Ex-radiojuontaja Juha Perälä törmäsi kauppareissulla näkyyn, joka sai somen suunniltaan – ”Härskiyden huipentuma” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ex-radiojuontaja Juha Perälä törmäsi kauppareissulla näkyyn, joka sai somen suunniltaan – ”Härskiyden huipentuma”

Juha Perälä bongasi talouspaperihyllystä jotain, minkä ei todellakaan olisi pitänyt olla siellä.

6.4.2020 14:52

Entinen radion suosikkijuontaja Juha Perälä tunnetaan suurena jauhelihan ystävänä. Perälä toimi aiemmin Radio Suomipopin aamujuontaja, ja puhui lähetyksissä usein jlihasta eli jauhelihasta, jota hän söi useita kertoja viikossa.

Nyt Perälä on julkaissut Instagramissa kuvan kahdesta jauhelihapaketista, jotka osuivat hänen silmiinsä kauppareissulla. Perälän kuvasta selviää, että sen sijaan, että jauhelihat olisivat asiaankuuluvasti kylmässä, on joku jättänyt ne talouspaperihyllylle.

Perälä ottaa kuvansa yhteydessä kantaa toisen asiakkaan päätökseen hylätä lihat väärään hyllyyn.

– MITÄ MIELTÄ OLET?? Oikein vai väärin? Totta kai se on kiva ajatella vain omaa napaa, sillai siitä elämästä selviää, Perälä toteaa kuvatekstissä ja jatkaa:

– Tietääkö jengi, että 99% varmuudella noi EI enää päädy myyntiin!! Varsinkin tällaisina aikoina, kun tuotteita ei riitä edes kaikille, niin onhan tuo hauska Kepponen, ex-juontaja puuskahtaa.

Perälän mukaan ihmisillä on varmasti olevinaan selitys sille, miksi jauhelihat on hylätty kylmäkaapin ulkopuolelle.

– Totta kai on kiire ja kaikkea muuta tekosyypaskaa, millä selittää irrationaalikäytös!! Peace and Love, hän toteaa.

Perälän julkaisu on herättänyt Instagramissa valtavasti tunteita. Moni ihmettelee, miten joku kehtaa jättää kylmätuotteet lämpimään hyllyyn.

– Ihme perseilyä. Se, että karkkipusseja löytyy näkkileipähyllystä, menee vielä, mutta jiilihat poistettuna kylmäketjusta tarpeettomasti ei mene ymmärrykseen, eräs Perälän seuraaja tilittää.

– Totaalisen väärin. En ylipäätään ymmärrä, että miksi hyllystä/altaasta otettua tuotetta ei voi viedä takaisin paikalleen, jos sitä ei haluakaan ostaa. Tuskin kukaan himassaankaan ottaa lihaa pois jääkaapista pöydälle lämpimään, jos sitä ei aio käyttää. Kunnioitusta toisen (tässä tapauksessa kaupan) omaisuudelle! toinen jatkaa.

– Härskiyden huipentuma, kolmas täräyttää.

– Täysin turhaa hävikkiä... Eikö edes kassalle olis voinut jättää, ellei aio niit ostaa? neljäs ihmettelee.

Myös useat kauppiaat ovat kommentoineen Perälän kuvaa. Eräs myyjä kertoo löytäneensä kalatiskin kalan hyllyn alle hylättynä ja toiset taas kertovat, kuinka paljon hävikkiä pilaantuneista tuotteista syntyy.

– Kiitos kun tuot tätä asia esiin. oon kaupan alalla, ja ihmiset ei tajua, kuinka paljon hävikkiä noiden helposti pilaantuvien tuotteiden jättäminen kuivahyllyyn aiheuttaa. Ja varsinkin nyt korona aikana tulisi miettiä, eräs toteaa.

– Niin paljon saanut nyt kuulla ihmisten lomautuksista ja perheiden hädästä, kun ei ole rahaa ruokaan, niin hän joka tuota tekee, olis pari hyvin valittua sanaa sanottavana. Terveisin Kauppias, kirjoittaa toinen.

Jaajo Linnonmaa, Anni Hautala ja Juha Perälä poseerasivat yhdessä Radiogaalassa vuonna 2018.­

Juha Perälä tunnetaan Radio Suomipopin Aamulypsyn entisenä juontaja. Hän juonsi ohjelmaa yhdessä Jaajo Linnonmaan ja Anni Hautalan kanssa viime vuoteen saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?