Kenkätehtailija Pertti Palmroth on kuollut

– Hän nukkui rauhallisesti pois, Pertti Palmrothin leski, Hannele Palmroth kertoo.

Pertti Palmroth kuoli 88-vuotiaana.

29.3.2020 19:49

Monien julkisuuden henkilöiden, presidenttien ja jopa Ruotsin kuningatar Silvian suosikki, kenkätehtailija Pertti Palmroth, 88, kuoli sunnuntaina 29. maaliskuuta kotonaan kello 11.45.

– Hän oli väsynyt. Muutama viikko sitten hän oli sairaalassa keuhkokuumeen vuoksi, mutta hän parani siitä, Hannele Palmroth kertoo ja painottaa, ettei hänen miehensä kuollut koronavirukseen.

Hannele Palmroth ehti olla aviossa miehensä kanssa 32 vuotta, mutta he ovat tunteneet yli 50 vuoden ajan.

Viimeiset kuusi vuotta Hannele Palmroth hoiti miestään kotona ja viime aikoina hän sai kotiapua, jota rouva Palmroth kiittelee.

– Pertin voimat ehtyivät. Sunnuntaiaamuna hän oli tyytyväinen ja rauhallinen. Lauantaina hän otti käteni käteensä, antoi pusun ja sanoi, että hän rakastaa minua, Hannele Palmroth sanoo ääni sortuen.

Pertti Palmroth Pirkkalassa vuonna 2012.

Vielä viime elokuussa Hannele järjesti miehelleen 88-vuotissyntymäpäivät. Palmrothia oli juhlimassa niin perheenjäsenet kuin muut sukulaiset ja ystävät.

– Lähdimme vielä sen jälkeen matkalle Hollantiin ja kotiuduttuamme olimme täällä omassa talossamme, Tampereen lähellä miehensä kanssa asunut Hannele kertoo.

Hanne Palmroth sanoo olevansa kiitollinen kaikesta, mitä hän on saanut miehensä kanssa vuosikymmenten aikana kokea.

– Päällimmäisenä on niin valtaisa rakkaus mieheeni kuin suuri kiitollisuus, että olen saanut elää hänen kanssaan ja hänen rinnallaan, Hannele Palmroth herkistyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?