Kauneusikoni Claudia Schiffer avautuu oudosta ongelmasta, joka piinasi häntä uran hulluimpina vuosina – palkkasi lopulta alusvaatteilleen vartijan - Viihde - Ilta-Sanomat

Kauneusikoni Claudia Schiffer avautuu oudosta ongelmasta, joka piinasi häntä uran hulluimpina vuosina – palkkasi lopulta alusvaatteilleen vartijan

Julkaistu: 9.4. 22:23

Ex-huippimalli Claudia Schiffer kertoo Ellen haastattelussa, että hän joutui hankkimaan alusvaatteilleen vartijan sen jälkeen, kun ne katosivat kerta toisensa jälkeen.

Saksalainen Claudia Schiffer nousi tähdeksi raketin lailla, kun hänet esiteltiin mallimaailmalle 1980-luvun lopulla. 17-vuotias Schiffer bongattiiin mallin töihin saksalaisesta yökerhosta, ja hänestä tuli nopeasti yksi aikansa suosituimmista huippumalleista.

Schiffer käveli muotimaailman himotuimpien merkkien näytöksistä ja hänestä tuli legendaarisen Karl Lagerfeldin muusa. Schiffer nousikin 1990-luvulla tähdeksi, jonka kaikki muotia seuraavat tiesivät.

Elle-lehden mukaan Rheinbergin pikkukaupungissa varttunut Schiffer tunnettiin mallina, joka otti työnsä vakavasti ja oli bisneksessä mukana tosissaan. Hän oli ujompi ja hiljaisempi kuin muut mallit, ja keskittyi työhön huvin sijaan. Schifferiä ei nähty cocktail-juhlissa tai lasillisilla, eikä hän ollut kiinnostunut seurapiireistä.

Schiffer käveli vuonna 1995 catwalkilla Chanelin uima-asunäytöksessä.

Sen sijaan Schiffer oli työnsä suhteen äärimmäisen kunnianhimoinen ja ankara itselleen.

– Minä vain tein työni loppuun ja totesin: ”Minä lähden!”, ja kiiruhdin ovesta ulos. Tarjolla oli aina juhlia ja illallisia, mutta ajattelin aina, että minun pitää menestyä, minun pitää olla paras, minun pitää mennä paikasta toiseen eikä ottaa vapaata, Schiffer muistelee Ellessä.

Schiffer kertoo Ellen haastattelussa, että hänen uransa hulluimmat ja kiireisimmät vuodet ajoittuivat 1990-luvulle. Tuolloin tuntui, että kaikki halusivat hänestä palasen.

– Se oli hullua... kuin olisin ollut rocktähti. Et päässyt autollesi, ellei sinulle raivattu polkua. Ihmiset leikkasivat reikiä muotinäytösten telttoihin saadakseen kuvan meistä. Meillä oli turvamiehet jokaisessa muotinäytöksessä, entinen huippumalli muistelee.

Schifferin mukaan hän joutui jopa palkkaamaan erillisen vartijan, joka piti huolta hänen alusvaatteistaan. Huippumalli nimittäin joutui kerta toisensa jälkeen erikoiseen tilanteeseen kesken muotinäytösten.

– Kun olin lavalla ja tulin takaisin, olivat alusvaatteeni aina kadonneet – rintaliivini ja alushousuni... poissa! Schiffer kertoo Ellen haastattelussa nauraen.

Claudia Schiffer Lontoossa viime keväänä.

Nykyään 49-vuotiaan Schifferin elämä on kaukana muotimaailman loisteesta. Hän asuu Oxfordshiressa, Englannissa yhdessä puolisonsa, elokuvaohjaaja Matthew Vaughnin ja parin kolmen lapsen kanssa. Perheen elämä on rauhallista ja Schiffer nauttii siitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?