Evangeline Lilly pyytää anteeksi, että kieltäytyi karanteenista ja väitti koronaa poliittiseksi huijaukseksi – myöntää nyt olleensa väärässä - Viihde - Ilta-Sanomat

Evangeline Lilly pyytää anteeksi, että kieltäytyi karanteenista ja väitti koronaa poliittiseksi huijaukseksi – myöntää nyt olleensa väärässä

Evangeline Lilly painottaa, että myös hän tekee parhaansa, että pandemia rauhoittuisi.

Evangeline Lilly pyysi anteeksi Instagram-päivityksessään.­

28.3.2020 17:42

Lost-tv-sarjasta ja Hobitti-elokuvista tuttu Evangeline Lilly, 40, ilmoitti maanantaina Instagramissa, että hänen elämässään kaikki jatkuu normaalisti koronaviruksesta huolimatta.

– Vein lapset juuri voimistelutunnille. He pesivät kätensä ennen kuin menivät sisään. He leikkivät ja nauravat. Tavalliseen tapaan, Lilly kirjoitti taannoisessa Instagram-julkaisussaan.

Näyttelijän seuraajat eivät päätöstä sulattaneet ja Lillylle alkoi sadella kysymyksiä.

– Ei siis koronakaranteenia? eräs fani kysyi.

– Ei tälle perheelle, Lilly vastasi.

– Kai tiedät, että koronaa voi kantaa, vaikka oireita ei olisikaan? toinen kyseli.

Tämä ei Lillya vakuuttanut, vaan hän kuvaili koronaa pelkäksi flunssaksi ja lisäsi:

– Vaalivuosina on aina jotain.

– Ollaanpas nyt valppaina. Pidetään johtajiamme tarkasti silmällä, etteivät he käytä tätä hetkeä rajoittaakseen vapauksiamme ja hankkiakseen itselleen lisää valtaa.

Lilly jatkoi kommentoimistaan:

– Meidän kaikkien olisi syytä hidastaa, hengittää syvään ja katsoa meille esitettyjä faktoja. Niihin eivät kuulu kokonaisvaltainen, globaali lukkiutuminen, kontrolli ja hulluus.

Näyttelijä määritteli kommenteissa myös omia arvojaan.

– Minulla on kaksi nuorta lasta. Jotkut ihmiset arvostavat elämäänsä enemmän kuin vapautta, toiset taasen vapautta enemmän kuin elämää. Me kaikki teemme omat päätöksemme, näyttelijä kirjoitti maanantaina.

Nyt tuorein Instagram-julkaisu kuitenkin kertoo, että näyttelijä on muuttanut mielensä.

– Hei kaikki. Kirjoitan teille nyt kotoani, missä olen ollut sosiaalisesti eristäytymässä maaliskuun 18. päivästä asti, Lilly kirjoittaa julkaisussaan.

Lilly kirjoittaa, että tilanne on nyt hänen silmissään erilainen kuin muutama päivä sitten.

– Maaliskuun 16. päivän julkaisun aikoihin viranomaisten ohjeistukset täällä kielsivät yli 250 henkilön kokoontumiset, sekä käsien pesua suositeltiin usein. Näitä noudatimme.

– Kaksi päivää myöhemmin nuo ohjeistukset muuttuivat. Huolimatta siitä, että olen huolissani ohjeistuksien sosioekonomisista ja poliittisista seurauksista, haluan teidän tietävän, että teen osani hidastaakseni etenemistä. Osallistun sosiaaliseen eristäytymiseen ja pysy kotona perheeni kanssa.

Julkaisussaan Lilly pyytää anteeksi niiltä, joita hänen aiempi kantansa koronavirukseen on saattanut loukata.

– Haluan pyytää koko sydämestäni anteeksi sitä tunteettomuutta, jota osoitin edellisissä julkaisuissani niille, jotka tämä maailman COVID-19 -kärsimys ja pelko on vallannut. Isovanhemmat, vanhemmat, lapset, siskot ja veljet kuolevat. Maailma pyrkii kaikin keinoin pysäyttämään tämän todellisen uhan, ja minä olen lähettänyt vähättelevän, ylimielisen ja kryptisen viestin.

Lilly kirjoittaa, että hänen omat pelkonsa vaikuttivat siihen, miten hän suhtatui pandemiaan.

– Lähetän erityisen anteeksipyynnön niille, joita tämä pandemia koskettaa eniten. Tarkoitukseni ei ollut loukata sinua. Kun kirjoitin sen julkaisun 10 päivää sitten, ajattelin rauhoittavani hysteriaa. Näen nyt, että heijastin vain omia pelkojani valmiiksi pelottavassa ja traumaattisessa tilanteessa.

Näyttelijän mukaan hänen sydämensä särkyy, kun hän tarkastelee tämän hetkistä tilannetta.

– Suren menetettyjä elämiä ja mahdottomia päätöksiä, joita terveydenhuollossa työskentelevät joutuvat tekemään hoitaessaan tartunnan saaneita. Olen huolissani yhteisöistämme – pienyrittäjistä ja perheistä, jotka elävät kädestä suuhun. Yritän kantaa vastuuni ja noudattaa suosituksia siitä, miten voin auttaa. Kuten monet teistä, pelkään tämän pandemian poliittisia seurauksia ja rukoilen meidän kaikkien puolesta.

Lilly kuitenkin näkee asiassa myös jotain hyvää.

– Samaan aikaan olen vaikuttunut siitä inhimillisyydestä, jota näen niin monien osoittavan toisilleen näinä haavoittuvaisina aikoina. Kamppaillessani omien pelkojeni kanssa sosiaalista eristäytymistä kohtaan, eräs kiltti, viisas ja antelias ihminen sanoi minulle, että ”tee se rakkaudesta, älä pelosta”. Se auttoi minua ymmärtämään oman paikkani tämän kaiken keskellä.

Lilly kirjoittaa toivovansa kaikille vain hyvää.

– Lähetän rakkautta teille kaikille, vaikka en saisikaan sitä takaisin juuri nyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?