Tangokuningatar Pirita Niemenmaa menetti kaikki laulukeikkansa ja ilmoittautui työttömäksi: ”Ensimmäiset päivät menivät itkiessä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningatar Pirita Niemenmaa menetti kaikki laulukeikkansa ja ilmoittautui työttömäksi: ”Ensimmäiset päivät menivät itkiessä”

Hallitseva tangokuningatar Pirita Niemenmaa kertoo ilmoittautuneensa työttömäksi koronan vietyä häneltä laulukeikat.

Pirita Niemenmaa ilmoittautui työttömäksi työnhakijaksi. Hän ei tiedä, mitä aikoo tulevina kuukausina tehdä.­

28.3. 13:27

Koronavirus on vaikuttanut myös tangokuningatar Pirita Niemenmaan työtilanteeseen. Tangokuningatar nimittäin menetti kaikki laulukeikkansa alta aikayksikön. Sivu suun menivät useat laivakeikat hallitsevan tangokuninkaan Johannes Vatjuksen kanssa, ja lisäksi Niemenmaa olisi ollut mukana valitsemassa alkukarsinnoissa uusia tangokuninkaallisia.

– Kaikki keikat peruttiin. Niitä olisi sen verran ollut, että niillä olisi pärjätty, Niemenmaa kertoo murheellisena.

Tangokuningatar rakastaa yli kaiken tanssilavoja, mutta on tangomaailmassa pyörähdellessään hankkinut lisätienestejä myös alkuperäisessä ammatissaan myyjänä. Niemenmaan onkin voinut nähdä töissä Seinäjoen ABC:llä, jonne laulaja pestattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2017. Tangokuningattaren velvollisuuksien ohella Niemenmaa on tehnyt ABC:llä töitä muutamana päivänä viikossa.

Hallitsevat tangokuninkaalliset Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus.­

Keikkojen lähdettyä alta hän päätti keskittyä kokonaan myyjän töihin huoltoasemalla.

– Olen ollut ihan mielelläni töissä ABC:llä, mutta jaksoin ne työt sen voimalla, että pääsen keikoille viikonloppuisin. Siinä mielessä tilanne on ihan hirveä, Niemenmaa pahoittelee.

– Kun tieto keikkojen peruuntumisesta tuli, niin kyllä ne ensimmäiset päivät menivät aikalailla itkiessä, hän myöntää.

Pirita Niemenmaa valittiin tangokuningattareksi heinäkuussa 2019.­

Nyt Niemenmaa joutui tekemään toisenkin vaikean päätöksen. Epävarma työtilanne huoltoasemalla sai hänet ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi.

– Ei ole varmuutta siitä, miten huoltoasemat pysyvät auki tai onko minulla töitä. Vaikka minulle yritettäisiin järjestää muutamia tunteja tai työpäiviä, niin päätin silti laittaa itseni työttömäksi työnhakijaksi. En tule pärjäämään sillä palkalla, mitä niistä muutamista tunneista saisin, Niemenmaa kertoo murheellisena.

Keikoille olisi kova palo. Tilanne on täysin epävarma, mutta Niemenmaa toivoo koko sydämestään, että kesällä hänet nähdään lavoilla.

– Jos keikoille saa mennä ja tilanne sallii, niin totta kai ne tehdään. Keikat antavat itselleni niin paljon virtaa. Pelkään kuitenkin pahoin, ettei tilanne tule rauhoittumaan. Tuskin tanssijärjestäjätkään uskaltaa mitään järjestää, Niemenmaa pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?