuttavat minua New Yorkista, jossa asuin 14 vuotta, hän kertoi tiedotteessa.

Vimma on vaatemerkki, jonka on perustanut Marjut Rahkola, kätilö, suunnittelija, vaimo ja kuuden lapsen äiti. Brändi suunnittelee vaatteita naisille ja lapsille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?