Elvis Presley avioitui nuoren Priscillan kanssa tasan 53 vuotta sitten – kuoleman jälkeen isä paljasti hätkähdyttävän seikan poikansa päätöksestä - Viihde - Ilta-Sanomat

Elvis Presley avioitui nuoren Priscillan kanssa tasan 53 vuotta sitten – kuoleman jälkeen isä paljasti hätkähdyttävän seikan poikansa päätöksestä

Elvis vei vihille nuoren Priscillan tasan 53 vuotta sitten Las Vegasissa järjestetyissä intiimeissä häissä. Hänen kuolemansa jälkeen hänen isänsä Vernon Presley myönsi, ettei avioliittoa polkaistu käyntiin suotuisista lähtökohdista.

Priscilla ja Elvis Preasley Aladdin-hotellissa hääpäivänään 1.5.1967.

1.5.2020 20:09

Toukokuun ensimmäinen päivä 1967. Las Vegasin Aladdin-hotelliin kuljetetaan valtavaa hääkakkua ja kukkia. Uransa huipulla ollut 32-vuotias Elvis Presley veisi pian vihille Priscilla Beaulieun.

Häitä yritettiin varjella kaikin keinoin liialta huomiolta. Jopa häiden vieraslistan nimiä oli peukaloitu, etteivät häät vuotaisi julkisuuteen. Elvis oli herra Midnight ja morsiamen vanhemmat herra ja rouva Blue.

Priscilla oli hääpäivänään nuori nainen, vain 21-vuotias, mutta parin rakkaustarina roihahti liekkeihin itseasiassa jo vuosia aiemmin. Saksassa perheensä kanssa asunut Priscilla oli vain 14-vuotias, kun hän tapasi siellä asepalvelustaan suorittavan Elviksen. Nuori ja komea Elvis palasi takaisin Yhdysvaltoihin palveluksensa jälkeen, mutta rakastunut Priscilla ei saanut miestä mielestään. Hän suostutteli vanhempansa päästämään hänet Memphisiin vain 15-vuotiaana. Yhdysvaltoihin singahtanut Priscilla vakuutti Elviksen ja pian Elvis pyysikin häntä asumaan kanssaan. Priscilla suoritti koulunsakin loppuun valtameren toisella puolella.

Preasleyt olivat erittäin rakastuneita hääpäivänään.

Elämä oli jo ennen häitä melko hurjaa: suursuosioon noussut Elvis juhli ja esiintyi paljon. Nuori Priscilla on myöhemmin myöntänyt, että hän nääntyi yrittäessään pysyä rakkaansa perässä. Hän joutui nuoresta iästään huolimatta käyttämään unilääkkeitä saadakseen nukuttua.

Rakkaus kuitenkin kantoi ja suhde sai sinettinsä 1.5.1967 Las Vegasissa järjestetyissä intiimeissä häissä. Hääjärjestelyistä vastasi Elviksen manageri Colonel Parker. Vaikka rahaa olisi ollut, kustannukset pysyivät maltillisina. Expressenin mukaan parin häiden loppulasku oli yllättävän vähän: hieman alle 10 000 euroa. Kaiken huipuksi manageri junaili asian niin, että kustannusten maksaminen jäi Elviksen promootiotoimisto William Morris Agencylle.

Vaikka hääpäivä herättikin median ja fanien kiinnostusta, ei kyseessä ollut todellakaan mikään jättimäinen seurapiiritapahtuma.

Hääkakku oli melkoinen ilmestys, mutta myöhemmin paljastui, että koko komeus oli kustantanut vain noin 180 euroa.

Yhdeksän kuukauden päästä syntyi Elviksen ja Priscillan ainoa lapsi, joka sai nimekseen Lisa Marie Presley. Esikoisen syntymän jälkeen suhde alkoi luisia vääjäämättä kohti alamäkeä.

Karille ajautuva suhde ei jäänyt huomaamatta lähipiiriltäkään. Elviksen isä Vernon Presley paljasti Mirrorin mukaan poikansa kuoleman jälkeen Good Housekeeping -lehdessä surullisen yksityiskohdan poikansa rakkauselämästä.

– Hän ei alunperin halunnut naimisiin ollenkaan, Vernon myönsi haastattelussa 1978, vuosi Elviksen kuoleman jälkeen.

– Hänen äitinsä ja minä emme yrittäneet vaikuttaa hänen valintoihinsa vaimon suhteen sen enempää kuin yritimme vaikuttaa hänen uraansakaan. Emme väittäneet siitä, kenen kanssa hän meni naimisiin, kunhan kyseessä olisi nainen, joka tekisi hänet kaikista onnellisimmaksi, isä sanoi.

Elvis ja Priscilla hymyilivät onnellisina suunnatessaan häämatkalleen Kaliforniaan.

Vernon Presley paljasti myös, että kun nuori Priscilla tuli Memphisiin, hän majoittui usein heidän luonaan.

– Olin mennyt uusiin naimisiin silloin, kun Priscilla tuli Memphisiin suorittamaan opintonsa loppuun. Hän majoittui minun ja vaimoni Deen kanssa.

Vernon Presley muisteli Priscillan olleen vahva, kurinalainen ja hyvin kasvatettu nuori nainen.

– Uskon, että Elviksen ja Priscillan avioliitto kariutui yksinkertaisesti siitä syystä, että Elvis tajusi häiden jälkeen, ettei hän oikeasti halunnutkaan naimisiin, Vernon-isä myönsi.

– Kun Elvis matkusti, ei Priscilla voinut käytännön syistä olla aina mukana, varsinkaan Lisan syntymän jälkeen. Erossa oleminen oli viimeinen pisara heidän liitolleen, isä totesi.

Elvis, Priscilla ja vastasyntynyt Lisa Marie.

Priscillan ja Elviksen liitto oli ohi helmikuussa 1972, vain viisi vuotta häiden jälkeen. Priscilla pakkasi tavaransa. Hänellä oli suhde karateohjaajansa Mike Stonen kanssa ja hän muutti miehen luokse ilmoitettuaan Elvikselle avioliiton olevan ohi.

Vuotta myöhemmin avioero oli virallinen. Priscilla sai papereiden mukaan aikanaan erossa muhkeat erorahat. Elvis siirsi vuoden 1971 Mercedes Benzinsä, vuoden 1969 Cadillac Eldoradonsa ja Harley Davidson -moottoripyöränsä Priscillan nimiin. Ajoneuvojen lisäksi Priscilla sai erossa 85 000 euroa ja puolet parin kolmen yhteisen vuokralla olleen asunnon vuokratuloista.

Priscillan ja Elviksen välit pysyivät lämpiminä aina miehen kuolemaan asti 1977. Priscillasta tuli rokin kuninkaan omaisuudenhoitaja.

– Hän oli upea ihminen. Antelias, välittävä ja uskollinen. En tunne ketään hänen kaltaistaan. En ketään, Priscilla on sanonut haastatteluissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?