Juontaja Baba Lybeck ja puoliso sairastuivat koronaan – rajut oireet veivät miehen viikoksi sairaalaan: ”Ei leikin asia” - Viihde - Ilta-Sanomat

Juontaja Baba Lybeck ja puoliso sairastuivat koronaan – rajut oireet veivät miehen viikoksi sairaalaan: ”Ei leikin asia”

Tuottaja, juontaja Baba Lybeck ja hänen miehensä muusikko Pekka Lehti sairastuivat koronavirukseen.

–Ottakaa hyvät ihmiset varoitukset vakavasti. Tämä koronavirus ei ole leikin asia, Baba Lybeck sanoo.

29.3.2020 23:06 | Päivitetty 30.3.2020 6:06

Televisiosta tutulla juontajalla ja tuottajalla Baba Lybeckillä todettiin koronavirustartunta 17. maaliskuuta, mutta hän sairasti taudin kotona. Viime perjantaina Baban kotikaranteeni purettiin ja hänellä ei virusta enää ole.

Baban muusikkomiehellä Pekka Lehdellä oli paljon vakavammat oireet kuin Baballa.

– Oireet saattavat vaihdella, sillä minulla hävisi haju- ja makuaisti, mutta ei hänellä, Baba kertoo ja uumoilee heidän saaneen viruksen Musiikkitalon Naistenpäivän konsertissa 8. maaliskuuta.

Baba kertoo miehensä tilan olleen niin vakava, että tämä joutui sairaalaan, HUS:iin 21. maaliskuuta.

– Pekka pääsi kotiin lauantaina 28. maaliskuuta, mutta hänen toipumisensa jatkuu nyt kotihoidossa vielä ainakin kaksi viikkoa.

– Kyllä me pelkäsimme hänen kohdallaan pahinta. Pekalla kuume laski ja nousi, oli vatsaoireita, hypoksia eli hapenpuutetta, yskä ja bakteeritulehdus siihen päälle, Baba valottaa hieman miehensä sairauden oireita.

Baba painottaa, ettei hyvä kunto estä virusta hyökkäämästä. Pekka on kolminkertainen Ironman ja Baballa on takana kaksi täydenmatkan Ironmania. Pariskunta elää myös hyvin terveellisesti.

– Otamme nyt päivän kerrallaan ja keskitymme nyt toipumiseen, hän sanoo.

Baba painottaa ihmisille sitä, että taudin kanssa ei pidä leikkiä.

– Lääkärit ovat sanoneet sen olevan hiljainen ja vaarallinen lisääntyjä. Tautiin ei ole täsmällistä hoitoa. Se on vakava tauti, joka pitää mieluummin ottaa liian vakavasti, sanoo.

Myös Baba on lukenut ohjeita siitä, miten ihmisten tulisi toimia.

– Ottakaa hyvät ihmiset varoitukset vakavasti. Tämä koronavirus ei ole leikin asia, Baba sanoo.

Korjaus kello 6.05: Pekka Lehti joutui sairaalaan 21. maaliskuuta, ei 12. maaliskuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?