Tangomarkkinat, Pori Jazz ja Ooppera­juhlat ilmoittivat jo kesän festarien peruuntumisesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangomarkkinat, Pori Jazz ja Ooppera­juhlat ilmoittivat jo kesän festarien peruuntumisesta

Yli 500 henkilön tapahtumat peruuntuvat heinäkuun loppuun asti.

Tangomarkkinat ja Pori Jazz ilmoittivat festarikesän peruuntumisesta.­

22.4.2020 20:57

Seinäjoen Tangomarkkinat perutaan tältä vuodelta hallituksen antaman linjauksen mukaisesti. Kesäfestivaali järjestetään seuraavan kerran vuoden 2021 heinäkuussa.

Lisäksi perutaan oheistapahtumat. Näin ollen Tangolaulukilpailu, Tangon sävellys- ja sanoituskilpailu sekä Tanssiorkestereiden SM-kilpailut keskeytetään tältä vuodelta.

Järjestäjätahot kertovat olevansa tilanteesta harmissaan, mutta suuntaavansa katseensa jo seuraavalle vuodelle. Tangomarkkinoiden ohjelmisto on pääosin jo julkaistu ja tämän vuoden tapahtumasisältö pyritään siirtämään mahdollisimman kokonaisena vuoteen 2021.

Tangomarkkinoiden kilpailut keskeytetään, ja kilpailut ensi vuodelle avataan uudelleen syksyllä 2020.

– Olemme organisaation kanssa käyneet tiiviisti keskusteluja viimeisten viikkojen aikana ja pohtineet vaihtoehtoisia ratkaisuja muun muassa Tangolaulukilpailun jatkamisen suhteen. Koemme kuitenkin, että Tangomarkkinat on iso kokonaisuus, jossa jokainen elementti on tärkeä, jotta voimme tarjota sekä yleisöllemme, että kilpailijoille sen ainutlaatuisen tangotunnelman, josta Seinäjoen Tangomarkkinat tunnetaan, Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki kertoo tiedotteessa.

– Haluan sydämestäni kiittää kaikkia kilpailuihin osallistuneita, ja toivonkin näkeväni heidät osallistumassa ensi vuoden kilpailuihin, Haapamäki jatkaa.

Tämän vuoden tapahtumaan ostetut liput, passit ja leirintämajoituspaikat siirtyvät automaattisesti vuoden 2021 tapahtumaan. Asiakkaalla on myös mahdollisuus lunastaa ostonsa takaisin lokakuun loppuun mennessä.

Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään seuraavan kerran 7. – 11.7.2021.

Pori Jazz: taloudellisia haasteita ja valtava pettymys

Myös Pori Jazz ilmoitti peruvansa tämän kesän tapahtumansa. Pori Jazz järjestetään seuraavan kerran heinäkuussa 2021, jolloin festivaalin pääkonserteista nautitaan Porin Kirjurinluodossa 15.–17.7.

Festivaalin mukaan yleisön, esiintyjien sekä kaikkien tapahtuman toteuttajien terveys ja turvallisuus menevät Pori Jazzin järjestelyissä kaiken muun edelle, eikä isojen yleisötapahtumien järjestäminen ole mahdollista.

Pori Jazz on järjestetty vuosittain kesästä 1966 alkaen, joten tämän vuoden festivaalin peruuntuminen on valtava pettymys.

Jazzeja järjestävä yhdistys Pori Jazz 66 ry ajautuu taloudellisiin haasteisiin perumisen myötä. Osaa valmisteluihin kuluneista rahoista ei voida saada takaisin ja lipunmyynnin peruuntuminen lyö loven yhdistyksen kassaan.

Ensi vuoden Pori Jazz -valmistelut aloitetaan silti saman tien, ja festivaali on jo avannut keskustelut kaikkien niiden artistien sekä yhtyeiden kanssa, joiden oli määrä esiintyä tämän vuoden tapahtumassa. Tavoitteena on, että moni tälle vuodelle suunnitelluista esiintymisistä pystyttäisiin toteuttamaan vuonna 2021.

Tälle kesälle ostetut liput käyvät myös ensi vuodelle.

Aiemmin tapahtumien perumisesta ilmoittivat Suviseurat, Sodankylän elokuvajuhlat ja Ruisrock.

Hallituksen linjaus on, ettei yli 500 henkilön yleisötapahtumia järjestettäisi ennen elokuun alkua.

Paikalliset aluehallintovirastot hoitavat käytännön toteutuksen.

Oopperajuhlat: Tukea kaivataan

Niin ikään Savonlinnan oopperajuhlat jäävät pitämättä. Seudulle 40 miljoonaa euroa vuosittain tuottamat noin 70 000 katsojaa houkuttelevat ja 1200 henkilöä työllistävät Oopperajuhlat on järjestetty katkeamatta vuodesta 1967 lähtien.

Tämän vuoden ohjelmisto siirtyy sellaisenaan kesälle 2021. Myös lippuvaraukset siirtyvät automaattisesti kesään 2021.

– Toivomme, että jos ohjeistukset sen vain sallivat, ystävämme tekisivät lomamatkan Savonlinnan seudulle tänäkin kesänä, vaikka Oopperajuhlia ei voidakaan viettää. Se olisi tärkeää paikallisille ravintoloille ja kahviloille, majoituspaikoille, liikkeille ja palveluille. Haluamme, että ne olisivat tekemässä oopperakokemuksesta kokonaisvaltaisen vielä ensi vuonnakin, festivaalijohtaja Jan Strandholm sanoo tiedotteessa.

Oopperajuhlille kesästä aiheutuu arviolta kahden miljoonan euron tappiot. Oopperajuhlien johto kokoontuu keskustelemaan jatkosta.

– Molempien talouden kannalta (festivaalin ja kaupungin) juhlien siirtäminen on kova isku, josta toipuminen vaatisi tukitoimia valtiolta. Vetoankin päättäjiin Oopperajuhlien jatkon turvaamiseksi, toteaa Oopperajuhlien hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldén.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?