Naistenpäivän konsertissa olleella Annina Holmbergilla on koronavirus: ”On tuntunut kuin jyrä ajaisi rintakehän päällä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Naistenpäivän konsertissa olleella Annina Holmbergilla on koronavirus: ”On tuntunut kuin jyrä ajaisi rintakehän päällä”

–Sain tiedon tämän viikon maanantaina ja minulta menivät jalat alta. Piti istua alas. Se oli niin pelottavaa, kirjailija Annina Holmberg sanoo koronaviruksestaan.

Julkaistu: 26.3. 15:36

– En ollut koskaan ajatellut, kuinka tärkeitä maku- tai hajuaisti ovat. Tuli pelko ja klaustrofobinen olo, että entä jos ne eivät enää koskaan palaa, koronaviruksen sairastunut kirjailija Annina Holmberg sanoo.

Kirjailija Annina Holmbergillä on todettu koronavirus tämän viikon maanantaina 23.3.

Holmberg osallistui Naistenpäivän konserttiin Helsingin Musiikkitalossa sunnuntaina 8. maaliskuuta. Aiemmin on uutisoitu useiden konsertissa mukana olleiden saaneen tartunnan.

Yksi heistä on presidentti Martti Ahtisaaren puoliso Eeva Ahtisaari.

Holmberg, 55, istui samassa katsomosektorissa kuin rouva Ahtisaari, mutta he eivät tavanneet.

– Hurjaa ja epätodellista, mutta niinhän koko tilanne on, Annina Holmberg toteaa sairastumisestaan.

Annina Holmberg soitti koronapuhelimeen 20.3. luettuaan lehdestä, että Naistenpäivän konsertissa on levinnyt koronavirustartuntoja.

– Luulen, että sen takia minut testattiin. Pääsin heti testiin, luojan kiitos.

Diagnoosi oli järkytys.

– Sain tiedon tämän viikon maanantaina, ja minulta menivät jalat alta. Piti istua alas. Se oli niin pelottavaa.

–En ollut koskaan ajatellut, kuinka tärkeitä maku- tai hajuaisti ovat. Tuli pelko ja klaustrofobinen olo, että entä jos ne eivät enää koskaan palaa, koronavirukseen sairastunut Annina Holmberg sanoo.

Oireet alkoivat, kun konsertista oli kulunut yhdeksän päivää. Holmbergilla oli kova nuha, ja sitten meni kokonaan hajuaisti ja makuaistikin heikentyi. Nämä ovat kaikki koronaviruksen oireita.

– En ollut koskaan ajatellut, kuinka tärkeitä maku- tai hajuaisti ovat. Tuli pelko ja klaustrofobinen olo, että entä jos ne eivät enää koskaan palaa.

– Anna Hanskin kanssa olemme antaneet toisillemme messengerin kautta vertaistukea, toinen toistamme tukien, Annina Holmberg sanoo.

Laulaja Anna Hanskilla on myöskin todettu koronavirus. Hän kertoi siitä Ilta-Sanomissa keskiviikkona 25.3.

– On tuntunut kuin jyrä ajaisi rintakehän päällä, Annina Holmberg kuvailee koronaviruksen aiheuttamia oireita.

– Aluksi olin mielettömän väsynyt. Makasin sängyssä. En halunnut muuta kuin nukkua. Olen selvinnyt kotihoidolla. Sain numeron, minne pitää soittaa heti, jos olo romahtaa. Se helpotti.

Omassa konserttiseurueessa yksi muukin testattiin. Hänellä ei ollut tartuntaa. Toisen oireet heikkenivät eikä häntä testattu, mutta hänet määrättiin karanteeniin.

– Konsertissa suuri joukko ihmisiä menee naistenhuoneeseen, sinne on jono aina. Luulen, että tartunta on jossakin narikassa tai vessajonossa tullut, mutta enhän minä tiedä.

–Kun saan terveen paperit, olen hyvän aikaa immuuni koronalle. Voisin lähteä kosketuslähettilääksi koskettamaan vanhuksia kädestä ja juomaan heidän kanssaan kahvia, Annina Holmberg suunnittelee.

Holmbergin omasta perheestä kukaan ei ole toistaiseksi sairastunut. Teini-ikäiset lapset on lähetetty toisaalle. Annina Holmberg on Helsingin Kumpulassa kahdestaan miehensä kanssa, jolla ei vielä ole ollut oireita.

– Olemme onnistuneet pitämään nuorison erillään. Kuulin lääkärissä, että ihminen voi tartuttaa vuorokauden ennen kuin omat oireet ovat alkaneet.

Arki rullaa nyt sisätiloissa. Ystävät ovat tuoneet ruokaa eteiseen.

Annina Holmberg kertoo tarkkailevansa koko ajan oloaan. Hänelle ei ole tullut kuolemanpelkoa. Enemmän hän on huolissaan muista ihmisistä.

– Kun saan terveen paperit, olen hyvän aikaa immuuni koronalle. Voisin lähteä kosketuslähettilääksi koskettamaan vanhuksia kädestä ja juomaan heidän kanssaan kahvia, hän suunnittelee puolileikillään.

– Pitäisi teettää immuuniliivit, että voisin mennä ihmisten pariin, niin ihmiset tietäisivät, etten tartuta ketään.

Annina Holmberg on kirjoittanut nuortenkirjoja ja käsikirjoittanut muun muassa televisiosarjaa Sydänten akatemia. Lisäksi hän on tehnyt tv-kirjoituksia ja autofiktioromaanin Kaiku sekä äitinsä Ritva Holmbergin elämäkerran Tahto ja hohto.

Hänen isänsä oli yksi Suomen tunnetuimpia teatteriohjaajia, Kalle Holmberg ja äitinsä oli dramaturgi-ohjaaja Ritva Holmberg.