Rap-tähti Uniikki, 38, marssi pahaa aavistamatta Alkon kassalle ja törmäsi yllättävään ongelmaan – viinipullo jäi haaveeksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Rap-tähti Uniikki, 38, marssi pahaa aavistamatta Alkon kassalle ja törmäsi yllättävään ongelmaan – viinipullo jäi haaveeksi

Uniikki eli Dan Tolppanen, 38, kertoo Instagramissa, ettei häntä uskottu Alkossa täysi-ikäiseksi.

Uniikki eli Dan Tolppanen kertoi Instagramissa hupaisasta kokemuksestaan Alkossa.

3.4.2020 14:04 | Päivitetty 3.4.2020 22:23

Räppäri Uniikki eli Dan Tolppanen, 38, julkaisi hiljattain Instagram-tilillään kuvan, jossa hän kertoi lyhyesti taannoisesta reissustaan Alkoon. Tolppanen totesi Instagram-päivityksessään, ettei hänelle myyty viinipulloa, sillä hänellä ei ollut mukana henkilöllisyystodistusta.

– Multa kysyttiin eilen Alkossa henkkarit. Ei ollu mukana, niin en saanu viinipulloa, 38-vuotias Tolppanen kirjoitti.

Tolppanen on heittänyt usein julkisuudessa vitsiä pituudestaan, sillä mies on vain 162 senttiä pitkä. Artistin nuorekas olemus lieneekin osasyy siihen, miksei 40 ikävuoden rajapyykkiä lähestyvälle Tolppaselle suostuttu myymään alkoholia ilman asianmukaista henkilöllisyystodistusta.

Kaupat sopivat 2010-luvun alkupuolella, että Suomessa alkoholi- ja tupakkatuotteita myydessä henkilöllisyys tarkistetaan kaikilta, jotka vaikuttavat alle 30-vuotiailta. Tolppasen Instagram-päivityksen kommenttikenttä täyttyikin nopeasti kommenteista, joiden mukaan Tolppasen tulisi olla tyytyväinen, että näyttää edelleen nuorelta.

– Ainakin voit olla tyytyväinen, että olit myyjän mielestä nuorekas! kommentoi eräs.

– Eiks oo ihan kiva et on nuoren näköinen? kyseli toinen.

– ”Eksä tiiä kuka mä oon?!” yksi seuraajista heitti.

38-vuotias Tolppanen nousi julkisuuteen Kapasiteettiyksikön jäsenenä.

Moni Tolppasen seuraajista myös muisti, että Tolppanen toimi muutama vuosi sitten Etteks te tiedä kuka mä oon -kampanjan kasvona. Kampanjan tarkoituksena oli muistuttaa, että kaikilta alle 30-vuotiailta todella tulee kysyä henkilöllisyystodistus, jos he yrittävät ostaa esimerkiksi alkoholia tai tupakkatuotteita.

Kampanjan mainosvideolla Tolppanen oli kaupan kassalla. Kun häneltä kysyttiin henkilöllisyystodistusta hän vastasi ”etteks te tiedä kuka mä oon” ja yritti saada ostoksensa tehtyä vain artististatuksensa avulla.

Dan Tolppanen, artistinimeltään Uniikki tuli tunnetuksi Kapasiteettiyksikkö-yhtyeen jäsenenä, jonka jälkeen hän on tehnyt menestyksekästä soolouraa. Hän on yksi Rähinä Records -levy-yhtiön perustajajäsenistä ja omistajista.

Uniikin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Pojat on poikii, Paita pois ja Smäidätään.

Juttua tarkennettu 3.4.2020 klo 22.22: laki ei määrää kauppoja kysymään papereita alle 30-vuotiailta, kyse on kauppojen itse sopimasta käytännöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?