Woody Allenin ja Soon-Yi Previnin suhde oli aikansa suurimpia skandaaleja – ohjaaja paljastaa nyt, kuinka hullaantui täysin puolisonsa tyttärestä - Viihde - Ilta-Sanomat

Woody Allenin ja Soon-Yi Previnin suhde oli aikansa suurimpia skandaaleja – ohjaaja paljastaa nyt, kuinka hullaantui täysin puolisonsa tyttärestä

Woody Allenin ja hänen ex-vaimonsa adoptiotyttären Soon-Yi Previnin romanssi oli aikansa skandaali. Nyt ohjaaja avautuu parin suhteen alusta elämäkerrassaan.

3.4.2020 7:15

Ohjaaja Woody Allenin ja Soon-Yin Previnin suhde oli aikansa suurimpia skandaaleja 90-luvulla. Allenin ja hänen ex-puolisonsa Mia Farrow’n adoptiotyttären suhde päätyi otsikoihin 1992, kun Farrow löysi Allenilta alastonkuvia tyttärestään. Soon-Yi oli tuolloin 22-vuotias, Allen 56-vuotias.

Suhde jakoi perheen kahtia ja herätti hämmästystä julkisuudessa, sillä Allenin uskottiin olevan Soon-Yinille isähahmo. Soon-Yi Previn kiisti väitteen ja totesi, ettei hän ollut lapsena juuri missään tekemisissä äitinsä miehen kanssa.

Allen ja Soon-Yin avioituivat 1997. Pari on pysynyt julkisuudessa hyvin vaitonaisena avioliitostaan. Nyt Allen avautuu parin suhteen alusta elämäkerrassaan.

New York Postin mukaan Allenin elämäkerta julkaistiin maanantaina yllättäen. Kirjan alkuperäinen kustantamo ilmoitti, ettei se julkaisisi Allenin kirjaa. New York Postin mukaan kustantamon työntekijät olivat arvostelleet jyrkästi sitä, että miksi kustantamo haluaa julkaista tyttärensä Dylan Farrow’n seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetyn Allenin elämäkerran.

Niinpä kustantaja vaihtui ja Allenin kirja pääsi kirjakauppoihin.

New York Post kertoo Allenin elämäkerrassa varsin yksityiskohtaisesti läpi hänen ja Soon-Yin suhteen alkutaivalta. Allen oli vielä suhteen alkaessa vuonna 1991 yhdessä Soon-Yin äidin Mia Farrow’n kanssa.

– Uuden suhteemme alussa himo oli vallassa. Emme voineet pitää näppejä erossa toisistamme, Allen kirjoittaa Apropos of Nothing -elämäkerrassaan.

Woody Allenin ja Soon-Yi Previnin mukaan he eivät olleet juuri missään tekemisissä Soon-Yin lapsuudessa. Soon-Yin adoptioisä on Mia Farrow’n ex-aviomies Andre Previn.­

Allen väittää kirjassa hänen ja Mia Farrow’n suhteen olleen jo käytännössä ohi, kun hän ja Soon-Yi rakastuivat.

Ohjaaja toteaa kuitenkin elämäkerrassaan ymmärtävänsä, miksi Farrow järkyttyi sydänjuuriaan myöten löytäessään hänen asunnostaan Soon-Yin alastonkuvia.

– Tietysti ymmärrän hänen järkytyksensä, epäuskonsa, raivonsa, kaiken. Se oli oikea reaktio.

New York Postin mukaan Allen ei kuitenkaan kirjassaan kadu, että petti vaimoaan vaimonsa adoptiotyttären kanssa.

– Minulta kysyttiin pahimman kohun aikaan, että olisinko ruvennut yhteen Soon-Yin kanssa, jos olisin tiennyt mitä siitä seuraa. Vastasin aina, että en tekisi mitään toisin.

Mia Farrow'n ja Woody Allenin suhde alkoi vuonna 1980. Farrow tähditti peräti kahtatoista Allenin elokuvaa. Suhde ja ammatillinen yhteistyö päättyi 1991, kun Farrow sai tietää Allenilla olevan suhde hänen tyttärensä kanssa.­

Lehti kertoo, että Allen puhuu 49-vuotiaasta vaimostaan kirjassa hyvin ylistävään sävyyn ja kuvailee teoksessa myös heidän hääyötään. Ohjaaja kuitenkin toteaa, että he ovat naimisissa pelkästään taloudellisista syistä.

– Meillä kummallakaan ei ollut tarvetta laillistaa suhdettamme. Rakastamme toisiamme, eikä meillä ollut tarvetta mennä naimisiin, Allen toteaa kirjassaan.

– Sitten me menimme naimisiin. Miksi? Emme romanttisista syistä, vaan puhtaasti taloudellisista, ohjaaja selventää.

Allen nostaa elämäkerrassaan esille parin 35 vuoden ikäeron ja sen, että hän halusi turvata vaimonsa tulevaisuuden taloudellisesti.

– Minä palvoin Soon-Yitä, tiesin olevani häntä paljon vanhempi ja että voisin kupsahtaa kuoliaaksi hetkenä minä hyvänsä. Jos kuolisin, niin halusin hänen saavan kaiken omistamani automaattisesti, ilman mitään mutkia.

Tytär syyttää hyväksikäytöstä

Woody Allen joutui kohun keskelle 2014, kun hänen ja Mia Farrow’n adoptiotytär Dylan Farrow julkaisi New York Timesissa kolumnin, jossa hän kertoi Allenin hyväksikäyttäneen häntä lapsena. Dylan Farrow sanoi hyväksikäytön tapahtuneen, kun hän oli 7-vuotias.

Dylan Farrow astui ensimmäisen kerran julkisuuteen 2018, jolloin hän sanoi CBS:n haastattelussa, että halusi omalla esimerkillään rohkaista muita hyväksikäytön uhreja puhumaan kokemuksistaan.

– Mielestäni on tärkeää, että ihmiset ymmärtävät uhrin olevan tärkeä. Että yksi uhri riittää muuttamaan asioita, hän korosti.

Ensimmäisen kerran Dylan Farrow’n kokemasta hyväksikäytöstä liikkui Hollywoodissa jo 90-luvun alussa. Allen kiisti jo tuolloin kaikki väitteet ja on toistuvasti kiistänyt kaikki tyttärensä väitteet hyväksikäytöstä.

84-vuotias Allen on palkittu neljällä Oscarilla. Vuonna 1977 hän pokkasi parhaan ohjaajan palkinnon elokuvasta Annie Hall.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?