Tempparit-Vilma paljasti huijarille Instagram-tilinsä salasanan, ja sitten alkoi tapahtua: ”Tästä voi tulla vakavaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tempparit-Vilma paljasti huijarille Instagram-tilinsä salasanan, ja sitten alkoi tapahtua: ”Tästä voi tulla vakavaa”

Temptation Islandista tuttu Vilma erehtyi antamaan Instagram-tilinsä salasanan huijarille. Juuri kun hän luuli piinan olevan ohi, alkoi kaikki alusta.

Temptation Islandista tutun Vilman Instagram päätyi vääriin käsiin.­

7.5.2020 10:24

Sometähti ja Temptation Islandista tuttu Vilma Karjalainen kertoo YouTubessa, että hänen Instagram-tilinsä kaapattiin. Vilma kertoo saaneensa oudon sähköpostin, jonka avulla hakkeri pääsi käsiksi hänen salasanaansa.

– Jouduin hakkerin uhriksi. Hakkeri yritti saada multa kaikki Facebookin, Snapchatin, Instagramin ja YouTuben. Se onnistui saamaan multa Instagramin, Vilma kertoo YouTubessaan,

Hän kertoo videollaan saaneensa sähköpostin, jossa häntä syytettiin tekijänoikeusrikkomuksesta. Vilma sanoo menneensä paniikkiin, sillä sähköposti näytti aidolta. Hän kertoo klikanneensa sähköpostin mukana ollutta linkkiä, joka johti Instagramin kirjautumissivulle.

– En osannut epäillä ollenkaan. Se oli niin aidon tuntuista, että mulla ei ollut mitään käsitystä, että mua koko ajan huijataan, hän toteaa.

Vilma sanoo antaneensa sivulla salasanansa ja sen jälkeen alkoi tapahtua. Hän sanoo YouTube-videolla pohtineensa, että tili on poistettu tekijänoikeusrikkomuksesta. Vasta nyt jälkikäteen hän sanoo ymmärtäneensä, ettei hänellä ollut somessa mitään sisältöä, jolla hän olisi voinut tekijänoikeuksia rikkoa.

– Olin ihan paniikissa. Tää oli mun suuri moka. Missään vaiheessa en miettinyt, että mitä olen rikkonut. Olin ihan varma, että olen jotain tekijänoikeuksia rikkonut ja tehnyt jotain väärää.

Hän kertoo YouTubessa olleensa yhteydessä sähköpostiin, josta kirjautumislinkki hänelle lähetettiin. Hän sanoo antaneensa kaikki häneltä pyydetyt tiedot, sillä luuli keskustelevansa Instagramin IT-tuen kanssa.

– Tämä on tyhmin asia ikinä. Olisi pitänyt ymmärtää, että hetkinen. Annoin heille kuusinumeroisen koodin, joilla vahvistetaan Instagram. Sen jälkeen mut hakkeroitiin.

Vilma ja hänen puolisonsa Juuso tunnetaan muun muassa ohjelmista Temptation Island ja Kielletty rakkaus.­

Hän myöntää tehneensä virheen siinä, että hänellä oli sama salasana melkein kaikissa sosiaalisen median tileissään.

– Puhelimeen tuli alerteja, että joku tunkeutuu sun Snapchatiin, Facebookiin... Blokkasin kaikki ja vaihdoin salasanat.

Vilma sanoo hoksanneensa viimein, että hänen tilinsä on kaapattu. Hän sanoo olleensa valmis maksamaan hakkerille rahaa saadakseen Instagraminsa takaisin.

– Tiesin heti, että tää haluaa rahaa. Selitin, että olen aika köyhä ja mulla ei ole rahaa. Tarjosin 100 euroa. Hakkeri sanoi, ettei onnistu. Lopulta sovittiin, että maksan 300 euroa. Maksan eka satasen ja hän antaa mulle salasanan.

Vilma korostaa YouTube-videollaan Instagramin olevan yksi hänen tulonlähteistään ja tilin kaappaus sekoitti hänen työkuvionsa. Hän sanoo saaneensa tilinsä takaisin someseuraajiensa avustuksella. Hakkeriksi oli paljastunut 19-vuotias turkkilainen poika.

Kaikki alkoi alusta

Myöhemmin Vilma paljasti uudessa Instagram-profiilissaan, että juuri kun hän luuli saaneensa tilinsä takaisin käyttöönsä, kaapattiin se uudelleen. Hän julkaisi uudella tilillään kirjoituksen, jossa tilittää tilanteesta ja siitä, miten hän yritti kaikin keinoin turvata tilinsä.

– Mun tili hakkeroitiin uudestaan, vaikka mulla oli uudet palautuskoodit tilattuna, kaksvaiheiset todennukset päällä, salasana oli muutettu monta kertaa. Kaikki, jotka oli kirjautunut, potkittu pihalle, laitettu vaan oma puhelin turvalliseksi laitteisiin ja kaikkiin muihin hommattu todennukset. Mä EN JAKSA ENÄÄ, Vilma kertoo itkevien emojien kera ja jatkaa:

– Mulla on niin turvaton olo, tällä jätkällä on varmaan pääsy jotenkin mun sähköposteihin ja tietoihin, vaikka kaikki olen muuttanut. En oikeesti jaksa.

Instagramin Tarina-osiossa Vilma kertoo, ettei hän pysty ymmärtämään, miten hakkeri on saanut hänen tilinsä haltuunsa uudelleen, vaikka hän teki kaikki mahdolliset suojaustoimet tileilleen.

– Tilanne on se, että olen jutellut tämän hakkerin kanssa ja hän sanoi, että poistaa sen tilin. En usko hetkeäkään, että poista sen, vaan se vaan kiusaa mua ja aiheuttaa henkistä paskaa, Vilma tilittää.

Videoillaan Vilma itkee valtoimenaan ja kertoo, että tilanne aiheuttaa hänelle valtavaa ahdistusta.

– Se turvaton tunne, mikä mulla on, on ihan kauhee. Ihan kun joku kattoisi mua jostain, hän sanoo itkien.

Torstaiaamuna tilanne eskaloitui yhä hankalammaksi, sillä Vilman yrityksen Facebook-tili oli myös hakkeroitu. Tilillä on Vilman mukaan kaikki mahdolliset maksukorttien tiedot.

– Herranjumala. Tästä voi tulla vielä vakavaa, hän huokaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?