Salkkarit-tähti Maija-Liisa Peuhu keksi nokkelan tavan järjestää juhlat koronasääntöjen mukaan – nyt suunnitteilla on jo seuraavat - Viihde - Ilta-Sanomat

Salkkarit-tähti Maija-Liisa Peuhu keksi nokkelan tavan järjestää juhlat koronasääntöjen mukaan – nyt suunnitteilla on jo seuraavat

Julkisuudesta tutut yli 70-vuotiaat kertovat, miten heidän korona-arkensa on eristyksissä sujunut.

Näyttelijä Maija-Liisa Peuhun päivät ovat täyttyneet pitkistä kävelylenkeistä, kaappien siivouksesta ja ruuanlaitosta.­

26.4.2020 14:29

Salkkareiden Ulla Taalasmaana parhaiten tunnettu näyttelijä Maija-Liisa Peuhu jouduttiin käsikirjoittamaan ulos suosikkisarjasta koronakriisin ajaksi. Kun kotona oleskeluun on viimein ylimääräistä aikaa, Peuhu on löytänyt tekemistä pitkistä kävelylenkeistä, kaappien siivouksesta ja ruuanlaitosta.

Lähiomaistensa tapaamiselle näyttelijä on keksinyt suorastaan nerokkaan tavan.

– Järjestin pääsiäisenä juhlat. Poikani lastensa kanssa tulivat kylään ja hakivat tullessaan ravintolasta hyvät ruuat, Peuhu kertoo.

Näyttelijä Maija-Liisa Peuhun päivät ovat täyttyneet pitkistä kävelylenkeistä, kaappien siivouksesta ja ruuanlaitosta.­

Jotta turvavälisuositukset pystyttiin ottamaan huomioon, perhe ei kokoontunut saman pöydän ääreen.

– Me olimme puolisoni kanssa parvekkeella ja he istuivat alla puutarhatuoleilla. Siinä sitten seurustelimme turvavälin etäisyydeltä ja lapset etsivät pusikoista piilottamiani pääsiäismunia, hän jatkaa.

Koska parvekeseurustelu oli varsinainen jättimenestys, Peuhu suunnittelee nyt myös ystävien kylään kutsumista samalla tavoin, kunhan sää lämpenee entisestään.

– Kyllä elämä voittaa aina! Mutta toivotaan, että mekin ollaan siinä sitten vielä mukana, Peuhu nauraa.

Haaveena paluu lämpöön

Kun pahin kriisi iski Espanjan aurinkorannikolle, juontaja ja tv-persoona Jorma Pulkkinen, 80, joutui yllättäen jättämään kakkoskotinsa ja palaamaan takaisin Suomeen.

Kotona Vantaan Kaivokselassa aika kuluu mukavasti, mutta suustaan kova mies harmittelee satunnaisen juttuseuran kaikkoamista poikkeusaikana.

– Kaipaan ihmisten kanssa kävelyä ja juttelua. Olen tällainen höpöttelijä, mutta nyt en juttele kenenkään kanssa. Jos joku huutaa Pulkkinen, niin kävelen kauas pois, Jorma sanoo.

Jorma Pulkkinen elelee eristyksissä puolisonsa Anna-Liisan kanssa Vantaalla.­

Nyt Pulkkinen suuntaakin päivittäiselle kävelylle keskelle metsää, jossa on pieni riski törmätä muihin ihmisiin.

Kun paluu tavalliseen elämään koittaa, Pulkkinen haaveilee lähtevänsä välittömästi ulkomaille. Lentokoneen sijaan hän aikoo ottaa allensa auton ja huristella takaisin Espanjan lämpöön.

– Lähden reissuun, mutta luultavasti en lentokoneella. Lentokoneet ei varmaankaan lennä seuraavaan vuoteen. Hyppään autoon ja ajan suoraan Espanjaan. Se on neljän päivän keikka, kun ajaa rauhallisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?