Lenita Airisto ryöpsäyttää julki mielipiteensä ihmisistä, jotka viis veisaavat koronarajoituksista – ”Tyhmyyttä ei voi parantaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lenita Airisto ryöpsäyttää julki mielipiteensä ihmisistä, jotka viis veisaavat koronarajoituksista – ”Tyhmyyttä ei voi parantaa”

Lenita Airisto suosittelee luettavaksi keskitysleiriltä selvinneen wieniläisen neurologin ja psykiatrin Wiktor E. Franklinin kirjaa Ihmisyyden rajalla.

Julkaistu: 26.3. 12:21

– Olen lapsena juossut pommeja pakoon. Kannattaa seurata maailman tapahtumia Kreikan saarilla ja pakolaisleireillä. Tästä selvitään järjellä, Lenita Airisto sanoo.

Tietokirjailija Lenita Airisto on aina ollut aktiivinen, niin nytkin.

Suomessa jyllää koronavirus, mutta se ei muuta Airiston suunnitelmia. Hän olisi joka tapauksessa kirjoittanut nyt seuraavaa kirjaansa.

– Kirja käsittelee naisten oikeuksia ja tulee ulos naistenpäivänä 2022, Lenita Airisto kertoo puhelimessa.

– Kirjoittaminen on pitkäjänteistä. Ei ole valittamista.

Arjessa auttaa hyvä yhteistyö läheisen ruokakaupan kanssa. Sähköpostin perusteella siellä kerätään tavarat valmiiksi ja ne laitetaan kaupan ulkopuolella suoraan Airiston auton takaluukkuun.

– Järki päässä, vouhotus pois, Lenita Airisto linjaa uutta arkeaan.

– Olen lapsena juossut pommeja pakoon. Kannattaa seurata maailman tapahtumia Kreikan saarilla ja pakolaisleireillä. Tästä selvitään järjellä.

Kurittomat 70+-eläkeläiset ovat Lenita Airistosta fataali juttu. Kansalaisille on annettu selvät ohjeet. Niitä tulisi Airiston mukaan noudattaa.–Tyhmyyttä ei voi parantaa eikä siihen ole rokotusta, Airisto sanoo.

Kurittomat 70+-eläkeläiset ovat Airistosta fataali juttu. He ovat käyttäytyneet tyhmästi. Kansalaisille on annettu selvät ohjeet. Niitä tulisi Airiston mukaan noudattaa.

– Tyhmyyttä ei voi parantaa eikä siihen ole rokotusta.

– Presidentti Sauli Niinistö sanoi viisaasti, että uhmakkaat ehkä ymmärtävät tilanteen sairasvuoteella.

Katse tulisi siirtää Airiston mielestä tulevaan. Kannattaa miettiä, mitä voi tehdä muutaman kuukauden kuluttua.

– Vanha viisaus on, onko lasi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä. Ei kannata miettiä, mitä nyt puuttuu.

Lenita Airisto suosittelee luettavaksi keskitysleiriltä selvinneen wieniläisen neurologin ja psykiatrin Wiktor E. Franklinin kirjaa Ihmisyyden rajalla.

Franklin kutsui oppiaan logoterapiaksi. Kreikkalainen logos-sana merkitsee tarkoitusta, merkitystä, mieltä ja järkeä.

– Tällä hetkellä, jos ahdistaa, voi alkaa suunnitella ja unelmoida, mitä voin tehdä, kun tämä on ohi. Ja miten minä sitten ilakoin ystävieni kanssa.