Näyttelijä Val Kilmer teki ensimmäisen tv-esiintymisensä vuosikausiin – salattu vakava sairaus jätti jälkensä tähteen - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Val Kilmer teki ensimmäisen tv-esiintymisensä vuosikausiin – salattu vakava sairaus jätti jälkensä tähteen

Näyttelijä Val Kilmer puhui avoimesti syöpähoidoistaan ja niiden vaikutuksesta elämäänsä ensimmäisessä tv-esiintymisessään pitkään aikaan.

22.4.2020 11:52

Näyttelijä Val Kilmeriä, 60, on nähty viime vuosina julkisuudessa hyvin harvakseltaan. Näyttelijän terveysongelmista oli liikkunut huhuja jo vuosien ajan ja Kilmerin vahvisti 2017 Hollywood Reporterin haastattelussa sairastuneensa kurkkusyöpään.

Tänä keväänä Kilmer tekee näyttävän paluun parrasvaloihin I’m Your Huckleberry -elämäkertansa tiimoilta. Näyttelijä vieraili Good Morning America -aamu-tv:n vieraana videoyhteydellä. Kyseessä oli Kilmerin ensimmäinen tv-haastattelu pitkään aikaan.

Kilmer kertoi aamu-tv:ssä avoimesti syöpähoidoistaan ja siitä, miten vakava sairaus muutti hänen elämänsä. Hän totesi syöpähoitojen muuttaneen hänen ääntään merkittävästi, mutta muutoin näyttelijä sanoi voivansa erinomaisesti.

– Vointini on paljon parempi kuin miltä kuulostan. Voin loistavasti. Minulla todettiin kurkkusyöpä ja se on parantunut nopeasti, Kilmer sanoi.

Näyttelijä kertoi, että hänelle on tehty trakeostomia, joka auttaa häntä hengittämään paremmin. Syöpähoitojen ja trakeostomian seurauksena hänen äänensä on jäänyt karheaksi. Näyttelijä myös hengästyy helposti.

– Tämä auttaa minua hengittämään, koska kurkkuni turposi, Kilmer sanoi.

Kilmeriltä kysyttiin aamu-tv:ssä, mitä hän kaipaa eniten entisestä äänestään.

– Sitä, että minulla oli ääni! Ja etten naura kuin vanha merirosvo, Kilmer virnisti.

Näyttelijä kuvaili tv-haastattelussa, että kirjoittaminen on hänelle tapa saada äänensä kuuluviin. Elämäkerran ennakkoon lukeneet amerikkalaismediat ovat kuvailleet, että Kilmerin elämäkerta on poikkeuksellisen avoin ja kaunistelematon kertomus näyttelijän elämästä parrasvaloissa.

Katso Kilmerin haastattelu Good Morning Americassa alla olevalta videolta:

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Kilmer kuvattuna punaisen maton tilaisuudessa viime vuonna.­

Kilmerin terveyshuolet tulivat julkisuuteen keväällä 2015. Tammikuussa 2015 näyttelijä kiidätettiin sairaalaan ja lääkärit löysivät hänen kurkustaan kasvaimen.

Tuolloin Kilmer kertoi julkisuudessa, että hänelle tehtiin ”pieni toimenpide”, mutta kiisti väitteet vakavasta sairaudesta. Tähden Gladys-äiti kertoi poikansa sairastavan syöpää ja turvautuvan uskontonsa tarjoamiin oppeihin, kuten rukoukseen sairauden selättämisessä.

Kilmerin läheinen ystävä Michael Douglas kertoi julkisuudessa tähden sairastavan samaa sairautta vastaan, jonka hän itse selätti vuonna 2011.

Kilmer kiisti sitkeästi väitteet syöpädiagnoosista, kunnes vuonna 2017 hän myönsi Hollywood Reporterin haastattelussa sairastuneensa vakavasti.

Val Kilmer kuvattuna 2013.­

Näyttelijä vastasi samana vuonna fanien kysymyksiin suositulla Reddit-alustalla ja kertoi turvautuneensa myös lääketieteelliseen hoitoon syöpätaistelussaan.

– Ihmisten mielestä on asettanut itseni vaaraan, koska noudatan Kristillisen tieteen oppeja. Monet, monet ihmiset ovat parantuneet rukouksen voimalla. Ja monet ovat kuolleet modernin lääketieteen takia, näyttelijä kirjoitti Redditissä.

Näyttelijä kertoi faneilleen uskovansa rukouksen ja rakkauden parantavaan voimaan. Kristillinen tiede -yhteisö uskoo rukouksen parantavaan voimaan ja sen jäsenet pidättäytyvät lääketieteellisestä hoidosta.

– Ihmiset sekoittavat elämänkatsomukseni ääriajattelijoihin. Ihmisiin, jotka protestoivat ehkäisyklinikan edessä. Minun kristinuskoni ei ole sellainen, näyttelijä vakuutti.

Val Kilmerin näyttelijänura alkoi 80-luvulla, jonka jälkeen hän on tehnyt lukuisia rooleja kansainvälistä menestystä niittäneissä elokuvissa. Hänen läpimurtonaan voi pitää roolia elokuvassa Top Gun – lentäjistä parhaat (1986).

Val Kilmer teki läpimurtonsa Top Gun -elokuvassa. Hän uusii roolinsa elokuvan jatko-osassa.­

Kilmer valittiin Michael Keatonin jälkeen Bruce Waynen rooliin Batman Forever -elokuvaan (1995). Hänet muistetaan myös muun muassa rooleista elokuvissa Viiden päivän sota (2011), Paha poliisi – määräsatama New Orleans (2009), sekä Pyhimys (1997).

Kilmer nähdään seuraavan kerran valkokankaalla Top Gun -elokuvan jatko-osassa, jossa hän uusii Tom ”Iceman” Kazanskin roolin. Top Gun 2 -elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa Yhdysvalloissa 26. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?