Linda Lampenius paljasti MTV:llä: sairastui koronavirukseen 7-vuotiaan tyttärensä kanssa – täräyttää suorat sanat ruotsalaisten käytöksestä - Viihde - Ilta-Sanomat

Linda Lampenius paljasti MTV:llä: sairastui koronavirukseen 7-vuotiaan tyttärensä kanssa – täräyttää suorat sanat ruotsalaisten käytöksestä

Huippuviulisti Linda Lampenius paljasti MTV:llä, että hänen tyttärellään todettiin korona, kun he menivät sairaalaan.

Linda Lampenius yhdessä tyttäriensä Cecilian (vas.) ja Olivian (oik.) kanssa.­

5.5.2020 8:02

Huippuviulisti ja Masked Singer Suomi -kisassa mukana ollut Linda Lampenius kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa maanantaina, että hän on sairastanut uuden koronaviruksen aiheuttaman taudin.

Ruotsissa asuvan Lampeniuksen mukaan myös hänen 7-vuotias tyttärensä sairastui.

– Mulla on ollut korona ja 7-vuotiaalla tyttärelläkin on ollut korona. Täällä sanottiin, ettei lapsilla voi edes koronaa olla. Sitten mentiin sairaalaan, ja hänellä oli korona, Lampenius kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Lampeniuksella on kaksi tytärtä, 11-vuotias Olivia ja 7-vuotias Cecilia.

Lampenius kertoi haastattelussa, että Ruotsin koronalinja on herättänyt hänessä huolta. Maa on pitänyt koulut ja palvelut auki monista muista maista poiketen, ja sen tartuntamäärät ja kuolonuhrit ovat olleet huomattavasti muita Pohjoismaita korkeammat.

– Täällä Ruotsissa hoidetaan nämä asiat hyvin eri tavalla kuin muualla maailmassa. Olen ollut hyvin kriittinen. Ei tiedä tietenkään, että mikä on nyt sitten parasta, Lampenius sanoi MTV:llä.

Lampenius yhdessä Cecilia-tyttärensä kanssa viime keväänä.­

Ruotsissa oli maanantaina ilmoitettu lähes 2 800 koronaviruskuolemasta. Luku järkyttää Lampeniusta.

– Se on aivan kamalaa. Niin moni vanhus täällä saa kärsiä, hän huokasi MTV:llä.

Lampeniuksen mukaan hän on perheensä kanssa ollut hyvin tarkka koronarajoitusten noudattaja. Hän kertoi viettävänsä runsaasti aikaa kotona muutenkin, joten pandemia ei ole muuttanut hänen arkeaan radikaalisti.

– Aika kauheata katsoa kyllä tätä, kun näkee, että ihmiset laittaa kuvia ravintoloista ja miten ihmiset tuolla liikkuu. Ei ne kyllä täällä paljon pelkää, Lampenius huokasi.

Maaliskuussa Lampenius kertoi Vappu ja Marja Live -ohjelmassa, että hän epäili sairastuneensa koronaan, muttei päässyt testeihin eikä ollut siksi varma diagnoosistaan.

Lampenius kertoi tuolloin havainneensa itsellään rajua yskää. Astmaatikkona Lampenius kuuluu viruksen riskiryhmään, mutta hän kertoi, että pääsy testeihin evättiin siitä huolimatta.

– Tällä hetkellä voin itseasiassa jo ihan hyvin. Viime viikolla alkoi torstaina ja sitten maanantaista keskiviikkoon on ollut vähän hankalaa öisin, kun oon yskinyt ja en oikein ole saanut henkeä. Mutta en tiedä, en pysty sanomaan, onko mulla ollut korona, Lampenius kertoi vielä maaliskuussa.

Lampenius kertoi Vappu Pimiälle ja Marja Hintikalle kertoneensa tyttäriensä koululle oireistaan ja siitä, että hänellä saattaisi olla koronavirustartunta. Silti tyttöjen oli mentävä kouluun.

– Vaikka mä kerroin rehtorille ja opettajille, että tämmöinen tapaus on täällä kotona, niin he vaan että ei. Jos lapset ei oo kipeinä, niin ne tulee kouluun, Lampenius totesi maaliskuussa.

Lampenius nähtiin lauantaihin asti suursuosioon nousseen Masked Singer Suomi -sarjan Kisuna. Hänen henkilöllisyytensä selvisi viime lauantain jaksossa, jossa Lampenius paljasti pelänneensä yleisön edessä laulamista valtavasti.

Linda Lampenius oli Kisu.­

Mukana kisassa ovat yhä Leijona, Peacock, Heinäseiväs ja Ampiainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?