Jethro Rostedt hankki ämpärin ja hiivaa – simasta tulikin kiljua - Viihde - Ilta-Sanomat

Jethro Rostedt hankki ämpärin ja hiivaa – simasta tulikin kiljua

Mediapersoona ja kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt päätti valmistautua vappuun tekemällä simaa.

30.4.2020 12:40

Jethro Rostedt osti kaupasta valmistuspaketin, johon kuului myös ämpäri. Vaan kuinkas sitten kävikään.

– Ainakaan simaa ei nyt juoda. En ole sitä kahteenkymmeneen vuoteen tehnyt, nyt tein, mutta, Jethro aloittaa.

– En uskonut reseptiä. Ajattelin, että siinä täytyy olla virhe, kun käskettiin laittamaan hiivaa niin vähän, yksi kahdeksasosa teelusikallista. Lykkäsin pari ruokalusikallista. Simasta tuli hajusta päätellen kiljua. Sitä ei uskalla juoda, muuten vappu menee vessassa.

Takaisku harmittaa Jethroa, mutta enemmän silti naurattaa.

– Haluan kansaa muistuttaa, joka vielä simaa tekee, uskokaa ohjeita, kyllä ne oikein näyttävät olevan.

Koronarajoitukset sen sijaan eivät naurata. Jethron vuosi sitten Turkuun avaama yökerho on koronan takia suljettuna. Kriisi sai Jethron ryhtymään dokumentintekoon.

Hän on kevään aikana kuvannut ohjelman Jethro ja koronakevät. Se tulee suoratoistopalvelu Dplayn kautta nähtäväksi tänään vappuaattona.

– Kaikkissa katastrofeissa on voittajia ja häviäjiä. Selvitin ketkä tästä nettoavat, ketkä häviävät.

Jethro toivoo, että suomalaiset ottavat vakavasti hallituksen kehotuksen välttää vappuna joukkokokoontumisia.

– Kehotan ihmisiä pysymään pienissä porukoissa keskenänsä, ettei tulisi mitään helvetinmoista piikkiä koronaan. Tää on nyt pakko jotenkin voittaa. Taloudesta tulee niin hälyttäviä viestejä, ettei tämä saa enää paljon pitkittyä.

– Pidetään tämä vappu rauhallisena niin voidaan uutena vuotena pistää tuulemaan.

Jethro itse aikoo pysytellä vapun tiukasti kotioloissa.

– En lähde mihinkään. Kotosalla ollaan. Yleensä on käyty vapputorilla, mutta en taida tänä vuonna mennä. Mutta eihän Turussa nyt ole toriakaan, Jethro havahtuu, kun muistaa kotikaupunkinsa toriparkkityömaan.

Kuohuvaa Jethro ei aio nauttia.

– Olen aika huono vetämään kalsarikännejä. En jaksa sellaista kotona. En ole tissuttajatyyppi. Tempasen kännit tai en juo ollenkaan. Serpentiinejä ja vappuapalloja pitää kuitenkin olla. Ei tässä parane synkkyyteen vajota. Elämä on nyt muutenkin niin raskasta, että pientä iloa täytyy olla.

Oli lähellä, ettei Jethro joutunut viettämään vappua Yhdysvalloissa. Hän oli parin viikon lomamatkalla Las Vegasissa, kun koronakriisi toden teolla iski. Kotimatkalle hän joutui lähtemään viiden päivän jälkeen, kun vielä nippa nappa pääsi lennolle kotiin.

– Ensin suljettiin kasinon koneet. Seuraavan päivänä hotellilla sanottiin, että lähtekää helvettiin, tämä menee kiinni. Ja niin myös meni.

– Tulin toiseksi viimeisellä lentokoneella, jolla jenkeistä pääsi pois. Enpä ole moista nähnyt eläessäni, voi herra varjele mitä touhua. Suomalaiset ryntäsivät ostamaan vessapaperia, jenkeissä rynnättiin ostamaan rynnäkkökiväärejä ja käsiaseita. Se oli jotain ihan uskomatonta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?