Matin ja Tepon Teppo kasvatti ensi kertaa elämässään parran – tällaisena et ole häntä nähnyt: ”Vaimo on tykännyt” - Viihde - Ilta-Sanomat

Matin ja Tepon Teppo kasvatti ensi kertaa elämässään parran – tällaisena et ole häntä nähnyt: ”Vaimo on tykännyt”

Intohimoinen futisfani Teppo Ruohonen harmittelee sitä, että mistään ei tule jalkapallo-otteluita livenä.

Teppo on totuttu näkemään siloposkena.­

26.4.2020 7:02

Matti ja Teppo -suosikkiduon Teppo Ruohosen korona-ajan ohjelma on vapaa-aikapainotteinen. Keikkoja ei Matilla ja Tepolla olisi tässä vaiheessa ollut muutenkaan. Nyt niitä ei ole koko kesänä.

– Kesään oli sovittuna kolmisenkymmentä vetoa, mutta ei niitä nyt pysty tekemään. Täytyy katsoa syksyllä uudestaan missä mennään, Teppo sanoo.

Haastattelu tehdään puhelimitse. Teppo yllättää kertomalla, että hän on kasvattanut itselleen koronaparran.

– Olen vähän erinäköinen kuin mihin on totuttu. Vaimo on tykännyt, kun olen ihan kuin eri mies, Teppo heittää.

Ja lupaa, että kuvaaja voi käydä ottamassa pitkällä putkella kuvan. Maailman ensimmäisen parrakkaasta Teppo Ruohosesta.

Tältä näyttää Tepon ”koronaparta”.­

Kuntoaan Teppo pitää yllä kävelemällä. Hän pääsee suoraan kotiovelta päivittäisille metsälenkeille. Puolentoista tunnin kävely piristää päivää.

Teppo on intohimoinen jalkapallofani. Nyt olisi aikaa katsoa matseja, mutta kun niitä ei ole. Varpu-vaimon kanssa hän on katsonut Netflixistä hyvän tuulen romanttisia elokuvia, jotka saavat unohtamaan koronan.

Laulutekstejä tehneen Tepon runosuonikin on puhjennut. Syntyi muun muassa korona-aiheinen säe: ”Olen kotona eristyksissä, parempi täällä kuin Tyksissä”. Tyks on Turun yliopistollinen keskussairaala.

Aika on kulunut myös mökkeillessä. Kotoa mökille on vain muutama kymmenen kilometriä. Matka sujuu autosta poistumatta. Perillä ei naapureita ole lähellä.

– Ikää on sen verran, että eristäytyminen täytyy ottaa tosissaan. Vaikka puhutaan rokotteesta, voi olla, että se on kaikkien saatavissa vasta ensi vuonna.

Keikkatyöläinen ei ole aiemmin kotona kokannut. Nyt siihen on tilaisuus. Vaimo käy pari kertaa viikossa tekemässä tarvittavat ostokset.

– En mene tarkasti reseptien mukaan, vähän fiksailen. Eilen tein konjakkikermakastikkeen lohimedaljongeille. Onnistui tosi hyvin.

Teppo kuvattuna Uittamon rannalla.­

Matin ja Tepon veli Seppo Ruohonen kuoli maaliskuun alussa. Hautajaiset ehdittiin pitää juuri ennen tiukentuneita koronarajoituksia. Hengellisyys on pitkään ollut läsnä Tepon elämässä. Veljen poismenon jälkeen hän on pohtinut elämää vähän vakavammin.

– Tuli luettua Uusi Testamentti. Se on ollut pitkään haaveena.

Lapsiin ja lapsenlapsiin Teppo pitää yhteyttä videopuheluin.

– Vasta kuukausi on eletty tätä aikaa ja sekin on tuntunut aika raskaalta. Kun ajatellaan tähän muutama kuukausi lisää, ei se ihan helppoa tule olemaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?