MTV: Sofia Belórf ja Niko Ranta-aho: ero! ”Haluan perheen ja miehen, joka on läsnä” - Viihde - Ilta-Sanomat

MTV: Sofia Belórf ja Niko Ranta-aho: ero! ”Haluan perheen ja miehen, joka on läsnä”

Sofia Belórf kertoo MTV:lle hänen ja Niko Ranta-ahon eronneen.

Sofia Belórf kertoo hänen ja Niko Ranta-ahon eronneen.­

28.4. 12:40

Sofia Belórf kertoo MTV:lle hänen ja Niko Ranta-ahon eronneen. MTV:n mukaan Belórf muuttaa tänään pois Ranta-ahon omistamasta asunnosta.

Belórf ja Katiska-huumevyyhdissä syytettynä oleva Ranta-aho eivät ole tavanneet toisiaan noin yhdeksään kuukauteen.

– Niko istuu tosi kauan ja kymmenen kuukauden seurustelun perusteella en pysty vuosikausien odottamiseen. Olen sen ikäinen, että haluan perheen ja miehen, joka on läsnä, Belórf kommentoi MTV:lle.

– Sen verran voin kommentoida, että muutan yksin uuteen kotiin. Rikollisuus on yksinkertaisesti asia, jota en voi hyväksyä, vaikka olen ollut todella rakastanut. Päätös on varmasti olemaan helpotus molemmille, Belórf kertoi.

Viime viikon tiistaina Helsingin hovioikeus päätti, ettei Katiska-oikeudenkäynnissä syytettynä oleva Ranta-aho ei saa tällä hetkellä pitää yhteyttä läheisiinsä, muun maussa avopuolisoonsa Sofia Belórfiin. Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoi IS:lle huhtikuussa, että Ranta-aho olisi halunnut tavata Belórfia.

Aiemmin Ranta-ahon sallittiin tavata valvotusti myös perheenjäseniään, mutta rajoitusta kiristettiin, kun eräiden avustajina toimineiden lakimiesten toiminnasta heräsi epäilyjä. Kolmen Katiska-juttua hoitaneen lupalakimiehen epäillään välittäneen viestejä vankilasta ulkomaailmaan.

Belórf on ollut uutisista vaitonainen sosiaalisessa mediassa. Hän ei ole myöskään poistanut Instagram-tililtään muun muassa vanhoja yhteiskuvia Ranta-ahon kanssa, jotka julkaisi Ranta-ahon syntymäpäivänä viime marraskuussa.

  MTV uutisoi aiemmin, että Niko Ranta-aho sai kuulla huhtikuun puolivälissä vankilaan huhuista, joiden mukaan Belórfilla väitettiin olevan suhde Martina Aitolehdestä eronneen Stefan Thermanin kanssa. Therman kiisti suhdeväitteet IS:lle jyrkästi.

  – Ei pidä paikkaansa. Kiistän tämän ehdottomasti. Olemme tunteneet Sofian kanssa kahdeksan vuotta ja hän on hyvä ystäväni, Therman sanoi.

  MTV:n mukaan Ranta-aho ja Therman ovat olleet hyviä kavereita vuosien ajan. MTV haastatteli Kaitaluomaa, jonka mukaan Ranta-aho oli alamaissa väitettyjen suhdehuhujen vuoksi.

  – Hän on huuli pyöreänä, missä mennään ja haluaisi kovasti lisätietoa asiasta keskustelemalla siitä Belórfin kanssa. Siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta, koska yhteydenpitorajoituksia ei ole höllennetty, Kaitaluoma sanoi MTV Uutisille.

  Ranta-aho tunnusti

  Katiska-huumejutussa pääsyytettynä oleva Ranta-aho kiisti aluksi lähes kaikki syytteensä, mutta käänsi kelkkansa maaliskuun lopussa.

  – Kyseessä on täydellinen suunnanmuutos, 180 astetta, Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoi maaliskuussa IS:lle.

  25. maaliskuuta Ranta-aho tunnusti rikokset poliisin kuulustelussa. Hän sanoi, että suuri osa hänen aiemmista kertomuksistaan oli ollut tekaistuja. Ranta-aho paljasti samalla poliisille uusia huumeiden maastokätköjä.

  – Suurin osa aiemmista kuulustelukertomuksistani on ollut täyttä paskaa ja olen lähinnä halunnut tuoda esille pointteja, joiden mukaan kanssaepäiltyni osaisivat kertoa oikeudessa minulle edullisia asioita. Muutaman henkilön osalta pesäpalloräpylä oli jo auki, mutta aurinko sokaisi ja heitto meni ohi. Puolestani aiemmat kuulustelukertomukset voi työntää silppuriin, Ranta-aho sanoi poliisille.

  – Haluan nyt itse selvittää kaikki tekemäni rikokset alusta loppuun. Olen päättänyt lopettaa rikollisen elämäni ja lopettaa läheisteni sotkemisen näihin rikoksiin. Kerron omat tekemiseni. Niiltä osin mitä muut henkilöt ovat esitutkinnassa ja oikeudessa kertoneet omista tekemisistään ja rooleistaan, kerron miten asiat ovat menneet.

  Katiska-huumevyyhti

  Kyseessä on Suomen rikoshistorian suurin huumeoikeudenkäynti.

  ■ Poliisin näkemyksen mukaan liikemies Niko Ranta-aho ja virkavaltaa pitkään pakoillut ex-jengipomo Janne Tranberg ovat johtaneet Espanjasta käsin järjestäytynyttä rikollisryhmää, joka on tuonut Suomeen suuria määriä huumeita, huumausaineiksi luokiteltavia lääkeaineita ja dopingaineita sekä levittänyt niitä usean vuoden ajan.

  ■ Rikoshyödyksi on arvioitu yli 10 miljoonaa euroa. Poliisin mukaan esimerkiksi yksistään amfetamiinia olisi päätynyt Suomessa levitykseen yli 200 kiloa. Toisen merkittävän tulonlähteen ovat muodostaneet Ksalol- ja Bensedin -tabletit, joita arvioidaan päätyneen levitykseen 1,8 miljoonaa kappaletta.

  ■ Syytettyjen joukossa on muun muassa Suomen Helvetin enkeleiden johtohahmo Jarkko Laakso, Cannonball MC:n entinen presidentti Ari ”Ronxu” Ronkainen, Helsingin poliisin vanhempi konstaapeli ja kehonrakentaja Kimmo Niemi, Tranbergin entinen vaimo, Niko Ranta-ahon sukulaisnainen ja huumerikoksista aiemminkin tuomittu 37-vuotias teollisuussukuun kuuluva mies.

  ■ Vyyhtiä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Ennakkoon on arvioitu, että tapauksen käsittely käräjäoikeudessa kestää läpi kevään.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?