Anna-Leena Härkönen ja Riku Korhonen: avioero! - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna-Leena Härkönen ja Riku Korhonen: avioero!

Kirjailijat Anna-Leena Härkönen ja Riku Korhonen pysyvät ystävinä, vaikka heidän 10 vuotta kestänyt avioliittonsa on nyt päättynyt eroon.

Riku Korhonen ja Anna-Leena Härkönen ovat päättäneet erota.­

26.3.2020 17:38

Kirjailijat Anna-Leena Härkönen ja Riku Korhonen ovat päätyneet avioeroon. He alkoivat seurustella 13 vuotta sitten. Avioliitto kesti kymmenen vuotta.

– Eron virallinen päätös tuli kaksi viikkoa sitten. Se oli sama päivä, jolloin koronaviruksesta johtuvista määräyksistä kerrottiin, Härkönen kertoo.

Härkönen ja Korhonen asuivat koko avioliittonsa ajan eri kaupungeissa. Anna-Leena Härkösen koti on Helsingissä. Riku Korhonen asuu Turussa. Eri osoitteista johtuen heidän eronsa tuli voimaan ilman virallista harkinta-aikaa.

Eron syitä kumpikaan ei ruodi julkisesti. Tiettävästi ratkaisuun ei liity kolmansia osapuolia kummankaan taholta.

Yhteisiä lapsia heillä ei ole. Anna-Leena Härkösellä on yksi poika hänen edellisestä liitostaan.

Anna-Leena Härkösen ja Riku Korhosen avioliitto kesti 10 vuotta. Nyt he jatkavat yhteydenpitoa ystävinä.­

Anna-Leena Härkönen ja Riku Korhonen ovat edelleen toisilleen läheisiä ystävinä. He ovat yhteydessä lähes yhtä usein kuin naimisissa ollessaan. Myös kirjailijoina he ovat tukeneet toisiaan – ja tukevat varmasti edelleen.

– Joka päivä puhutaan puhelimessa koronasta ja muistakin asioista. Nyt ahdistaa lähinnä tämä koronaviruksen aiheuttama kauheus, Anna-Leena kertoo.

Anna-Leena Härkönen nousi suomalaisten suosioon esikoisromaanillaan Häräntappoase ollessaan vain 17-vuotias. Sittemmin nainen on kunnostautunut myös näyttelijänä ja käsikirjoittajana. Hänen uusin romaaninsa Kenraaliharjoitus ilmestyi kesäkuussa. Härkönen kirjoittaa parhaillaan seuraavaa romaaniaan, mutta siitä hän ei vielä kerro tarkemmin.

– Tässä koronatilanteessa keskittyminen on hankalaa, hän kertoo.

Myös Korhonen on muun muassa Helsingin Sanomien ja Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnoilla palkittu kirjailija. Hänen romaaninsa Emme enää usko pahaan oli ehdolla vuoden 2016 Finlandia-palkinnon saajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?