Huono Äiti -someyritys sai jättimäisen korona-avustuksen valtiolta – omistaja Sari Helin kertoo laajentavansa elintarvikkeisiin: lanseeranut jo kolme suklaata

Huono Äiti Oy:n omistaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaan vaimo Sari Helin ja heidän lapsensa.

Sari Helin pyörittää Huonoa Äitiä.

19.4.2020 18:00

Suomen Kuvalehti uutisoi perjantaina yrityksistä, joille valtion rahoitusyhtiö Business Finland on myöntänyt korona-avustuksia.

Yksi maksimiavustuksen, 100 000 euroa, saajista oli Huono Äiti Oy.

Huono Äiti oli aluksi europarlamentaarikko Petri Sarvamaan vaimon Sari Helinin blogi. Blogi on sittemmin laajentunut sosiaalisen median yhteisöksi.

Huono Äiti Oy:n omistaa Sari Helin sekä hänen lapsensa. Helin on hallituksen ainoa varsinainen jäsen.

Helin kertoo kotisivuillaan, että Huono Äiti Oy haki Business Finlandin tukea 19.3., jolloin tukea saivat hakea muutkin kuin yli kuuden hengen yritykset. Tämä kriteeri muuttui myöhemmin.

– Tuen saamisen edellytyksenä oli hyväkuntoinen yrityksen kassa ja kehityshanke. Huono Äiti aloitti viime vuoden lokakuussa varovaisen liiketoiminnan laajentamisen elintarvikkeiden puolelle ja lanseerasi kolme suklaatuotetta, Helin kirjoittaa.

Viime vuoden lokakuussa Huono Äiti aloitti Helinin mukaan kehityshankkeen, jossa on tavoitteena laajentaa tekemistä elintarvikepuolella.

– Tuki on myönnetty tähän hankkeeseen. Tukisummaa tullaan käyttämään tuotekehityksen ja suunnittelutyön ostamiseen palveluina muilta yrityksiltä. Ravintola-alan ja sen ammattilaisten työllistäminen on tässä kehitysvaiheessa keskiössä. Kehityshanke ulottuu maakunnallisesti alueille, joissa työllistyminen ei ole ihan helppoa.

Helin kertoo, että Huono Äiti työllistää jatkuvasti useita alihankkijoita ja tuntityöntekijöitä eri puolilla Suomea.

– Rahat eivät siis päädy Huonolle Äidille vaan niitä käytetään palveluiden ostamiseen muilta kohtuu pieniltä yrityksiltä tai maakuntien yrityksiltä. Tämä elintarvikkeiden puolelle suuntautuva hanke on salassapitosopimuksen alainen kahden kumppanuusyhtiön suuntaan ja siksi siitä ei voi kertoa enempää nyt. Hanke tulee julki myöhemmin tänä vuonna, Helin painottaa.

Helinin puoliso Petri Sarvamaa totesi Twitterissä, että hän ei omista yrityksestä mitään, eikä ollut kuullut sen saamasta tuesta ennen kuin se oli jo myönnetty.

– Liittyen vaimoni yrityksen saamaan Business Finland -rahoitukseen: Vaimoni omistaa yhdessä lastemme kanssa yrityksen Huono Äiti Oy. En omista siitä mitään, enkä osallistu sen toimintaan. Kuulin koko asiasta samana päivänä, kun tuki oli jo myönnetty, Sarvamaa twiittasi.

– Olen Huono Äiti Oy:n hallituksen varajäsen siltä varalta, että vaimolleni tapahtuu jotakin ja yhtiön toiminta pitää saattaa loppuun tai myydä. Yrityksestä vaimoni omistaa 80 % ja kaksi lastamme kumpikin 10 prosenttia, europarlamentaarikko jatkoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?